Lidl producten voor maar 25 cent

Lidl boodschappen 25 cent

Om voedselverspilling tegen te gaan begon supermarktketen Lidl gisteren met een experiment. Verse producten die dezelfde dag de uiterste houdbaarheidsdatum bereiken, kosten nog maar 25 cent. Het gaat om eten dat je diezelfde dag nog moet opeten of invriezen. Het experiment heeft als titel: Verspil mij niet, ik ben nog goed, en draagt bij aan duurzaam boodschappen doen.

De volgende producten 'doen mee':

 • Groente en fruit
 • Verse vlees- ,vis- en vegetarische producten
 • Koelverse producten zoals sandwiches, gesneden groente en zuivelproducten
 • Brood van de vorige dag is vanaf 12.00 uur te koop voor 25 cent. Lees ook mijn post over Lidl brood!
 • Een zak met 4 broodjes is aan het einde van de dag te koop voor 25 cent

Zo herken je de producten:

Verspilmeniet Intro 2
Bron: Lidl

Waar vind je deze producten voor 25 cent bij de Lidl?

De producten liggen duidelijk herkenbaar in de winkel, volgens de Lidl. Maar het is (nog) niet landelijk: de proef wordt gedaan bij 23 winkels. Op lidl.nl/verspilling vind je een overzicht van Lidl filialen die meedoen. Voor mij is de dichtstbijzijnde Lidl die meedoet in Zutphen.

Overigens is de Lidl op meer manieren goed bezig: ze doen mee aan de Too Good To Go app, je vindt 30% kortings stickers op producten die nog maar kort goed zijn, en ze werken samen met Voedselbanken.

Lees ook mijn review van het Lidl verspakket en over de broodmix van Lidl voor zelf brood bakken!

Wat vind jij van dit initiatief van de Lidl?

Gebruikte bronnen: Lidl, Distrifood, Waar Maar Raar, RTL Nieuws, Metro, NOS, Linda.nl, AD

Similar Posts

22 Comments

 1. Dit vind ik dus echt een heel goed idee. Je kunt vlees nog prima invriezen als het 'op de houdbaarheidsdatum' is, dus ik zou dat zeker doen. Ware het niet dat ik echt nooit bij de Lidl kom;). Ik zou niet eens weten of en waar er hier in de buurt één zit.

 2. Zullen heel veel mensen niet wachten op het afgeprijsde voedsel? En zal het verse niet blijven liggen tot het ook afgeprijsd wordt?

  1. Die vraag werd inderdaad ook aan de Lidl gesteld, maar ze verwachten daar geen problemen mee.

   'Is Lidl niet bang dat klanten wachten op koopjes en andere producten links laten liggen? ,,Daar hebben we uiteraard over nagedacht. Maar we denken niet dat het voor kannibalisatie zal zorgen. We denken eerder dat we andere doelgroepen bereiken.’ (AD)

 3. De koopjesjagers die best de volle mep kunnen betalen zullen hun slag wel gaan slaan. Ik gun het systeem liever aan de absolute minima om op deze manier nog een beetje rond te kunnen komen en gezond te eten. Door mijn vrijwilligerswerk weet ik hoe moeilijk de mensen het hebben en er zijn er veel meer dan je denkt. Maar hoe dan ook: het zijn allemaal stapjes in de goede richting om de idiote voedselverspilling tegen te gaan. De voedselbanken zijn er niet zo blij mee, las ik ergens, maar goed.... dat is ook een volslagen uit de hand gelopen zaak. Ooit opgericht om voedsel niet weg te hoeven gooien vanwege bijv. een drukfout op de verpakking, maar nu zijn hele volksstammen afhankelijk van de voedselbanken. En neem van mij aan dat het niet het allergezondste voedsel is wat daar uitgedeeld wordt.

 4. Ik koop af en toe boodschappen met de Too good to go-app. Dat de Lidl ook voedsel dat anders weggegooid moet worden gaat verkopen vind ik een goede zaak. Helaas is het nog niet bij mij in de buurt, maar dat komt misschien nog wel.

 5. 100 keer beter dan weggooien. Minder naar de voedselbank, dat kan, maar er zijn ook mensen die niet naar de voedselbank gaan en het toch heel krap hebben, daar is dit geweldig voor.

  Love As Always
  Di Mario

 6. In Nederland kom ik nooit bij de Lidl in Frankrijk wel en daar staat bij de uitgang een bak met groente wat aan de datum zit wat je gratis mee mag nemen.
  Gr roos

 7. Bij Jumbo krijg je het gratis mee, op de dag van de uiterste houdbaarheidsdatum!! Als je een produkt vind met een datum van gisteren krijg je er zelfs twee gratis!!! Is Jumbo toch weer goedkoper dan Lidl😜!!

 8. Albert Heijn werken wij al jaren met de -35% sticker op de versproducten die op de uiterste houdbaarheidsdatum zijn. Sommige producten worden zelfs vroeger afgeprijsd indien we merken dat ze niet voor die datum verkocht zullen worden. Hetzelfde voor producten die uit assortiment gaan. Dus door oplettend te zijn kan je heel wat geld besparen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.