Action wordt het meest gemist

Action het meest gemistJaren geleden kwam er een boek uit over Nederlandse emigranten met de titel: ‘Ik mis alleen de Hema.’  Maar anno 2021, tijdens de lockdown, missen we de Action het meest: 14,9 van de mensen. Dat blijkt uit onderzoek van Q&A onder ruim 4581 Nederlanders.

Maar, bijna 40% zegt geen énkele winkel  te missen!

Welke winkels missen we?

 • Action 14,9%
 • Hema 5,1,%
 • Ikea 1,6%
 • Mediamarkt
 • Blokker
 • Intratuin
 • Primark
 • Bijenkorf
 • Primera
 • Zeeman

En ik dan?

Tsja, ik sluit me aan hierbij aan. Ik mis de Action ook het meest, en daarna inderdaad de Hema. Zo had ik afgelopen week ineens geen organische afvalzakjes meer, want die haal ik normaliter altijd even als ik bij de Action ben. Ook is mijn Nivea doucheschuim vrijwel op. De Hema mis ik omdat ik het zo gezellig vind daar.

Winkels die ik totaal niet mis zijn: Mediamarkt, Intratuin, Primark en Ikea. Maar daar kwam ik toch al nooit, dus dat ik niet zo moeilijk ; )

Mis jij een winkel? En zo ja, welke het meest?

Het onderzoek was overigens om te kijken hoe mensen Valentijnsdag 2021 gingen vieren.

Lees ook mijn post over superfan Ria Struijk!

Similar Posts

38 Comments

 1. De Action! Echt waar? Die zit hier ongeveer achter mijn hoek (is open, want in België) en ik kom er nooit. Ook niet in de Hema trouwens.
  Neen, die winkels zou ik absoluut niet missen.

 2. Hoi, ik woon in Engeland. Echt een bepaalde winkel mis ik niet maar wel het kunnen winkelen. Vooral de charity shops. Ik mis ook het naar Nederland kunnen gaan, familie, vrienden, Hema (ja echt!) en(vegan)kroket staan bovenaan de verlang lijst.

 3. Action mag van mij morgen gesloten worden. Heel veel m2 troep voor dumpprijzen, waardoor er ergens iets of iemand onder moet lijden.
  Hema kan gewoon online, maar uiteindelijk kan ik niet echt iets noemen van Hema wat ik niet ergens anders zou kunnen kopen.

  Ik mis eigenlijk niet echt een specifieke winkel. Soms even het gemak van snel iets in het centrum halen, wat nu online moet. Maar ik spaar het dan maar even op en regel het in één keer.

 4. Ik heb vorige week een Click & Collect-bestelling gedaan bij de Action. Niet alles was beschikbaar, maar ik heb toch wat dingen van mijn lijstje kunnen kopen!

 5. Ik kwam er een paar dagen geleden achter dat de Action bij ons open is. Online kies je een winkel in de buurt, je doet de producten van je keuze in de winkelmand en kiest een datum en tijd om ze op te halen. In de winkel pin je. Maar ik mis de Action niet en heb voor een paar producten alternatieven gevonden. Ik hou sowieso niet van winkelen en met de supermarkt en webwinkels red ik mij prima.

 6. Niet door ons hoor, wij hebben nog niets besteld en afgehaald. Ik vind het wel lekker dat er geen winkeldruk is.

  Love As Always
  DiMario

 7. Click en collect bij Action vanaf 15 euro. Zie het maar eens te halen. Gamma is vanaf 20 euro. Bedragen!

  1. Ik had een rolletje gas tape nodig. Kost nog geen euro, maar ik moest voor 20 euro bestellen. Anders ging click&collect niet door.

   Wibra had schoonmaak spul in de click&collect. Je moest wel 20 volle dozen bestellen. Nu hebben ze ook andere dingen, maar een heel beperkt aanbod.

 8. Action doet me niets. Ik wil naar Rotterdam! De fijnstof opsnuiven en naar boekhandels Donner en de Slegte. De rest is letterlijk bijzaak.

