Rotdag? Ga naar je ‘happy place’

Screen Shot 2018 03 30 at 08.56.45

We kennen het denk ik allemaal wel: soms heb je van die dagen waarop alles lijkt mis te gaan.

De wekker valt van het nachtkastje, je glijdt uit in de badkamer, je theekopje valt om over je toetsenbord, je kiest ‘de verkeerde rij’ bij de kassa, iemand kruipt voor en de kinderen hebben alwéér een onverwachte studiedag.

Zulke dagen.

Op zulke dagen wordt vaak aangeraden om in gedachten naar ‘je happy place’ te gaan.

Some beach

Blake Shelton zingt hier over in zijn liedje Some beach. Het is één van mijn lievelingsnummers tijdens het hardlopen. Ook omdat ik er altijd weer om moet lachen. Het woord ‘beach’ klinkt namelijk verdacht veel als ‘bitch’ hoewel het tegelijkertijd zijn ‘happy place’ is.

Vooral het deel waarin hij naar de tandarts moet en de tandarts begint te boren voordat de verdoving er goed in zit vind ik geweldig. Als ik voor controle moet bij de tandarts, denk ik altijd aan die arme Blake.

Hier onder de tekst van Some Beach

Driving down the interstate
Running thirty minutes late
Singing Margaritaville and minding my own
Some foreign car drivin’ dude with a road rage attitude
Pulled up beside me talking on his cell phone
He started yelling at me like I did something wrong
He flipped me the bird an’ then he was gone

Some beach
Somewhere
There’s a big umbrella casting shade over an empty chair
Palm trees are growing and warm breezes blowing
I picture myself right there
On some beach, somewhere

I circled the parking lot trying to find a spot
Just big enough I could park my old truck
A man with a big cigar was getting into his car
I stopped and I waited for him to back up
But from out of no where a Mercedes Benz
Came cruisin’ up and whipped right in

Some beach
Somewhere
There’s no where to go when you got all day to get there
There’s cold margaritas and hot Senoritas smiling with long dark hair
On some beach
Somewhere

I sat in that waiting room
It seemed like all afternoon
The nurse finally said doc’s ready for you
You’re not gonna feel a thing we’ll give you some Novocaine
That tooth will be fine in a minute or two
Then he stuck that needle down deep in my gum
And he started drilling before I was numb

Some beach
Somewhere
There’s a beautiful sunset burning up the atmosphere
There’s music and dancing and lovers romancing
In the salty evenin’ air
On some beach
Somewhere
On some beach, somewhere

Songwriters: Rory Lee N Feek / Paul Lester Overstreet
Some Beach lyrics © Sony/ATV Music Publishing LLC, Ole Media Management Lp

Mijn ‘happy place’

Mijn happy place is trouwens onze gele Jennylund Ikea stoel

jennylund

Wat is jouw ‘happy place’?

Similar Posts

31 Comments

 1. Een beetje Ironic van Alanis Morrisette, ook zo een heerlijk nummer! ik ken deze heelmaal niet, maar snap dat je er zo af en toe echt aan moet denken. Bij mij is het ook gewoon op de bank, met de kat naast me! :)

 2. Goede tip! Ik vind het altijd moeilijk om mezelf uit een rotdag te halen. Wat ik vaak doe is gewoon muziek opzetten en dan me door de muziek laten meeslepen en op gevoel gewoon te dansen. Maakt niet uit hoe het eruit ziet, zolang ik maar mijn zen moment heb :)

 3. Inderdaad, heel herkenbaar!
  Het liedje kende ik nog niet maar klinkt wel leuk :)

  Jouw happy place is echt een knus hoekje ❤️

  Xx

 4. Mijn happy place is mijn caravan. De #Dododoze. Omdat we altijd op reis gaan ermee, heb ik geen probleem om me daar meteen ‘weg van alles’ in te voelen. het is ook mijn schrijfkamer en mijn atelier. Hij staat altijd klaar om te vertrekken. (inclusief eten en vers beddengoed) Zelfs in de tuin ben ik even weg van alles. En er staat een schrijfmachine in, what else do I need?

 5. als ik een rotdag heb, dan werkt het het beste voor mij om buiten even in de zon te gaan zitten. Lastig hier natuurlijk want je kan niet elke dag buiten gaan zitten met ons weer.

 6. Wij hebben al enkele jaren een ‘orangerie’, een eikenhouten bijgebouw met veel licht, planten, manden vol woonboeken en een chesterfield met warme dekentjes. Daar krul ik me graag op op van die dagen.

 7. Pff, daar vraag je me wat joh… my happy place… ik heb werkelijk waar geen idee. Misschien gewoon ergens in de natuur met mijn camera…

 8. Grappige tekst. Kende het nummer niet, doet me denken aan alanis morisette met ironic. Mijn happy place is het strand en als ik dans – waar dan ook.

 9. Inderdaad, heel herkenbaar! Soms heb je gewoon van die dagen er tussen, dan vind ik het heerlijk om bezig te zijn met mijn blog of rond te hangen op mijn slaapkamer of er gewoon even tussen uit gaan en even iets leuks doen met het hele gezin.

 10. Ja! Zo een dag had ik gister dus. Super irritant.
  Mijn happy place is m’n plekje op de bank met voor m’n neus de laptop die open staat met mijn blog erop.
  Mijn blog is echt mijn happy place ????

 11. Oh, supertof! Heel mooi nummer, met een mooie tekst.
  Mijn happy place is mijn vriend, op eender welk moment kan ik aan hem denken en dan word ik weer blij <3

 12. Inderdaad, soms heb je van die dagen dat alles tegen zit. Mijn happy place is toch wel het ouderlijk huis van mijn ouders. Daar waar ik even lekker tot rust kan komen en vertroeteld word door mijn ouders,.

 13. Mijn happy place, eigenlijk heb ik er twee, de brutale opeising van de hoek in onze hoekbank. Heerlijk met een boekje erbij! Wanneer ik lekker wil schrijven trekken ik me lekker terug op mijn kantoortje/privé bieb.

 14. Voor het raam of op een stoeltje buiten, wel thee erbij en geen mensen om me heen. Lekker vogeltjes kijken.

 15. Dat kan overal zijn, het gaat om het gevoel bij mij. Met een mooi boek en een lekker kopje thee of koffie en terugkijken op een mooie dag.

 16. Mijn happy place is onder mijn dekentje op de bank. Daaronder word ik zo lekker warm, dat ik niet anders kan dan helemaal ontspannen

 17. Wat ik op een rotdag probeer te doen, is een rondje gaan lopen. Hoofd leeg in een mum van tijd. Doet echt wonderern :-)

 18. Ik kan mezelf gelukkig vrij snel uit een ‘bad mood’ halen maar mocht het toch blijven hangen dan lig ik het liefst onderuit gezakt op de bank kijkend naar een Netflix serie! Ik kijk nauwelijks TV en dus kan ik er volop van genieten. Dan kom ik weer even tot rust. Trouwens wel schattig dat Ikea bankje!

 19. Ik ben dol op Blake! Wat een heerlijke stem! En mijn happy place is het strand, welk strand dan ook. Ik moet water zien, dan word ik meteen weer rustig.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.