Acme wringer

Gepost March 31, 2018 in Kringlopen / 16 Comments

acme wringer

Bij een kringloopwinkel van Dorcas kwam ik deze prachtige Acme wringer, oftewel mangel tegen. Dit soort apparaten maken mij altijd met terugwerkende kracht dankbaar voor onze wasmachine!

Wat boffen wij dan toch, dat we alleen maar op een ‘aan-knopje’ hoeven te drukken! Dat scheelt toch wel enorm veel tijd.

Mangel in actie

In onderstaande afbeelding van Pinterest zie je een vrouw de mangel gebruiken : )

Welk huishoudelijk apparaat zou jij echt niet willen missen?


16 responses to “Acme wringer

 1. Lily

  Ik ga nog stuiteren als ik dit lees…

  Jaren geleden, veel jaar geleden, was mijn half-automaat kapot gegaan, maar mijn zus wist een gratis wasmachine, die ik zo kon krijgen.
  Ik blij natuurlijk en accepteerde de wasmachine, die vervolgens werd thuisbezorgd en de rolberoerte kon niet groter zijn.
  Het bleek namelijk een wasmachine met zo’n wringer erboven uit het jaar NUL.

  Hoe beledigend kan iemand zijn om dit aan te prijzen en het is ook nooit meer goed gekomen tussen die zus en mij, uiteraard ook om andere zaken, maar als ik de foto zie, gaat alles in mij weer stuiteren.

  Leuk om zo’n foto te zien, maar ook niet meer dan als curiositeit uit vroegere tijden en men blij geweest zal zijn met dat apparaat.
  Uiteraard zou ik mijn wascombi niet willen missen, al had ik achteraf liever een aparte wasmachine en droger gehad, maar bij aanschaf leek het me makkelijk.
  Maar ik zou ook niet graag mijn oventje en magnetron willen missen, dus meerdere apparaten, die ik niet zou willen missen 😉

  Groetjes Lily

   • Lily

    Het was helaas allesbehalve grappig bedoeld, want ze was boos, dat ik er absoluut niet blij mee was en noemde mij ondankbaar, maar zelf had ze wel een volautomaat staan…
    Ik heb het ding een keer door een oud-ijzer handelaar laten ophalen en uiteindelijk maar een goede wasmachine gekocht 😉

    Groetjes Lily

 2. Greet

  Ik vind alles wat zonder elektra kan leuk, dus deze mangel ook. Helaas ben ik er nog nooit een tegengekomen.

 3. Ik zou het zo één, twee, drie eigenlijk even niet weten.. Ik probeer soms al best wel veel zonder elektrische apparaten. Ik denk dat ik moeite zou hebben met de koelkast. Ja.. de koelkast..

 4. liesbet

  Wat ik zeker niet zou willen missen : onze diepvriezers want dankzij hen kunnen we groenten, vlees, vis,… uit aanbieding goedkoop inkopen en bewaren voor later. We hebben ook een grote groententuin en een deel van de oogst gaat in de diepvriezers. Ik bak elk weekend op nachttarief onze broodvoorraad voor een ganse week, verdeel die in dagporties die ik dan invries. Neen, diepvriezer zou ik zeker niet willen missen enkel en alleen omdat we ermee besparen en het zo makkelijk is om altijd voorraad in de vriezer te hebben.
  Koelkast, oven (om ons brood mee te bakken), microgolfoven, laptop, wasmachine.
  Tv missen zou voor mij geen enkel probleem zijn.

 5. Sterre

  Mijn moeder heeft deze zeker 10 jaar gebruikt ,zondagavond de kookwas in een ketel op het fornuis en op maandag was ze de hele dag met de was bezig.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.