|

Agenda 2013: dagagenda op A4-formaat gezocht

dagagenda

Op mijn bureau ligt een grote zwarte, lelijke dagagenda die ik voor zo’n 4 euro kocht bij de Action. Elke dag heeft zijn eigen bladzijde, en de bladzijden hebben een A4-formaat. Ook al vind ik hem spuuglelijk, hij is wel heel handig. Want niet alleen schrijf ik er alle (onverwachte) studiedagen van de kinderen in, ik schrijf er ook mijn te-doen-lijstjes in, en die zijn nogal lang. Ik heb die A4-ruimte dus ook echt nodig.

In de winkels zijn de agenda’s voor 2013 verschenen, en ik hoopte een mooie nieuwe dagagenda op A4-formaat, maar ik kan die nergens vinden! Als ik al een agenda vind met een dag per pagina, dan is het meteen een kleintje. Vooral bij de Hema hadden ze erg leuke agenda’s, en ook bij de V&D, maar meestal waren het dan weer weekagenda’s of ze waren te klein.

Tips gevraagd: waar koop je een leuke dagagenda op A4-formaat?

Dus mijn vraag: weet iemand waar je een grote dagagenda kunt kopen op A4-formaat die bij voorkeur ook nog eens leuk is om te zien? Of een kleine agenda met een pagina per dag, en daarnaast een pagina voor notities? Anders zie ik mij veroordeeld tot weer zo’n lelijkerd van de Action.

Dagagenda printable

dagagendaReikhalzend keek ik uit naar de nieuwe jaaragenda’s, want ik ben dol op kantoorspullen en al helemaal op agenda’s zoals de Happy Planner. Maar echt nérgens vond ik de agenda die ik zocht: een agenda op A-4 formaat met een bladzijde per dag.

Bij de Hema hebben ze op zich hele leuke agenda’s op A-4 formaat maar dat zijn dan weer weekagenda’s. Vorig jaar heb ik bij de Action een foeilelijke agenda gekocht die wel aan mijn wensen voldeed, maar ik heb natuurlijk liever een móóie agenda!

Uiteindelijk besloot ik er dan zelf maar één te maken! En niet door met pen en papier aan de slag te gaan, waar ik ongetwijfeld verkeerde data bij dagen zou zetten, maar op de computer. Gelukkig is mijn man erg handig, en met zijn hulp heb ik een dagplanner/dagagenda gemaakt.

Dagagenda: print hem gratis uit

Nu heb ik een leuke dagagenda op A-4 formaat en hij is nog mooi om te zien ook.  Ik druk hem tweezijdig af, zodat ik maar 183 vellen nodig heb. Dan ben ik goedkoper uit dan met menig winkelagenda. En daarna laat ik hem even inbinden met zo’n ringbandje. Die zijn ook niet duur.

Omdat er misschien wel meer mensen zijn die graag een grote, maar ook leuke dagplanner zoeken, hier onder een link naar het bestand! Je kunt het uitprinten, en voila, je hebt een prachtige agenda.

dagplanner 2013

Zie ook mijn gratis maandplanner die je kunt downloaden!

Je eigen dagplanner kiezen en printen?

Bovenstaande dagplanner maakte ik voor 2013. Daar heb je dus niet zoveel aan in dit jaar. Daarom een geweldige tip: Op Canva kun je gratis dagagenda’s vinden en uitprinten. Sterker nog, je kunt ze ook nog aanpassen als je dat wilt. Hoewel ik de meeste al mooi vindt van zichzelf.

Screenshot 2022 12 19 at 13.19.29 dagagenda

Leestips

Gebruik jij een (papieren) agenda?

Similar Posts

16 Comments

 1. Je kunt gewoon zo’n lelijkerd kopen en dan een elastische cover erom doen in een kek kleurtje/patroon. of je maak t er zelf eentje van bv plakvilt.

 2. He ja, dat wilde ik ook al zeggen: pimp ‘m op.
  Ik heb ook ooit zo’n agenda gekocht (was geloof ik bij de Aldi), maar mij beviel het niet, ik miste het weekoverzicht. Vergat dus dingen.
  Voor to-do lijstjes heb een apart notitieblok.

 3. ik was zelf van plan volgend jaar het met een digitale versie te doen, wat ik wel moeilijk vind want van een mooi exemplaar (liefst met een spiraal en een week op 2 bldz, lekker overzichtelijk, zegmaar) word ik nogal hot en dat al jaren lang, sinds de middelbare school zo ongeveer dus ik ben benieuwd of het mij gaat lukken( ik denk het zomaar niet) :-)

 4. Ik heb zo’n Succes-agenda waar ik steeds een andere vulling in doe. Die heb je volgens mij ook op A4 formaat. De agenda zelf is soms wel duur, maar ook wel te vinden in de uitverkoop. En je kunt er dus jaren mee doen. Ik heb hem nu voor het derde jaar. Nadeel: omdat je er jaren mee kunt doen, doe je hem niet snel weg, terwijl het soms ook prettig is om eens wat nieuws te hebben.

 5. Je kunt ook een saaie dagagenda kopen en dan pimpen met allemaal leuke versiersels. Bij de Action heb je van die kleine fotolijstjes voor pasfoto’s die je ergens op kunt plakken.
  Ik heb voor mijn werk een papieren agenda en thuis hebben we een kalendertje hangen.

 6. Kaften of dat door je kinderen laten doen! In een leuk stofje of papiertje met een gekleurd leeslintje erbij. Met jouw kringloop talent vind je misschien wel goedkoop een geschikt kussensloopje of shirt dat daar geschikt voor is. Of bij de A.H inpakpapier meenemen. Ik meen me te herinneren dat je daar ook eens schoenendozen mee had gepromoveerd tot opbergsysteem?

 7. Bij zo’n witte boekenmarkt hebben ze vaak wel van die agenda’s. Ik maak er zelf een beschermhoes omheen van vrolijke stof. Zo eentje als men vroeger maakte voor liedboeken en bijbels. Maar dan wel hip natuurlijk met stof en kant en band.

 8. Zelf moet ik ook altijd een agenda met veel schrijf ruimte hebben.
  Daarom koop ik altijd een familie agenda, lekker over zichtelijk en in verschillende modellen.

 9. Ik heb al jaren een a5-agenda waar ik zelf de vulling voor print. Maar de HEMA bijvoorbeeld heeft ook mooie en handige zo goed als A4-agenda’s. Kosten ook niet zoveel.

 10. Ik heb helaas geen agenda voor je, ik hoop dat je er alsnog één vind. Zelf gebruik ik altijd een papieren agenda. Superhandig, ik heb nl. niet altijd de computer aanstaan, en m’n telefoon is nog een oudje, zonder agenda ;-)

 11. Hoi,hoi,ik koop altijd een lege dummy en vlecht daar van stroken papier een kaft omheen.Gebruik daar oude tijdschriften voor.Of koop een agenda en snuffel in je lapjesdoos.Mijn tasagenda heeft ieder jaar een ander kleurtje.Succes Anneke*

 12. Had er nog niet eens over nagedacht, maar ik ga volgende week ook zo’n lelijke agenda kopen en deze weer eens lekker oppimpen met eigen foto’s plaatjes ed van zaken die ik leuk vind. (Ooit op de middelbare school een hele agenda vol met mooie spreuken en gedichten gemaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.