Netflix tip: film In the tall grass

In the tall grass

Elke keer als ik met mijn man de stomme serie Lucifer keek, zag ik hem voorbij komen, de film In the tall grass. Omdat ik wel houd van horror films, stelde ik aan mijn man voor om hem te kijken.

N.B. The tall grass is gebaseerd op een verhaal van Stephen King en zijn zoon Joe Hill. Het feit dat het idee van de film uit de koker van Stephen King komt, zegt een heleboel over wat je kunt verwachten van deze film! Je kunt het oorspronkelijke verhaal overigens gratis online lezen.

In the tall grass: waar gaat het over?

De zwangere Becky is met haar broer Cal op weg naar San Francisco. Ze is van plan om haar baby af te staan. Ze rijden door een prachtige omgeving de zon schijnt, en het leven is goed. Maar ergens bij een kerk wordt Becky misselijk. Ze stoppen even, zodat ze kan overgeven. Net als ze willen verder rijden horen ze een kreet om hulp vanuit het hoge gras. Een jongetje Tobin roept hen om hem te helpen een weg uit het enorme grasveld te vinden.

Dus gaan Becky en Cal het hoge gras in. Al snel raken ze elkaar kwijt, en dan blijkt het nog niet zo eenvoudig om elkaar terug te vinden. Het grasveld lijkt voortdurend van vorm te veranderen, en de tijd werkt niet normaal in het hoge gras. Er is een soort tijdlus. Door naar elkaar te roepen proberen ze elkaar terug te vinden, maar het geluid van hun stemmen komt niet overeen met hun plek in het gras.

Vervolgens komen ze nog Tobin, Tobins vader en moeder tegen. Dat lijkt goed nieuws, want nu kunnen ze mooi met z’n alleen een weg uit dat grasveld vinden. Maar zo simpel is het niet. Er is iets vreemds aan de hand met het grasveld. Kort samenvattend: wie er in gaat, komt er nooit meer uit.

Stap niet uit de auto! Rijd door!

In the tall grass heeft het klassieke thema van de ‘roadtrippers’ die hun auto stoppen en eruit stappen. Ik zei het nog tegen mijn man: ‘Waarom rijden ze niet gewoon door?!’ want ik zag de bui al hangen. Maar dan zou de film wel erg kort zijn natuurlijk. Dus stappen ze wel degelijk uit de auto, en gaan op onderzoek uit. Net als zoveel slachtoffers in horror films voor hen.

Trailer van In the tall grass

In the tall grass: wat ik ervan vond

In the tall grass ziet er mooi uit! Een zonovergoten weg, prachtige velden en leuke muziek uit de jaren vijftig. Des te erger is de horror die vervolgens plaatsvindt. Ik herkende de hand van Stephen King in de gebeurtenissen In the tall grass. Zo vermoordt de vader van het jongetje Tobin zijn vrouw door haar schedel in elkaar te drukken. Echt vreselijk om te zien. En in een andere nare scène voert Cal zijn zus Becky haar pasgeboren baby. Getver.

Door de tijdlus vond ik het verhaal soms wat lastig te volgen. Dan was Becky bijvoorbeeld dood, maar vervolgens leefde ze toch weer. In het laatste half uur wordt het helemaal apart, met een soort rare mensen van gras, een gat in de grond met klauwende handen etc.

Na het zien van deze film ga ik in ieder geval nooit meer een veld met hoog gras in!

Al met al is The tall grass geen geweldige film, maar best aardig. Ik geef hem een 6,5.

Is In the tall grass wat voor jou?

Als je van Stephen King houdt, en van horror en psychologische thrillers, dan zul je in The tall grass denk ik wel de moeite waard vinden. Het is niet de beste film die ik ooit zeg, maar hij is wel vermakelijk.

Praktische informatie over In the tall grass

Je kunt In the tall grass kijken op Netflix.

Het eboek kun je kopen bij bol.com voor 0,99 cent maar is dus ook gewoon gratis online beschikbaar.

En hier is de luisterboek versie:

Similar Posts

11 Comments

  1. Ik had hem in mijn Netflix lijst gezet, maar na jouw verhaal ga ik hem er ook weer uithalen. Niet echt een film waar ik met plezier na ga kijken vrees ik.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.