Reacties

Zelf een creatieve planning maken: 4 tips — 17 reacties

 1. Ik maak zeker een planning van al mijn werkzaamheden. Dat doe ik in Google Agenda. Dat is gratis in tegen stelling tot het Office pakket van Microsoft. We doen dat in een gezamenlijke agenda zodat je rekening met elkaar kunt houden.

 2. Een jaarplanning waag ik me niet aan, omdat ik geen idee heb hoe een jaar gaat lopen en hoe ik me voel over bijvoorbeeld een half jaar.
  Ik maak wel altijd een weekplanning en dat doe ik op papier, in een format dat ik zelf gemaakt heb in een bullet journal.

 3. Jaaaa, ik hou van een weekplanning maken. Vooral op papier, ik heb dan ook een papieren agenda. Ook hebben mijn man en ik een gedeelde Outlook agenda voor onze gezamenlijke afspraken. Een jaarplanning maken doe ik eigenlijk niet, maar is misschien wel een goed idee. En jij, plan jij digitaal of op papier? Liefs!

 4. Mijn man en ik hebben een memobord in de keuken hangen. Hierop staan de dagen van de week en elke week maak ik een weekplanning wat we die week eten. Ook zet ik er klusjes per dag bij die ik wil doen in die week en op welke dag.

  Verder houden wij samen afspraken bij op een papieren kalender die ook in de keuken hangt. Afspraken bijvoorbeeld van de oogarts, tandarts etc. worden daar op geschreven. Ook staan er op deze kalender vermeld wanneer ik de badkamer schoonmaak, matras roteer en nog meer van dit soort klusjes wat 1x in de maand of 1x in de 2 maanden gebeurd.

  Op het memobord is ook ruimte voor boodschappen op te schrijven. Is er iets op gaat het op het bord.

 5. Weet je, je hebt helemaal gelijk: een planning is super handig en belangrijk. Enkel pfffffff wat kijk er tegenop om dat te maken zeg :D Stukje vrijheid afnemen om later meer vrijheid te krijgen, maar toch blijft het moeilijk om er aan te beginnen.

 6. Ik vind een planning maken altijd wel prettig. Zorgt voor veel minder stress momenten, als ik voor mezelf praat. Ik heb een agenda en schrijf daar veel in. Daarnaast maak ik ook gebruik van een kalender

 7. In mijn bullet journal maak ik altijd een week planning met afspraken, maar ook dingen die ik moet doen. Op sommige dagen maak ik ook een dagplanning. Ben echt een planner/lijstjesmaker

  • Wij hebben een kalender in de keuken waar we bijzonderheden opschrijven. De huishoudelijke klusjes zitten in m'n hoofd; werk onregelmatig dus dat kan ik niet per dag of week plannen. Elke week iets extra's doen als het even lukt en verder de boel bijhouden. Ik heb ook geen hekel aan schoonmaken en heb het graag aan de kant

 8. Ik heb een familie weekplanning waar ik globaal onze planning op zet. Deze hangt op de muur in het toilet. En dan nog een grote familieplanner agenda waar ik alles uitgebreid in op schrijf (ook voor mijn werk). En dan maak ik nog dagelijks een to do lijst. En dan nog is het dagelijks best chaotisch. Haha!

 9. Ik maak wel een planning, ja. Maar eigenlijk heb ik die niet nodig omdat ik uit mijn hoofd wel weet wat ik moet doen. Maar ik vind het zo fijn om dingen door te strepen of af te vinken! Ik schrijf alles gewoon in mijn agenda, trouwens.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder