Schaatsen kopen: heeft het nu nog zin?

Screen Shot 2021 02 14 at 09.18.02Eén van de grote nadelen van een zogenoemde laggard zijn, oftewel iemand die altijd te laat doorheeft dat iets de moeite waard is, is dat je om de haverklap achter de feiten aansukkelt.

In dit geval achter de schaatspret…

Screen Shot 2021 02 14 at 09.08.00

Wij hebben geen schaatsen

Want wij hebben geen schaatsen in huis. En hoewel ik in de media de berichten hoorde dat er een koudegolf aankwam, telde ik niet 1 en 1 bij elkaar op, en concludeerde ik niet: ‘Ik moet snel schaatsen gaan kopen!’ Nee, dat bedacht ik pas toen er overal al ijs lag, en de schaatsen uitverkocht.

Schaatsen kopen in bed

Zo kon het gebeuren dat ik gisteravond in bed, in de één na laatste koude nacht, witte kunstschaatsen met bontje van de Decathlon in een virtueel mandje lag te doen.

Ik was al op weg naar de kassa toen ik begon te twijfelen: ik wil dan natuurlijk wel met het hele gezin gaan schaatsen, zoals al die pittoreske blije mensen in het nieuws. Maar 4 maal 40 euro voor een paar schaatsen… Dat is nog best een kostenpost.

Heeft het nog wel zin?

Vervolgens begon ik me af te vragen of het wel verstandig was om die schaatsen nú nog te kopen. Hoe groot is de kans dat we dit jaar nog een keer kunnen schaatsen? Het was nu immers ook jaren geleden dat het kon?

Het eind van het verhaal is dat ik mijn virtuele mandje met de schaatsen achterliet in een virtueel gangpad, en met een onbevredigd gevoel ging slapen.

Zoals ik al zei: ‘Ik ben een laggard’….

Heb jij schaatsen? 

Similar Posts

20 Comments

 1. Ja hoor, maar derdehandse die dochterlief nu aanheeft (al zijn ze nog wat groot)

  Dit is nou bij uitstek iets om in de lente op MP te kopen en op zolder te leggen, vind ik :). Want dan maakt het niet uit als het weer 5 jaar duurt, ze liggen daar best!

 2. Mijn man heeft gisteren schaatsen gekocht voor 15 euro. We zijn er meteen mee gaan schaatsen. Hij twijfelde of ze wel goed zaten, maar toen we vandaag wéér gingen schaatsen ging het al beter dan gisteren. Ik heb kunstschaatsen, bij de kringloop gekocht omdat ik enkele jaren terug mee ging schaatsen met de school van mijn zoon op een ondergelopen weiland.

  Ik was lekker aan het wiebelen dit weekend maar we hebben nu al drie plassen in de buurt verkend! Ach, zo dacht ik ooit dat ik nóóit meer zou gaan hardlopen.

  Mijn advies: het is handig om schaatsen te hebben liggen! Het komt toch altijd onverwacht. Wellicht dat je ze van iemand kunt overnemen.

 3. Ik heb dezelfde schaatsen in mijn mandje gehad ;) maar toen ik zag dat er 2 weken levertijd op zat, heb ik het toch maar niet gedaan. Gelukkig heb ik nog iemand gevonden van wie ik ze kon lenen, toch nog mooi een paar rondjes kunnen draaien ;)

 4. Ik wist van te voren al, dat schaatsen is niets voor mij, dus ik ga echt niets kopen. ;-) Ik heb de kinderen er ook niet over gehoord.

  Love As Always
  DiMario

 5. Hier ruim op tijd van marktplaats geregeld. Sowieso hebben we een levendige ruilhandel in de familie en met vrienden voor kinderkleren, speelgoed en sneeuwspullen. Ideaal!

 6. Ik ga niet schaatsen. Kan ook niet meer. Voor mijn armen. Niet goed. Ik kijkt liever ernaar. Maar niet gedaan. Ik blijft bij de mensen uit de buurt in corona tijden. Vroeger hadden wij veel geschaatst. En wij hebben allang geen schaatsen meer.

 7. Als ik ze had moeten kopen, zou ik nu zeker geen schaatsen gehad hebben. Gelukkig heb ik nog een paar van een aantal jaar geleden staan. Mijn moeder schaatste zelfs nog op schaatsen van minimaal veertig jaar oud. Ging ook prima;).

 8. Volgende winter worden ze vast weer verkocht! Die leg je gewoon op zolder…
  Ik heb spijt dat ik geen nieuwe heb gekocht, dus ik neem een voorbeeld aan m’n eigen advies (-:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.