Netflix tip: Lucifer Morning star – Hot as hell

Screen Shot 2019 05 30 at 13.17.55

Een serie met de Duivel in de hoofdrol. Dat is mijn Netflix tip van vandaag, en hij heet Lucifer. Lucifer Morningstar om precies te zijn. De serie Lucifer werd gemaakt door Fox, maar na drie seizoenen ‘gecanceld’. Netflix redde de serie, na protesten van fans en de cast van Lucifer, en zorgde voor seizoen 4. Deze review gaat over seizoen 1 van Lucifer.

Serie Lucifer op Netflix: lawine van oneliners

De serie Lucifer is ondertussen toe aan zijn vierde seizoen, maar ik heb net het eerste seizoen afgekeken. Een hele tijd geleden begon ik aan Lucifer, maar hield het niet langer dan 20 minuten vol. De beste man sprak werkelijk alleen maar in oneliners. Eerst waren ze grappig, maar al snel werd ik doodmoe van. Dus haakte ik af. Maar recent besloot ik de serie een nieuwe kans te gevenn, en keek ik hem samen met mijn man. Lucifer zat nog steeds boordevol oneliners, maar ik ontdekte een romantisch element in Lucifer dat me deed doorbijten.

Lucifer: waar gaat het over?

Goed, de serie Lucifer gaat dus over Lucifer. De zoon van God die in ongenade viel, en de baas van de hel werd. Maar Lucifer werd het daar zat, en dus kwam hij naar Los Angeles en kreeg de naam Lucifer Morningstar. Wie denkt dat de duivel probeert om stilletjes te integreren in de maatschappij komt bedrogen uit. Nee, Lucifer maakt er beslist geen geheim van dat hij de duivel is. Het punt is alleen dat niemand hem gelooft.

Op het moment dat de serie begint, is Lucifer een succesvolle eigenaar van een nachtclub en leidt een decadent sexleven waar Christian Grey schamel bij afsteekt. Dan ontmoet hij politieagente Chloe. In eerste instantie probeert hij haar standaard zijn bed in te krijgen, maar als dat niet lukt kijkt hij met nieuwe ogen naar Chloe. Als kijker zie je al snel dat hij gevoelens voor Chloe krijgt. Zo krijgt Lucifer steeds meer een menselijke, en kwetsbare kant.

Lucifer: simplistisch format

Afgezien van het originele onderwerp, de duivel die in Los Angeles woont, is de opzet van de Lucifer simpel en standaard. Een gemiddelde aflevering kun je samenvatten in de volgende drie onderdelen:

 1. Er wordt een moord gepleegd,
 2. Lucifer en Chloe doen onderzoek,
 3. De moord wordt opgelost, en de oplossing gepresenteerd in een tenenkrommende Hercule Poirot stijl.

Duh.

Trailer seizoen 1 van Lucifer

Hieronder de trailer van het eerste seizoen van Lucifer.

Waarom kijk ik Lucifer in vredesnaam?

Eerlijk gezegd vraag ik me regelmatig af waarom ik de serie Lucifer kijk. De verhaaltjes hebben de diepte van een bordje heldere bouillon en het gaat eigenlijk nergens over. Maar juist dat maakt dit wel een hele makkelijk serie om ‘even’ te kijken.

Het vraagt niets van de kijker. Daarnaast vindt mijn man de serie wel leuk, en ik vind het gezellig om samen met hem te kijken. Verder zijn sommige oneliners van Lucifer echt wel grappig, en kan de acteur die hem speelt zo in de Wehkampgids: allemachtig wat is die man standaard knap. Last but not least, heb ik mijn zinnen gezet op een ontluikende liefde tussen Lucifer en Chloe.

N.B. Eerlijk gezegd hoop ik dat er een romantische Koreaanse dramaserie van Lucifer wordt gemaakt! Het karakter van Lucifer en zijn gevoelens voor Chloe zijn geweldig materiaal voor een Kdrama!

Mijn conclusie over Lucifer

Lucifer is een mooi vormgegeven serie, met per aflevering een keurig afgerond politie verhaaltje. Er zitten veel oneliners in, en de serie kijkt makkelijk weg. Het is een niemendalletje met zo nu en dan leuke momenten. Ik ben nu net begonnen aan seizoen 2. Het schijnt dat in seizoen 4 van Lucifer, hij heel erg gaat veranderen.

Praktische informatie over de serie Lucifer

Lucifer is te zien op Netflix, alle 4 de seizoenen. Dus als je het leuk vindt, kun je meteen goed vooruit. Voor de mensen zonder Netflix die de serie graag willen zien: hieronder een overzicht van de dvd’s die je kunt kopen op bol.com:

Wat vind jij van het concept van een serie met de duivel in de hoofdrol?

Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips!

Similar Posts

15 Comments

 1. Hoi Nicole,

  na jouw aanbeveling ga ik zeker de eerste aflevering zien.
  Maar of ik het volhoud?
  Dat kan ik je nog niet garanderen.
  In ieder geval bedankt voor de tip!

  Groetjes van Marlou

  .

 2. Hmm, ik ga toch meer eens beginnen met kijken en dan zie ik wel of wat ik zie mij overhaalt om hem helemaal te gaan kijken

 3. ik heb ze allemaal gezien. Leuke serie. Fijn om naar te kijken. Lekker ontspannen na een avond werken.

 4. Tijdje terug begonnen met serie 1, omdat ik de hoofdrolspeler kende uit de comedyserie van de BBC – Miranda, als haar grote liefde. Misschien pak ik het wel weer op; als het regent. Leuk en screwball-achtige serie inderdaad.

  1. Oh, ik wist niet dat hij ook in andere series heeft gespeeld. Dat ga ik zeker doorgeven aan mijn oudste dochter die ‘Lucifer’ erg leuk vindt : )

 5. Ik vind de muziek tof in de serie. Alle seizoenen gekeken. In het begin soms tenenkrommend maar vind het nu eigenlijk jammer dat het klaar is (?). Van mij mag er een seizoen 5 komen.

 6. Nou ik kan je zeggen… We want more!!!… Heb nu alle seizoenen uit gekeken (denk al een keer of 4)
  Bij elk nieuw seizoen gewoonweer van voor af aan kijken heerlijk!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.