Netflix: The Forest review

the forest

Samen met mijn keek ik de horrorfilm The Forest. We keken deze film als 'miniserie' want Netflix houdt immers bij waar je was gebleven. Dus als je een film in 3 etappes kijkt, is het een miniserie.

Hoewel ik er eigenlijk niet zo goed tegen kan, kijk ik graag horror films. En als mijn man erbij is durf ik wel.

The Forest: het verhaal in een notendop

In de film The Forest gaat de Amerikaanse Sarah op zoek naar haar tweelingzus die is verdwenen in een soort 'zelfmoordbos' in Japan. Het bos is berucht vanwege de grote aantallen mensen die er naar toe gaan om een einde te maken aan hun leven. Daaraan dankt het bos de naam Aokigahara.

En het spookt er nog ook....

'Ga niet van het pad af. Blijf niet 's nachts in het bos'

Echt hoor, iedereen waarschuwde Sarah: 'Ga niet van het pad af! En blijf vooral 's nachts niet in het bos!'

Maar wat doet die stomme Sarah? Ze gaat van het pad af, en verdwaalt uiteraard in het bos. Ook vindt ze het een goed idee om er de nacht door te brengen. Dus binnen no time is ze letterlijk en figuurlijk het spoor bijster. Verwilderd, bang en paniekerig rent ze door het bos terwijl enge geesten haar op de hielen zitten.

Normaliter hoop je als kijker dan dat de hoofdpersoon het overleeft. Maar in dit geval vond ik haar zo stompzinnig bezig, dat ik alleen maar mijn schouders kon ophalen. Je mag niet zeggen dat iemand er om gevraagd hebben, maar in dit geval:

'Sarah vroeg er om!'

Als je alle adviezen van mensen die weten waar ze het over hebben in de wind slaat, tsja, dan kun je problemen verwachten.

Spoiler alert: lees deze alinea niet als je niet wilt weten The Forest afloopt

Hieronder ga ik het einde van de film verklappen. Dus als je dat niet wilt weten: lees dan niet verder! Hier komt het hoor: het loopt niet goed af met Sarah. Wel met haar tweelingzus trouwens, wat ik nogal zuur vindt voor Sarah. Maar de film eindigt met een enge geestverschijning van Sarah.

The Forest: trailer

Mijn conclusie over The Forest

Het verhaal van The Forest had beslist potentieel vond ik. Maar de hoofdpersoon doet zulke domme dingen, dat ik het helemaal met haar gehad had. Al met al stelt het verhaal ook nog eens niets voor. The Forest is eigenlijk een aaneenschakeling van goedkope griezeleffecten, met een hoofdpersoon waar je als kijker niet echt kunt meeleven.

Of je nou van horror houdt of niet: ik vind de film The Forest geen aanrader.

Je kunt je tijd beslist beter benutten.

Praktische informatie over The Forest

The Forest is te zien op Netlix.nl.

Heb je geen Netflix? Dan is The Forest voor 9,99 te koop op Blu-ray via bol.com. Maar ik zou mijn geld er niet aan uitgeven.

Lees ook mijn review van The Affair.

Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips!

Wat is jouw favoriete film genre?

Similar Posts

21 Comments

  1. Haha je maakt het al spooky en spannend met wie je deze film keer ;) Dit is echt geen film voor mij, ik ben niet zo van de horrorfilms, dat is wel duidelijk haha, gelukkig is er genoeg anders te zien op tv.

  2. Dit lijkt mij wel een leuke film om voor de herfst te bewaren! Netflix heeft echt onwijs veel goede series en films online staan en ik kijk erg uit naar de knusse Netflix avondjes :)

  3. Bij het zien van je header dacht ik al meteen; oeh nee enge film. Ik kan er echt totaal niet tegen haha.

  4. Haha, in het begin dacht ik: oh, dat klinkt echt als een film voor mij. Ik begon te twijfelen (en lachen!) toen je schreef 'maar wat doet die stomme Sarah?'. Tenslotte heb ik doorgelezen en weet nu hoe het afloopt. :-)

    Horrorfilms vind ik heerlijk, maar die clichés en overduidelijk niet slimme acties mogen ze achterwege laten. Die kennen we inmiddels wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.