Reacties

Wanneer voel jij je ergens thuis? — 14 reacties

  1. Ik voel me ergens thuis als ik op die plek mezelf kan zijn, net als thuis bij binnenkomst mijn schoenen uit kan doen. Als mensen mij het gevoel geven dat ik welkom ben.

  2. Vorig jaar op een strand aan de Baltische kust, zeer schone lucht, prachtig strand, ruimte, weinig mensen en al was ik er voor het eerst, het voelde als thuis komen.

  3. ik voel me fijn op vakantie (al 20 jaar naar dezelfde franse camping) maar echt thuis ..... in mijn eigen huis .... en ik realiseer me dat dit een voorrecht is om gelukkig te zijn in je huis. we wonen er al bijna 30 jaar maar nog steeds voel ik me bevoorrecht dat dit huis op ons pad is gekomen.

  4. Wat thuisvoelen betreft ben ik een echte zwerver. Bij mij kan je beter vragen wanneer ik me ergens niet thuis voel. Tijdens fietsvakanties overnachtte ik elke avond in een ander hotelletje en dan duurde het hooguit een kwartier eer ik me er thuis voelde. (In dat kwartier was de kamer net zo rommelig als bij me thuis.) Voor m'n werk heb ik in allemaal smerige staalfabrieken in 6 landen. En ik voelde me er altijd zo thuis. Het is eigenlijk nog erger. Als ik ergens langer was dan vergat ik contact op te nemen met m'n ouders. Bij 4 maanden in de USA heb ik misschien maar 3x gebeld. Als ik me ergens niet zo goed thuis heb gevoeld, dan was dat op de christelijke mavo door kliekvorming waar ik niet bij hoorde.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder