Xenos lampionnen op zonne-energie: ze doen het niet

xenos lampionnen

Ik kocht Xenos lampionnen, die branden op zonne-energie!

Dat kwam zo.

Lampionnen in andermans tuin

Tijdens het hardlopen mag ik graag in andermans tuinen kijken, om te zien hoe ze die hebben vormgegeven. En laatst kwam ik langs een huis waar de bewoners een grote boom hadden behangen met lampionnen. Ik vond het prachtig.

Xenos lampionnen

Zwaar geïnspireerd rende ik naar huis, en vond op mijn vrije donderdagochtend bij de Xenos lampionnen die er veel op leken. Maar ze waren wel 3,95 per stuk… Toen viel mijn oog op een veel goedkopere versie: 10 kleine lampionnen voor 6,95! Het leuke aan de grote én de kleine lampionnen is dat ze werken op zonne-energie. En zo lang ik geen zonnepanelen kan betalen, kunnen deze mij mooi troosten.

Eenmaal thuis zocht ik een ladder en een boom uit, en wilde de lampionnen ‘even’ ophangen. Maar dat viel tegen, want je bleek ze eerst zelf nog helemaal in elkaar te moeten zetten! Uiteraard aan de hand van zo’n cryptische gebruiksaanwijzing die niemand snapt, behalve mijn oudste zoon met PDD-NOS.

Met zijn hulp lukte het me om de lampionnen in elkaar te zetten, en hij hield de ladder vast toen ik ze in de boom drapeerde. Het staat erg fleurig vind ik.

Xenos lampionnen doen het niet!

Maar hoewel ze er fleurig bij hangen, geven ze ‘s nachts geen licht! Nou is het natuurlijk ook niet zo’n zonnige lente, maar toch had ik er meer van verwacht. Het zou kunnen dat ze in die boom onvoldoende licht vangen, en dat ze daardoor ‘s nachts geen licht geven?

Daarom geef ik de Xenos lampionnen op dit moment een dikke onvoldoende en raad ze op basis van mijn ervaringen niet aan.

Met als kanttekening, dat hun slechte functioneren mogelijk mijn eigen schuld is, omdat ik ze verkeerd heb opgehangen.

Maar ik ga nu niet weer mijn leven wagen om ze uit de boom te vissen, en opnieuw op te hangen.

Ze hebben nu ook grote lampionnen bij Xenos! Zoals deze Xenos lampion:

xenos lampion

17 Comments

  1. syl

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh