Reacties

Wasmachine kapot! Baal!!!! — 47 reacties

 1. Onze wasmachine is ook kapot, we gaan donderdag een nieuwe kopen. Ik ben heel benieuwd waarop jouw keuze gaat vallen...
  Fijne dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 2. Kan je niet helpen, ik heb een Miele. Ik ben 50, en dit is mijn tweede ( Miele ) wasmachine, nu 5 jaar oud. De vorige Miele deed het 25 jaar, met een gezin met 2 kinderen. Mijn vorige droogtrommel heeft het 35 jaar gedaan, eerst bij mijn moeder, en toen bij mij. Maar, alle waar naar zijn geld, je betaalt er ook voor.

  Succes met de keuze.

 3. Hiervoor had ik ook een aeg lavamat die ook na 15 jaar ermee ophield.
  Nu heb ik wel gekozen voor een miele, die ook prima uit tests komen. Bijkomend voordeel vind ik dat hij zo stil is motorisch dat ik s nachts bij het draaien van de was wel eens ben op gestaan omdat ik water hoorde klotsen....zo stil is hij dus :-D. Dat je het water hoort ipv dat brommen van de machinemotor.
  Wel idd gekocht bij de plaatselijke middenstand. (die tegen mij zeiden met dat miele ook op slijtbare onderdelen goed scoort, dus voor als je veel wast :-) jah vast een mooi verkooppraatje, maar ik kocht hem)

 4. Bosch, dat is uit dezelfde stal als AEG, maar een stuk beter betaalbaar. Miele zou ik niet kopen, supergoed, maar WIL je wel dat je wasmachine 20 of 25 jaar meegaat? Ik heb liever een goedkopere voor de helft van het geld die b.v. 10 jaar meegaat, waarna ik vervolgens wéér een energiezuinig model van dat moment kan kopen.

  • Nee, dat klopt is uit de stal van Electrolux en de wasmachine, nu zijn wel degelijk minder dan vroeger.

   Siemens dat is uit de stal van Bosch :)

  • Ook dat laatste is niet helemaal waar als je bv je wasmachine hotfill gaat aansluit en dat kan gewoon simpel op een thermostaat kraan is je wasmachine zo zuinig dat worden ze de komende 25 jaar nog niet.

   Wasbeurt 40 of 60 graden energieverbruik van slechts 0.09 kwh en 75 liter gas. ruim 12 jaar oude Miele.

   En dat steeds minder water verbruik is echt een nadelig voor de wasprestaties.

 5. ik heb ne siemens keiblij mee ,superzuinig en ne trommle van 7kg ,ja een wasmachine kan je geen dag missen ,mijne staat alweer te draaien ;-)

 6. Oh, wat vreselijk als je wasmachine stuk is!
  Toen ik net op mezelf ging wonen kocht ik de beste koop van de Consumentenbond (een Whirlpool destijds) net als veel vriendinnen. Ik had alleen pech, hij legde bij mij net na de garantieperiode het loodje... bij al die anderen doet ie het nog steeds! Als ik nu zou moeten kiezen, klinkt de huidige beste koop van de CB als een goede deal. Maar ik doe voor mijzelf slechts 1 was per week. Miele lijkt me een goede optie voor een gezin van 7. Ik denk dat Mieles langer mee gaan. Misschien zou je een soort prijs per wasbeurt kunnen bepalen om te vergelijken?

 7. Dat is echt balen dat je wasmachine stuk is maar 15 jaar is echt een goede tijd voor een wasmachine die heel veel draait. Ik ben pas aan mijn 2e wasmachine toe , de 1e was een Zanussi en heeft meer dan 20 jaar goed gedraaid en heb nu sinds een paar jaar een Siemens E 14-17 Vision en ben erg tevreden. Ik gebruik nu heel vaak de Quick en Mix knop een kort programma op 30 graden. Met 2 pubers in huis, die regelmatig kleding wisselen die niet echt vuil is maak ik hier veel gebruik van.
  Ik vind het heel erg goed van je dat je bij de plaatselijke middenstand koop, doe ik al jaren, de service is zoveel beter.
  Groet Thea

 8. Hallo Nicole,
  Ik heb al 14 jaar tot volle tevredenheid een Miele en ben zeer tevreden. Destijds gekocht bij Huls maar helaas Huls is er niet meer.
  Nog even een compliment over je rok. Wanneer wordt die geshowd bij de Hema?
  Knap hoor, ziet er goed uit. Misschien toch weer eens op naailes om nog wat andere dingen te naaien en ervaring op te doen.
  Succes met je keuze van de wasmachine en een hele fijne dag.

