Reacties

Koffie in horeca: kwaliteit en smaak — 25 reacties

 1. Ik heb nog nooit een lekkere bak koffie in de horeca gehad. Nu ben ik ook een enorme mn (geen vertaling, schaam) ik houd nl. niet van senseo, koffie verkeerd, espresso wat dan ook. Ik houd van 2 soorten koffie, vers gezette opgietkoffie en koffie uit een filterapparaat al of niet 1-2x per jaar met een scheutje drank erin. Al het andere mag iedereen drinken maar ik vind het zo vies. Koffie waar je een snor van krijgt....... help, koffie die een laag poeder op je tong achterlaat........ieeuh. Koffie uit een stomend, gorchelend, sissend apparaat die een kopje vol spuugt met een schuimlaagje (afwasmiddel?) Nee, nee, nee aan mij niet besteed.
  Iedereen mag van mij alle soorten koffie drinken in wat voor een horeca gelegenheid dan ook maar Ernie niet. Overigens ben ik een mazzelaar, mijn werkgever heeft gewoon filterkoffie die 's morgens / 's middags vers gezet wordt (door mij)

 2. Ook ik drink geen koffie in de horeca. Te duur en niet lekker. Als ik al een dag in een stad rondloop drink ik water uit mijn waterfles.
  Wel drinkik koffie onderweg als ik wandel, daarvoor heb ik een mini-Trangia koker en ik giet het gewoon op. Een kopje koffie in het bos, heerlijk. Thuis drink ik ook opgietkoffie.

 3. Goh, ik vind dat juist de laatste jaren de kwaliteit van de koffie die je buitenshuis kunt drinken, veel beter is geworden. Niet bij de Hema Of B.Bart,maar in de hippere horeca is de koffie soms erg lekker.
  Als ik daar koffie drink neem ik gewone koffie. Ik hou niet van sloten melk in de koffie. Thuis zet ik filterkoffie met een stenen filter op een beker. Ik gruwel van senseo enzo.

 4. Ik heb inderdaad wel dat het ene kopje koffie lekkerder is dan de andere, maar meestal kies ik hoe dan ook voor een cappuccino gewoon omdat ik die super lekker vind. En zo vaak ga ik niet in de horeca een kopje koffie drinken, dus af en toe mag dat wel.

 5. Ik mag af en toe graag genieten van een kop Cappucino of een glas Latte Macchiato.
  Helaas is het altijd afwachten wat je krijgt; met geluk heb je koffie gemaakt met vers gemalen bonen die met water op een goede temperatuur zijn gezet.
  Een goede barista maakt echt een feestje van je caffé ;-), vlak dat niet uit.
  Koffie van Bakker Bart etc is echt niet lekker ( concentraat). Bij de Hema is het best oke.

  In een slecht geval heb je van die koffie die uit zakken koffieconcentraat komt of koffie die met te heet water wordt gezet.
  In beide gevallen krijg je een wrang bakje koffie.

  Het liefst maak ik het dan dus ook gewoon thuis uit mijn (perfect ingestelde) espressoapparaat, melk gaat of rechtsstreeks uit de koelkast in mijn koffie of maak ik warm in de magnetron en schuim ik eventueel met een apparaatje op als ik daar zin in heb.

  • Ik wist niet dat de koffie van Bakker Bart van concentraat was. Dat klinkt niet zo lekker inderdaad.

   Wat ideaal dat je je eigen espressoapparaat hebt dat helemaal goed ingesteld staat. Dan weet je zeker dat je koffie lekker wordt : )

 6. Drink ook liever filterkoffie. Scheelt me hartkloppingen en schijnt ook beter te zijn voor de cholestrol. De huidige koffie buiten de deur ervaar ik vaak als veel te sterk.

  Jammer dat BB koffie uit concentraat heeft, ik vond het juist zo positief dat je voor een klein bedrag een "refill" kon krijgen. De kopjes koffie in de horeca zijn voor mij altijd te klein, dan ben ik halverwege een lekker stuk taart, moet ik een extra kopje bijbestellen.

  Doe mij maar een lekkere pot vers gezette filterkoffie waar je tussendoor uit bijgeschonken krijgt. Ervaar ik ook als veel gezelliger.

  N.

  • Ik drink elke week op donderdagochtend twee kopjes koffie bij Bakker Bart. Ik betaal 1,95 en het tweede kopje koffie dan gratis. Maar dat van dat concentraat klinkt weinig aantrekkelijk...

 7. Bij de Barista hier waar ik woon heb ze lekkere Flat White. Dat drinken wij meestal als we daar zijn. Met warm weer drinken we Iced Coffee, ook erg lekker (maken we ook zelf thuis van een recept van Ree Drummont, The Pioneer Woman). Ik vind de koffie de laatste tijd in de horeco best te drinken. 't Ligt er een beetje aan waar je naar toe gaat.

 8. het ligt er aan waar je koffie drinkt. Die van de Hema vind ik bijvoorbeeld niet lekker. Als ik niet zeker ben, dan bestel ik altijd een cappuccino, omdat ik eigenlijk vind dat je die zonder problemen moet kunnen maken. Als die dan al slecht is, dan drink ik er nooit meer koffie.
  Zo zie je mij ook nooit in Starbucks, waar de cappuccino uit louter melk en ongevraagde suiker bestaat. Koffiebonen komen er niet aan te pas.
  In Nederland ben ik meestal wel blij met mijn koffie buitenshuis. In Engeland kreeg ik een keer oploskoffie (...) als dieptepunt. Maar Costa Coffee vind ik daar dan weer heel erg lekker.
  En in Duitsland werd ik verrast door Einstein Kaffee. Best goeie koffie daar.

  • Een slimme methode Daenealia. De Cappuccino Test om de koffievaardigheden van een restaurant te beoordelen : )

   Ik wist niet dat de capuccino van de Starbucks niet eens koffie bevat. Dat is toch wel erg!

 9. Ik drink D E oploskoffie .
  Met dit weer minder of laat het koud worden .

  Neem soms thermoskannhetje mee met fietsen voor onderweg niet te sterke koffie

 10. In Den Haag heb je echt supergoede koffietenten hoor! De automaten vind ik inderdaad niks, maar de ouderwetse koffiekan hoef ik ook echt niet terug. Hier in de stad (en zelfs bij sommige strandtenten, met name op het Zuiderstrand) heb je heel veel goede 'koffiemakers' en professionele barista's. Binnenkort schrijf ik een blog met hotspots, en daar zal ik ook wat koffietenten in zetten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder