Xenos lampionnen op zonne-energie: ze doen het niet

xenos lampionnen

Ik kocht Xenos lampionnen, die branden op zonne-energie!

Dat kwam zo.

Lampionnen in andermans tuin

Tijdens het hardlopen mag ik graag in andermans tuinen kijken, om te zien hoe ze die hebben vormgegeven. En laatst kwam ik langs een huis waar de bewoners een grote boom hadden behangen met lampionnen. Ik vond het prachtig.

Xenos lampionnen

Zwaar geïnspireerd rende ik naar huis, en vond op mijn vrije donderdagochtend bij de Xenos lampionnen die er veel op leken. Maar ze waren wel 3,95 per stuk… Toen viel mijn oog op een veel goedkopere versie: 10 kleine lampionnen voor 6,95! Het leuke aan de grote én de kleine lampionnen is dat ze werken op zonne-energie. En zo lang ik geen zonnepanelen kan betalen, kunnen deze mij mooi troosten.

Eenmaal thuis zocht ik een ladder en een boom uit, en wilde de lampionnen ‘even’ ophangen. Maar dat viel tegen, want je bleek ze eerst zelf nog helemaal in elkaar te moeten zetten! Uiteraard aan de hand van zo’n cryptische gebruiksaanwijzing die niemand snapt, behalve mijn oudste zoon met PDD-NOS.

Met zijn hulp lukte het me om de lampionnen in elkaar te zetten, en hij hield de ladder vast toen ik ze in de boom drapeerde. Het staat erg fleurig vind ik.

Xenos lampionnen doen het niet!

Maar hoewel ze er fleurig bij hangen, geven ze ‘s nachts geen licht! Nou is het natuurlijk ook niet zo’n zonnige lente, maar toch had ik er meer van verwacht. Het zou kunnen dat ze in die boom onvoldoende licht vangen, en dat ze daardoor ‘s nachts geen licht geven?

Daarom geef ik de Xenos lampionnen op dit moment een dikke onvoldoende en raad ze op basis van mijn ervaringen niet aan.

Met als kanttekening, dat hun slechte functioneren mogelijk mijn eigen schuld is, omdat ik ze verkeerd heb opgehangen.

Maar ik ga nu niet weer mijn leven wagen om ze uit de boom te vissen, en opnieuw op te hangen.

Ze hebben nu ook grote lampionnen bij Xenos! Zoals deze Xenos lampion:

xenos lampion

Leestip: Action solar tuinverlichting

Similar Posts

17 Comments

 1. die van mijn doen het wel heb je op het oplaadkastje aan de achter gedrukt om hem aan te zetten zit een zwartblokje.
  en de eerste keer ze zeker 16 uur opladen uit en dan aan zetten en ze branden

 2. Als je ze aan de praat krijgt,ga ik ze ook kopen.
  Heb ze al zo vaak zien liggen en er altijd langs gelopen met een schuin oog…..maar als ze het doen,ga ik er nu voor..;-)!
  -xxx-

 3. hahaha zo leuk om de reacties hierop te lezen!!! de knopjes en stekkerlogica vind ik altijd zo grappig en iedereen heeft er wel eens last van…of je stopt de stekker erin…
  maar goed wel leuk die lampionnen ik denk dat ik ook maar eens ga kijken bij de xenos ik heb ook een leuk boompje waar ze wel in kunnen.

 4. Ik lees al een poosje mee, heb niet eerder gereageerd. Wij hebben de bewuste lampjes ook, al een paar maanden zelfs. En inderdaad er zit een goed verstopt knopje op en als je dat omzet, doen ze het vast wel. Ik ben zelf best enthousiast, de lampjes zijn niet bijzonder fel, maar ze doen het hier dus al maanden en zelfs het verkleuren valt me erg mee. Succes!

 5. Mijn ervaring leert me, dat al die lampjes op zonnecellen het echt niet doen.. Ik kocht al verscheidene lampen… en hooguit een piepklein beetje licht bij valavond, dat zelfs al weer terug uit is als het echt piekdonker is. Jammer..

 6. Je hebt het knopje al gevonden ;-). Zelfde probleem hier gehad…. Herkenbaar. Action heeft ook hele leuke lampenkappen aan een slinger!.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.