  Groet
  Marian

  • Hoi Marian, mijn moeder is ook zeer tevreden over haar Miele. Het is alleen de prijs die me zo afschrikt…

   Huls had inderdaad wasmachines! Soms kan ik met weemoed aan Huls terug denken. Het was toch wel een leuk warenhuis.

   Dank voor het compliment voor de rok! Ik ben er ook heel blij mee.

 9. Mijn eerste was een zanussi die we niet lang hadden. Deze bleef niet staan maakte veel herrie. Daarna een 2e handse siemens die we 10 jaar hadden, daarna dezelfde die jij nu hebt en die had ook de centrifuge na 2 jaar stuk. Kosten toen 300 gulden. Ik liet hem repareren maar het duurde niet lang toen was het weer zo. Ik kocht er toen een losse centrifuge bij. 20 jaar ging hij mee. Nu hebben we een Miele van de k.ringloop die ook al weer 4 jaar draait. Kosten 40 euro.

 10. Samsung zou ik niet nemen die zuinigheid gaat echt ten kosten van de wasprestaties was ook eerder te zien bij Volt geloof ik. Lijkt zuinig zo'n Eco bubble maar bij dat lage temperaturen wassen moet je geregeld een kookwas draaien en dan is hij ineens een stuk minder zuinig.

  Een 7 kilo Samsung brengt net 60 kilo op de schaal terwijl mijn oude Miele 106 kilo was :)

  Hier slecht 2 machines nieuw gekocht en was een drama de Bauknecht en daarna LG echt waardeloos waren na 4/5 jaar echt op en was nu al vele jaren met een tweedehandse Miele

  Eerste Miele was ruim 16 jaar toen hij weg mocht (ophanging werd beetje slap) en heb nu ruim een jaar een 12 jaar oude boven lader uiteraard weer van Miele en dat zijn toch wel de beste wasmachines die er zijn.

  Want net als vele Duitse machines heeft Miele voor het lagerkruis nu ook een ander lichter materiaal met als gevolg door wassen op lage temperaturen in combi met vloeibaar en zacht water een gebroken trommelkruis.

  Dus mijn tip een 2e handse beproefde Miele.

  Toch nieuw zou ik voor een Beko gaan zeer goed getest ook in Duitsland en veel modellen hebben 5 jaar garantie en prijs/kwaliteit is onovertroffen bij dit merk :)

  • Samsung is een slechte machine wij hebben hem 6jaar waar nu het lagerkruis verrot is omdat wij hem hebben uit elkaar gehaald aan de achterkant van de trommel allemaal schimmels waar je wellicht ziek van kunt worden nooit kopen zo’n machine. De

 11. Hoi, ik ben sinds 19e in bezit eigen wasmachine. Na tweede handsjes nu Miele. Ik heb met de eerste 14 jaar gedaan en nu een zonder koolstofborstels. Mijn was is nog nooit zo schoon geweest. De eerste draait ook nog (verkocht) en ze zijn superzuinig. De was draken duurt wel langer, door hergebruik warmte. Energie verbruik is extreem laag.
  Met 2 pubers vind ik betrouwbaarheid ook groot goed. Succes!

 12. Wij hebben een constructa. Komt uit de achterdeur van Bosch en Siemens. Maar een heel stuk goedkoper. Hij bevalt tot nu toe erg goed.

 13. Wij hebben intussen onze 2e wasmachine. De eerste was een bovenlader, maar die stond naast het aanrecht en er is ooit eens een mes ingevallen ;-)
  Onherstelbaar.
  En sinds een jaar of twee hebben we een AEG. We zijn er erg blij mee. Hij laat ook precies zien hoe lang de was nog moet inzitten enzo. Als gezin met 2 kleine kids en een B&B is die 7 liter trommel echt groot genoeg. We draaien sinds de B&B zo een goede bezetting heeft 3 wasjes per week ipv 2. We waren ook aan het twijfelen voor een Miele, maar voor die meerprijs mag zo n Miele echt dubbel zo lang meegaan als een AEG. En daarbij, binnen een jaar of 10 zijn er weer veel zuiniger toestellen op de markt.
  Groetjes,

 14. Ik waste 22 jaar in een Zan.ussi (bovenlader met centrifuge, moest de was wel overhevelen)
  Gezin van 4 personen. Toen we verhuisden geen plek meer voor een wasmachine van bijna 100 cm (?) breed en heb ik de machine verkocht en een B.o.sch bovenlader aangeschaft. Ook een geweldige machine en deze is ruim 16 jaar meegegaan. Sinds 4 jaar de zuinigste B.o.sch van die tijd en ben super tevreden. Liefst had ik ook een M.iele gehad maar werd me afgeraden. M.iele is een supermachine maar het vooral voor grote gezinnen.
  Toen onze wasmachine stuk ging hebben de buren 'n keertje onze was gedaan, dat durfde ik gewoon te vragen. ......
  Nu is mijn afwasmachine stuk en nu durf ik niet te vragen offe............

 15. Het is en blijft altijd een keuze. Wij zijn 35 jaar getrouwd , en hebben onze tweede miele nog steeds in gebruik. de eerste hebben wij na 20 jaar zeer intensief wassen ingeruild voor een tweede miele. Als deze miele het begeeft dan kopen wij weer een miele. Alles aan een miele is duurzaam en goed vervangbaar. En er zijn ook niet te dure miele's te koop.
  Zelfs de deurring is duurzaam.
  Maar het blijft een keuze.

 16. 'k Heb nu een Zanussi maar op maandagochtend geassembleerd, denk 'k. De vorige twee van dat zelfde merk gingen beiden ruim 11 jaar mee en dat vin 'k voor een wasmachien van +/- € 300, heel netjes. Die 'k nu heb, kan 5 jaar en 5 reparaties verder, de miskleun van de eeuw genoemd worden. Bij de eerstvolgende kapotmelding ga 'k voor een nieuwe, ws wel weer een Zanussi
  groet

 17. Goh, Als ik bovenstaande lees, vraag ik me af wat ik verkeerd doe. Ben in 17 jaar al aan mijn 3e wasmachine toe. Eerst twee maal een Siemens gehad, afgelopen jaar overgestapt naar een Miele. De Siemens gingen beide ongeveer 8 jaar mee. Ik hoop van de Miele iets langer plezier te hebben.

 18. Die van ons, een Miele, ging vorige week stuk. Omdat het een ouwetje was, tweedehands, hebben we deze keer een nieuwe gekocht. Van Indesit.
  Wast prima en is ook super zuinig A++. aanschafprijs bij wasmachine.nl is 279 euro.

 19. Bedankt voor alle feedback! Ik ga vanmiddag naar Leneman toe. Ik heb het idee dat ik het beste een Miele kan nemen. Maar ja, die 1000 euro vind ik echt afschrikwekkend.

  Ik denk dus dat ik toch voor een goedkopere ga. Hopelijk kunnen ze me bij Leneman goed adviseren.

 20. Hoi,

  Ja zonder wasmachine kun je echt niet! Wij zijn bijna 15 jaar getrouwd. En hebben vanaf het begin een Asko. Dat is een Scandinavisch merk. Een beetje dezelfde prijs als een Miele.
  Een aantal jaar geleden konden we van familie een tweede machine erbij krijgen. (Ideaal als je 6 kinderen hebt!) Dat was een goedkoper merk. Ik weet even niet welk merk. Maar na een paar jaar was die totaal versleten. Vorig jaar hebben we daarom een nieuwe tweede machine gekocht. Dat is ook een Samsung. Bijna dezelfde als jij liet zien. Ook een 7 kilo machine. Toen we hem uiteindelijk thuis hadden en ik in de gebruiksaanwijzing ging lezen ontdekte ik dat alleen bij de katoenwas er 7 kilo in mag. Bij alle andere wassen mag er maar 3 of 4 kilo in. Dat viel wel even tegen. Wat ook wennen is dat de katoenwas erg lang duurt. Reken daar maar 3 of 4 uur voor. Het zal zeker te maken hebben met het feit dat hij zuiniger is in het verbruik. Voor de rest bevalt hij mij prima.

  Succes met het maken van de keuze.

 21. Met zo'n groot gezin zou ik voor een machine van wasserettekwaliteit gaan:) Een Miele is toch echt wel een hele fijne investering, daar heb je elke dag plezier van. Al is het maar vanwege de lange garantie!

  groetjes Jacq.

 22. Wij hebben ook een oko lavamat zeer tevreden over en we kopen ook bij iemand in de buurt ivm de goede service die we daar krijgen. Zij raden ook deze machine aan omdat ze hier goed repartaties aan kunnen doen als er wat kapot is.

 23. Bij een wasmachine wordt er niet geteld in jaren maar in wasbeurten.
  15 jaar met gezin van 2 naar 4 is wel anders dan 15 jaar met gezin van 2 naar 7 mensen.
  Ben 44 jr oud en ben bij mijn 2de Miele. Wil absoluut niets anders. 8kg en is stil, en andere handige opties. Wel duur, echter heb ik er wel iets aan. Top!
  Met goede apparaten verricht je ook goed werk en ... mét plezier!

 24. Wij hebben een Nordman, soort eigen merk van de IT'S in die tijd, we hebben hem nu ruim 5 jaar, dus geen idee of hij echt lang meegaat.
  Aan de bovenstaande reacties te lezen zou ik voor een Miele gaan, maar €1000 is inderdaad erg veel! Succes met je keuze, hopen dat die snel gemaakt is, zodat de was niet te snel opstapelt ;)

 25. Wij hebben net een nieuwe Miele gekocht. Ooit een ander merk gehad en terug gekropen. Heb nu al jaren gewassen met een 2e hands Miele, maar vanwege het vele en vooral heel vieze wassen nu eens voor nieuw gekozen. :)

  • Laatste is mij niet duidelijk een nieuwe maar die wordt dan toch ook vies van al die vieze wassen ?

   Even kookwas met flink wat soda machine brandschoon, hier een die had bijna jaar stilgestaan leek wel open riool dus voor de het soda rondje eerst met bleek gedaan als nieuw :)

 26. Wij draaien met een Bosch en zeer tevreden. Eerder een Samsung en ern Aeg gehad.
  De Miele vinden wij te duur maar ja fit is wel de 3 de wasmachine in 26 jast.
  Ja dan als ik de reacties lees dan is Miele echt de beste denk ik als je veel wast.
  Met z'n 4 en in huis draaide ik echt zo n 13/14 wassen in de week en nu gemiddeld 6 , maar ja we xijn nu samen.
  En ik verschoon elke week de bedden toen en nu.
  Succes met de puzzel van zoveel hoofden, zoveel zinnen .

  Groet van Hilda

  • Jeetje hier met zijn 6-en, 4 wassen in de week met onze oude 5 kilo machine is echt genoeg.

 27. Mijn advies is om een wasmachine te kopen die het MEESTE spoelwater gebruikt, want dat onderdeel van hoe minder spoelwater hoe zuiniger de machine met water omgaat, slaat bij wasmachines volledig de plank mis. Ik voeg zelf water bij tot een zeer acceptabele waterniveau, ook met het hoofdprogramma, en ik spoel 3 keer met behoorlijk veel extra toegevoegd water, want ik moet geen waspoeder deeltjes in mijn was krijgen. Ik gebruik dus veel water maar heb wel een zeer goed uitgespoelde was. Ik gebruik ook nooit teveel waspoeder of vloeibaar spul en geen wasverzachter.

  • Ik heb inmiddels een wasmachine gekocht! Van het mij onbekende merk Asko. Volgens Leneman is dit de Miele van Zweden. Er zit vijf jaar garantie op, en hij gaat net zo lang mee als een Miele. De prijs lijkt helaas ook nogal op die van een Miele: 849,-.

   Maar ik durfde het eerlijk gezegd niet aan om voor een goedkoper model te gaan. Want in het verleden heb ik uit een verkeerde zuinigheid wel eens beslissingen genomen die uiteindelijk duurder uitpakten.

   Dus heb ik de sprong maar gewaagd, en ben voor een wat duurder model gegaan. Ik heb immers ook niet voor niets een spaarpotje voor dit soort dingen. Maar het rare is, dat ik het toch niet fijn vindt om dat spaargeld te gebruiken!

  • Veel plezier met je nieuwe machine!
   Een Asko is zeker een goede machine.
   Die van ons draait ook al 15 jaar vrolijk.
   1x is er een onderdeel vervangen (gelukkig in de garantietijd) Daarna weer zonder problemen verder.

  • Grietje ik ben blij om te horen dat je goede ervaringen hebt met dit merk! Ik ben echt puur afgegaan op het advies van de expert in dit geval. Ik kende het merk totaal niet. Dus dit stelt me nog extra geurst.

 28. Asko is echt een topper zeer solide machines dmv viervoudige kuip/trommel ophanging nog steviger uitgevoerd dan bv een Miele :)

  Ook verbruiken ze lekker veel water dat ga je echt terug zien in je was resultaten :)

  Succes ermee !!

 29. Sorry een foutje.
  Ik schreef van een Samsung wasmachine en net dat ik t tikte dacht ik das gek !!
  Ik loop erover na te denken maar kiest zijn Siemens , hihi , hoezo ouder worden.

  Groet van hilada

 30. Wat je ook kan doen is, dat er een tijdje geleden een site was die mensen verzamelden om dan in 'massa'een grote aankoop te doen. Dus in 1x 10 wasmachines afnemen bijvoorbeeld. Zo kon je extra korting ontvangen. Misschien interessant om nog even naar te kijken

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder