Strings zijn uit + 3 tips om ze te kopen!

strings
Ik heb strings nooit begrepen: waarom zou je een onderbroek willen, die tussen je billen gaat zitten?!

‘Reetveter string’

En daarnaast: zo’n string bedekt helemaal niets aan de achterkant, dus waarvoor dient hij dan eigenlijk? Of is dat puur om de schaamstreek te bekleden?

Youp van ‘t Hek betitelde dit type ondergoed ooit zelfs als ‘reetveter’…

Op bovenstaande afbeelding kun je wel zien hoe Youp van ‘t Hek bij de term reetveter kwam…. Op Wikipedia omschrijven ze dit type onderbroek als ‘slip waarvan het achterste gedeelte uit een koordje bestaat.’

Maar nu schijnt de string officieel ‘uit’ te zijn. De Britse winkelketen Debenham zagen de verkoop van grote onderbroeken met maar liefst 47% stijgen!

Ondergoed moet lekker zitten

Mijn belangrijkste criterum voor ondergoed, en voor mijn gewone kleding, is dat het comfortabel moet zitten! Op de tweede plaats komt de esthetiek: een string lijkt me ook nog eens alleen charmant als je mooie, strakke billen hebt, en die zijn volgens mij bijna alleen weggelegd voor tienermeisjes.

Waarom zou je strings dragen?

Een belangrijke reden voor een string is dat je dan geen zogenoemde ‘visibible panty line’ hebt. Of in gewoon Nederlands: dat je niet je onderbroek door je kleding heen ziet zitten. Een andere reden kan zijn dat je het sexy vindt.

Strings kopen

Ook al zouden ze dan ‘uit’ zijn je kunt nog overal strings kopen. Zoals deze van 5 stuks voor 14,95 bij Bonprix:

18134575 nZYoTzw3

Maar je vindt ze ook bij Zeeman in diverse varianten. Zoals deze met kant, maar je hebt ook gewoon ondoorzichtige versies van katoen.

Screenshot 2022 12 03 at 12.42.04

En tot heeft uiteraard de Action ook strings. Die zijn het allergoedkoopste: 3 stuks voor maar 2,99:

strings

Leestips

Wat vind jij van strings?

Similar Posts

17 Comments

 1. Ok dus toch… Ik vind de dames boxers en slipjes veel prettiger zitten dan zo’n touwtje, en tegenwoordig vind je steeds meer naadloze onderbroeken die je niet ziet zitten onder een broek of jurkje dat was de hoofdreden dat ze gedragen werden. Maar eh die hierboven zit wel er hoog haha =D
  Fijn weekend!

 2. Bah, ik vind het helemaal niks. Je moest de bekkenbodem therapeut horen over dergelijk slecht ondergoed. Allemaal problemen straks. Gelukkig dat het nu weer een beetje normaal wordt. Ach ja tiener willen mee doen he. Fijne dag.

 3. Ik heb absoluut geen strakke billen maar draag wel altijd strings. Ik vind gewone slipjes en boxers heel vervelend zitten. Strings zitten voor mij het comfortabelst. :D

 4. ik heb wel strings, vooral vanwege de reden die wondermama noemt – het niet zichtbaar zijn van onderbroeklijnen. Er zijn trouwens echt wel comfortabele strings te vinden – vooral als het niet zo’n “veter” is – maar ik kies toch liever een onderbroek en sinds strakke boxers overal te verkrijgen zijn ben ik daar eigen stilzwijgend op overgestapt. Blijkbaar was ik niet de enige… :D

 5. Strings, omabroeken, boxers voor dames, gewone onderbroeken, naadloze Sloggi broekjes. Heb het allemaal en het dient ook allemaal ergens voor.
  Met strings slapen is verre van fijn, dus dan gewoon een lekkere omabroek ofzo.

 6. Een string zit er lekker tussenin…… Als daar geen mooie slogan inzit!
  Ik draag graag strings, gewone onderbroeken kruipen tussen de billen, boxers kruipen ook op (dan zit je aan die pijpjes te trekken) Alleen ‘s nachts draag ik een onderbroek en als ik een panty of legging aan heb.
  Je onderbroek kruipt dan niet tussen de billen! En een string onder een panty is niet fijn als je bukt! Als de string maar niet boven je broek uitkomt (tijdens wel of niet bukken) dan vind ik het prima. Oja als je eens een ‘dokters’of fysio bezoek hebt dan ook geen string. Het draagt prima maar het ziet er niet uit (zal wel aan de maat of de leeftijd liggen)ha ha

 7. Ik zou nooit een string willen dragen gewoon omdat ik vind dat dat er eerder gemeen uitziet. Stel dat ik zo’n string draag, met mijn fiets op straat rijd en val dan lig ik daar mooi met de billen bloot zichtbaar voor de ganse straat…. Neen, absoluut niets voor mij. Ineens last hebben van diarree als je een string aanhebt, moet ook geen lachertje zijn want zo’n koordje ‘vangt’ zeker niets op.

 8. Voor mij ook geen amperbroekie, ooit een keer geprobeerd maar nee niets voor mij ;)

  Groetjes Isabelle

  1. Isabelle, ‘amperbroekie’ leuk woord voor zo’n niemendalletje…. Je moet er maar opkomen….

 9. Als het i.v.m. kleding niet anders kan, dan draag ik ze wel, maar dan moet ik ook zeggen dat hoewel ik geen tiener meer ben, mijn bilpartij nog behoorlijk strak is. Ik zou ze (no offence) op mijn 40e niet meer dragen, dan is die tijd gewoon geweest.

 10. Maarr… die strings zijn toch ook niet om gezien te worden? Meer om juist ervoor te zorgen dat je de onderbroek-lijn niet ziet als je een strakke broek aan hebt. Dus wat mij betreft hoef je er absoluut geen strakke bilpartij voor te hebben hoor… ;-)
  ‘Kijk eens, ik heb een nieuwe string! voor ónder mijn broek!’
  ‘Ieuw, dat ziet er niet uit joh, daar moet je minstens 20 jaar jonger voor zijn.’

 11. ik heb strings voor op fietsvakantie: dan zeul ik graag zo min mogelijk mee. En sinds de lingeriezaak op de braderie staat, heb ik er een paar, en die zitten prima. Misschien wel handig om te vermelden dat mijn zadel tot aan mijn nek komt (ligfiets), dat maakt wel uit voor je fietshouding en misschien ook wel voor het draagcomfort?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.