Zelf haren verven met Henna Plus Colour?

Henna Plus colour cream test 1 1

Na mijn bezoekje aan de kapper wist ik het!

Voortaan ga ik helemaal anders doen!

Voortaan laat ik elke 6 weken mijn grijze uitgroei vakkundig bijwerken. Net zolang tot mijn haar gewoon helemaal grijs is. Dat is meteen een ‘goed stukje zelfzorg!’

Maar ach, zoals dat gaat.

Als enthousiasme plaats maakt voor vrekkigheid

Het lukte niet om online een afspraak te maken over 6 weken, en bellen wilde ik niet. Toen maakte mijn aanvankelijke enthousiasme langzaam maar zeker plaats voor mijn gebruikelijke vrekkigheid. Bovendien lispelde mijn Innerlijke Calvinist:

‘Is het niet veel goedkoper om gewoon zelf die uitgroei bij te werken? Dat scheelt je 50 euro per 6 weken!’

Zonder de aanvankelijke euforie van het kappersbezoek viel ik terug in mijn oude gedrag. Bij Holland & Barrett kocht ik voor 9 euro Henna Plus Colour om gewoon weer zelf mijn grijze uitgroei weg te werken.

Zelf je haren verven

Daar stond ik weer te kliederen en te kledderen met haarverf. Ik moest denken aan het liedje ‘Oma Fladder, klits klets kladder.’  Het resultaat van mijn amateuristische inspanningen? Alle grijze uitgroei heb ik nog. Als ze zeggen ‘40% grijsdekking,’ dan bedoelen ze ook ‘60% niet grijsdekking’.

Maar mijn haar is wel veel minder pluizig!

Dat dan weer wel.

Mijn hele review over Henna Plus Colour vind je op mijn review blog.

Similar Posts

11 Comments

  1. Ik vind 50 euro per zes weken ook veel geld dus ik snap wel dat je iets anders wilt proberen. Wel mooi meegenomen dat je haar minder pluizig is.

  2. Alleen al vanwege het geklieder zou ik er niet aan beginnen, maar ja, dan wordt het inderdaad elke zes weken een retourtje kapper…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.