Wanneer voel jij je ergens thuis?

je thuis voelen

Het Tea Topic van vandaag is de vraag: 'Wanneer voel jij je ergens thuis?' Het eerste antwoord dat bij me opkomt is:

'Als ik niets hoef.'

En ten tweede de gedachte: Ik voel me thuis in de bieb!

Wanneer voel jij je ergens thuis?

Maar wat bedoelen ze eigenlijk met je 'ergens thuis voelen'? Wat verstaan ze daaronder? Op de website van Onze Taal omschrijven ze je ergens thuis voelen als:

Je op je gemak voelen. Je thuis voelen is dus vergelijkbaar met je prettig voelen, je veilig voelen, enz.

Aha. Dan herhaal ik graag dat ik me thuis voel in de bibliotheek. En als ik thuis ben, voel ik me thuis, maar dat spreekt vermoedelijk voor zichzelf. En als ik bij een vriendin koffie drink dan voel ik me daar doorgaans ook 'thuis'. Maar vraag me niet om op vakantie te gaan, want dan voel ik me zowel letterlijk als figuurlijk 'niet thuis'.

Huisvlijt Linkparty Reminder

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Wanneer voel jij je ergens thuis?

Similar Posts

14 Comments

  1. Ik voel me ergens thuis als ik op die plek mezelf kan zijn, net als thuis bij binnenkomst mijn schoenen uit kan doen. Als mensen mij het gevoel geven dat ik welkom ben.

  2. Vorig jaar op een strand aan de Baltische kust, zeer schone lucht, prachtig strand, ruimte, weinig mensen en al was ik er voor het eerst, het voelde als thuis komen.

  3. ik voel me fijn op vakantie (al 20 jaar naar dezelfde franse camping) maar echt thuis ..... in mijn eigen huis .... en ik realiseer me dat dit een voorrecht is om gelukkig te zijn in je huis. we wonen er al bijna 30 jaar maar nog steeds voel ik me bevoorrecht dat dit huis op ons pad is gekomen.

  4. Ik voel me thuis, in mijn eigen huis en dat van mijn dochters maar eigenlijk overal waar ik welkom ben om wie ik ben!

  5. Wat thuisvoelen betreft ben ik een echte zwerver. Bij mij kan je beter vragen wanneer ik me ergens niet thuis voel. Tijdens fietsvakanties overnachtte ik elke avond in een ander hotelletje en dan duurde het hooguit een kwartier eer ik me er thuis voelde. (In dat kwartier was de kamer net zo rommelig als bij me thuis.) Voor m'n werk heb ik in allemaal smerige staalfabrieken in 6 landen. En ik voelde me er altijd zo thuis. Het is eigenlijk nog erger. Als ik ergens langer was dan vergat ik contact op te nemen met m'n ouders. Bij 4 maanden in de USA heb ik misschien maar 3x gebeld. Als ik me ergens niet zo goed thuis heb gevoeld, dan was dat op de christelijke mavo door kliekvorming waar ik niet bij hoorde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.