 9. Ik mis ook de action ( knutseldingen en enveloppes), de ikea ( inspriratie en koffie), de Hema ( help ondergoed ), de xenos , en ooooh ik wil uit eten. Nu we de vrijheid met zn allen op het ijs hebben geproefd, ben ik klaar met de lockdown.

 10. Bij mij was het ook lang de Action, maar inmiddels overstemt het verlangen naar een geopende kapper alles. Wat zal ik blij zijn als mijn haar weer ein-de-lijk in model zit. Zou me gelijk een stuk meer mens voelen.

  1. Dat kan ik me goed voorstellen Naomi. Eén van mijn maandagochtend koffievriendinnen verlangt ook echt naar de kapper. Ik heb het geluk dat mijn haar lang is, en dat het dus niet zoveel uitmaakt of ik nou naar de kapper ga of niet.

 11. Ik mis de Action en de kringlopen…. bij de Action laatst wel via click en collect eea gekocht. Knutselspullen, papier, ordners….

  Voor schaatsen, snowboots, verjaardagskadootjes kinderen ed mis ik de kringloop.

 12. Ik heb zojuist een bestelling bij de Action geplaatst: opzetborstels, contactlensvloeistof, interdentale ragers, lijm, enveloppen en snacks voor de honden. Donderdag kan ik het ophalen.
  Ik mis ook de kringloopwinkels, alhoewel ik daar niet zo heel erg vaak kwam. Maar ik heb heel veel ideeën en daarvoor wil ik graag bij de kringloop gaan snuisteren.
  Wat ik ook mis is het gaan winkelen. Ik hoef niet per se iets te kopen, maar gewoon lekker een dagje op stap met vriendinnen, koffie drinken, lunchen, kletsen…

 13. Ik mis de kringloop. Daar haal ik de meeste spullen die ik nodig heb.
  Mijn handige kaas rasp molentje is stuk gegaan en die gebruik ik echt 2 a 3 keer per week. Ik zit nu al bijna 2 maanden zonder. Hubbie heeft er nu een online besteld. Terwijl ik weet dat ik hem voor een paar euro bij de kringloop op de kop had kunnen tikken.
  Maar het meest van de alles mis ik dat mijn kinderen niet meer tegelijkertijd bij mij kunnen zijn….

  1. Dat is inderdaad balen Marie! Zeker als je hem zo vaak nodig hebt, en ik snap helemaal dat je hem dan veel liever bij de kringloop had gehaald. Ik mis de kringloop ook, en meer bezoekers van Huisvlijt las ik in de comments verlangen naar de kringloop.

 14. Ik mis Ikea omdat we een nieuwe bank nodig hebben en de tuincentrums waar het zo heerlijk is om rond te dwalen tussen het groen ,daarna gezellig samen koffie drinken

  1. Oh leuk een nieuwe bank! Heb je al een idee in je hoofd welke je wilt Elisabeth? Wij hebben destijds online de Ektorp bank gekocht. Zonder proef te zitten dus. Maar dat is uitstekend uitgepakt. De bank is superfijn.

 15. Ik mis de kringloop en de kledingbak om overbodige kleding kwijt te kunnen. Het mag nu zelfs niet meer in de vuilnisbak. Van de ondergrondse kleding container is een restafval verzamelbak gemaakt, waar je mondjesmaat iets in mag doen met een pasje. We hebben nu een plasticbak, waar alleen schoon plastic van een bepaald type in mag. Een groenafvalbak, waar ik niets aan heb omdat ik composteer. Een papierbak waar alleen schoon papier in mag.
  Wat moet je met echt vuilnis?

  1. Kun je geen kleding meer in die kledingcontainers doen Vlierbloesem? Dat wist ik niet. Dat is inderdaad jammer zeg. Zeker nu het voorjaar nadert en mensen wellicht hun kledingkasten gaan uitmesten.

 16. Action omdat ik dingen nodig had en die heb ik besteld zodra het kon. mogen ze er van mij inhouden!!! Ik mis vooral de kringloop beetje snuffelen en wat gebroken spul vervangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.