Theetuin beginnen? De opkomst van theeschenkerijen en koffieboerderijen

theetuin

In Nederland is het helemaal niet zo makkelijk om boer te zijn lees ik vaak. Dat komt door allerlei regels en gezeur over administratie. Dus zoeken steeds meer boeren naar alternatieven, zoals een theetuin beginnen.

Boeren worden creatief

Hier in de buurt is een boer een binnenspeeltuin gestart. Een andere boer begon een koffieboerderij waar het werkelijk idyllisch is. En de laatste tijd zie ik ook her en der theetuinen verschijnen.

Mensen met een grote tuin zetten gezellige tuinsetjes neer, een bord aan de weg met daar op Theetuin en voila.

Theetuin bij mij in de tuin?

Ik heb echt wel eens gedacht: 'Ik zou zo een theetuin kunnen beginnen!' Onze tuin is er groot genoeg voor. En mijn man doet niks anders dan taarten bakken van onze eigen appels, peren en pruimen. Dan kunnen we die mooi serveren : )

Maar ik weet natuurlijk ook wel dat je in Nederland niet zo maar een theetuin in je eigen tuin mag beginnen. Bovendien denk ik ook niet dat ik er echt geschikt voor ben. Ik blog liever.

Op mijn blog met thuiswerkideeën Het Moederbedrijf schreef ik een artikel over een theetuin beginnen.

Zie ook Waterkoker ontkalken En Theetuinen

Ken jij nog leuke theetuinen of koffieboerderijen?

Similar Posts

16 Comments

  1. Hier in Salland hebben we rustpunten, vaak bij boerderijen. Misschien is dat wel wat voor jullie. Je zet koffie, thee, water en eventueel wat te eten neer bij een zitje in de tuin. Mensen pakken zelf, rusten uit, leggen geld neer en vertrekken weer. Dat is zo ongeveer het principe. Misschien bestaat dit ook al bij jullie, kunnen jullie je daar bij aansluiten.

  2. Helaas heb ik zo een theetuin nog nooit gezien. Ik woon wel in een dorp met veel boeren. Maar dat zijn echt nog de velden van vroeger.

  3. Leuk! Een beetje uit mijn richting, maar in Pieterburen zit wel een mooie (kleine) theetuin. Ik liep er toen ik een weekendje met de kinderen naar de zeehonden in Pieterburen was langs en dacht: o, daar zou ik wel eens lekekr rustig in mijn eentje willen zitten met een boekje.

  4. Ja zou leuk zijn idee maar ook weer schaduwzijde .kan gekken aantrekken die overdag ff kijken waar ze in de n8 een slag kunnen slaan
    jammer dat een mens zo op zijn hoede moet zijn

  5. Laatst waren we op vakantie in Zeeland en daar ontdekten we zo'n theetuin. Nadat we in de enorme pluktuin een prachtig boeket hadden samengesteld dronken we koffie/thee in de boerentuin onder de fruitbomen. Hoe romantisch wil je het hebben...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.