Reacties

Plantenwand of bloemenwand — 20 reacties

  1. Ik vind het echt heel tof! En ik ben niet vies van een beetje nep. Bij mij in huis zijn alle bloemen en planten nep, want levende bloemen en planten houden heb met mijn verzorging nooit lang vol.

  2. Twee winters terug heb ik twee bloemenwanden gebouwd. Een ter afscheiding van mijn binnenplaats die naar mijn naast het huis gelegen siertuin leidt heeft een afmeting van ruim zes meter en drie meter hoog. De ervoor geplaatste klimrozen (Rosenholm) hebben vorig jaar de eerste maal gebloeid in heel uitbundige kleine geurige trossen. Het zal nog zeker een seizoen duren voordat de wand volledig begroeid is.
    Op het einde van de tuin nog een bloemenwand van dezelfde afmeting, maar dan gebouwd in een ellipsvorm met een hoogte van twee meter. Hier groeien de Guirlande d' Amour tegen die inmiddels volledig bedekt is met heerlijk geurende kleine witte roosjes die in enorme aantallen in trosvorm verschijnen.
    De hoogte ingaan met rozenwanden heeft een bijzonder effect op de ervoor liggende rozenperken. Door van hoog naar laag te werken lijkt het bovendien allemaal een stuk groter dan het in werkelijkheid is.
    Gelet op de optische werking door in de hoogte te laten groeien zijn bloemenwanden dan ook uitermate geschikt voor de kleinere tuinen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder