Poppenhuis Lidl 24,99: met voor en na foto’s

poppenhuis

Kijk nu naar de prachtige metamorfose van het poppenhuis van de Lidl!

Het is inmiddels alweer 3 jaar geleden dat ik een post schreef over poppenhuizen. Dat was toen naar aanleiding van de ontdekking dat er een hele wereld is aan poppenhuizen voor volwassenen!

Afgelopen week kwam ik op het blog van Astrid een post tegen over poppenhuizen. Astrid kocht een houten poppenhuis bij de Lidl voor ± 29,99 voor haar kinderen, en werd zelf ook verliefd op poppenhuizen.

Ik was nieuwsgierig naar Astrids interesse in poppenhuizen. Wat is er nou zo leuk aan? Daarom vroeg ik of ze wat meer wilde vertellen over haar liefde voor poppenhuizen.

Het resultaat zie je hieronder!

Poppenhuis Lidl en poppenhuizen

Hoi, ik ben Astrid (27 jaar) moeder van vier geweldige kids, één jongen (7 jaar) en drie meiden (5 jaar, 21 maanden en 5 maanden oud). Een thuisblijvende moeder voor de jongste kids. Als de kids slapen steek ik tijd in mijn eigen bedrijf The Family Company. Hieronder vallen twee lifestyle magazines voor ouders, Coole Ouders.nl en Coolest Kid On The Blog.com.

Ik werd verliefd op poppenhuizen

Ik kwam tijdens een van mijn zoektochten naar nieuwe trends in ‘kinderland’ op moderne poppenhuizen terecht. En ik was gelijk verliefd. Want hoe tof is het om een saai oud huis om te toveren tot een miniatuur versie van je eigen (droom)huis. Het is wat duur om je huis constant op de kop te gooien, maar ik hou wel van stylen en veranderen. Dus dat kan in een poppenhuis heel goed. Waarom niet een poppenhuis voor volwassenen!

Lidl poppenhuis

We kochten dus een poppenhuis van de Lidl bij de webshop van Lidl voor de vijfde verjaardag van onze oudste dochter.

Screen Shot 2018 03 29 at 10.53.42

Ik pimpte het houten poppenhuis van de Lidl al vast een beetje, door het hout wit te verven, het (lelijke) rode dak een antraciet kleurtje te geven, en in plaats van een houten plankje, een marmervloer te leggen. Dit deed ik heel gemakkelijk door plakplastic van Karwei te gebruiken.

Hieronder het resultaat:

lidl poppenhuis

20 uur geklust aan poppenhuis van de Lidl

Voordat we ‘m kochten keek ik even naar de verhoudingen (is nogal handig als je meubels wilt kopen of maken) en naar de prijs. Dit poppenhuis kostte nieuw € 24,99 dus dat vond ik een prima prijs.

Ik heb voor haar verjaardag ongeveer 20 uur aan het huis geklust, en we gaan binnenkort weer verder met het ‘behangen’ van de muren, en wat extra accessoires maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen met plankjes van de Action (een soort wannabe Kapla plankjes) hiermee kun je heel makkelijk allerlei toffe meubels maken. Ik koop dus meubels, sommige verf ik en anderen maak ik zelf.

Poppenhuis poppen van Haba

lidl poppenhuis
Deze Haba pop heet Matze en kost 14,90 bij bol.com
lidl houten poppenhuis
En deze pop heet Little Michael. Hij kost 17,45 bij bol.com
poppenhuis lidl
En dit is Milla! Milla kost 14,90 bij bol.com

De poppenhuisbewoners zijn van het merk Haba. Een poppenhuispop van Haba vind je vanaf 12,95 op bol.com. Ze heten ‘Haba little friends’. Je kunt ook zelf poppenhuisbewoners maken van houten poppetjes.

Poppenhuis Lidl leuk voor kind en ouder

Dochterlief mag er prima mee spelen, maar dat maakt het inrichten ervan wel een stuk lastiger. Het moet namelijk wel tegen een stootje kunnen. Dus het is wel een project waar we allebei plezier aan moeten beleven. Een poppenhuis voor de sier zou ik niet snel doen, aangezien we druk aan het minimaliseren zijn.

We plaatsen regelmatig andere toffe moderne poppenhuizen op Coole Ouders waar ik zelf ook weer inspiratie uit haal.

Poppenhuis poppetjes Lidl

Astrid koos dus voor Haba poppenhuis poppetjes, maar de Lidl verkoopt zelf ook superleuke poppenhuis poppetjes. Kijk maar:

Poppenhuis poppetjes Lidl

Poppenhuis poppetjes Lidl close up:

Poppenhuis poppetjes Lidl

Poppenhuis meubels Lidl

Voor ongeveer 10 euro kun je poppenhuis meubels kopen bij de Lidl:

Poppenhuis meubels Lidl

Nog meer poppenhuis meubels van de Lidl:

Poppenhuis meubels Lidl

Nawoord van mij over het poppenhuis Lidl

Ik vond het heel leuk om Astrids verhalen over het houten Lidl poppenhuis te lezen! Ook vind ik de poppetjes die ze er in heeft gezet schattig. Hoewel ik ze wel prijzig vind! Maar daar staat tegenover dat ze er stevig uitzien, en dat ze dus ook geschikt zijn om mee te spelen.

Als je erg houdt van interieur dingen, maar het te duur en te tijdrovend is om voortdurend je huis te veranderen, lijkt me zo’n poppenhuis een heerlijke uitlaatklep. Je kunt daar heerlijk je gang gaan op interieurgebied. En omdat het klein is, zijn de kosten veel lager.

Bedankt Astrid, dat je je ervaring met poppenhuizen hier wilde delen : )

Poppenhuis Action

Een andere budgetvriendelijke optie is een houten poppenhuis van de Action. Eerlijk gezegd vind ik die nog mooier dan het poppenhuis van de Lidl. Tegelijkertijd biedt het Action poppenhuis minder mogelijkheden tot zelf pimpen.

poppenhuis action

Het poppenhuis van de Action komt bovendien met maar liefst 15 meubelstukken. Hieronder de omschrijving van het Action poppenhuis zoals die te lezen is op de Action webshop website:

‘De keuken is compleet met afzuigkap, fornuis en oventje. En de badkamer? Die is volledig ingericht met mooie meubels zoals het witte ligbad en een handige spiegel aan de muur. Er zijn 15 meubels inbegrepen bij het poppenhuis, zodat jij de kamers helemaal naar je eigen smaak kan inrichten.’

Het Action poppenhuis is 63,5 x 31 x 80 cm. Dit poppenhuis van de Action kost 34,95 en is van het merk Mini Matters. Bijna een tientje duurder dus dan het Lidl poppenhuis.

Barbiehuis Lidl

Heeft je kind barbiepoppen? Dan is het barbiehuis van de Lidl misschien ook een leuke optie. Je vindt het barbiehuis van de Lidl onder de noemer ‘Fashion Doll’ poppenhuis. Op de foto zie je een Barbiepop in het huis zitten : )

Barbiehuis Lidl

Het Lidl barbiehuis kost 24,95.

Wat vind jij van poppenhuizen?

Similar Posts

33 Comments

 1. Toen ik het poppenhuis zag was ik niet gelijk gecharmeerd, totdat ik de gepimpte versie zag. Ineens dacht ik wel van wow wat leuk een poppenhuis. Heel mooi gedaan!

 2. De originele versie is een echt poppenhuis voor kinderen. Ik zou het zo gelaten hebben en mijn 5-jarige niet met mijn eigen styling-idee “opgescheept” hebben.
  Mijn kinderen hadden een houten poppenhuis, allerlei blokjes, lapjes stof, poppetjes etc. en richtten het om de haverklap helemaal opnieuw in!

 3. Ik wilde vroeger zo graag een poppenhuis, dus toen ik 2 dochters kreeg, werd er een poppenhuis gekocht. Een vrij dure van Selecta met alles er op en er aan. Mooie meubels, poppetjes, badkamer, keuken, tuin-speelset en zelfs een auto. Helaas… de kinderen speelden er nooit mee, ze speelden liever met Barbie. Dus nu staat het poppenhuis te wachten op kleinkinderen die er in de verre toekomst misschien ooit mee komen spelen

 4. Jeetje Astrid, wat gaaaaaaaaf! Wat heb je dat prachtig gedaan. Ik wilde dat ik hier het geduld voor zou hebben. Prachtig. Ik zou het zo willen kopen voor mijn Mila :)

  1. Haha Rory nou gelukkig was dit nog niet het meeste werk. We gaan binnenkort als het weer wat meer op de lente begint te lijken, weer de boel even uit elkaar halen, en dan leuke behangetjes erop doen. Gaat toch wat mekklijker dan in elkaar en prutsen (daar heb ik dan ook het geduld echt niet voor)

 5. Ik moet er stiekem wel om lachen dat het huis zo goedkoop is en die poppen zo ongelooflijk duur zijn. Naja, duur… Ik weet nog dat ik vroeger Bratz kocht voor €40, maar dat is een ander verhaal :p

 6. Ik vind dit zo leuk voor kinderen! Het huis heeft een fijn prijsje en het leukste vind ik nog dat je hem helemaal aan kunt kleden en naar je eigen smaak kunt maken!

 7. Wat een leuk poppenhuis! Zo leuk voor kinderen, kunnen zich vaak uren mee vermaken. Zelf had ik vroeger ook een poppenhuis. Wat leuk dat de Lidl zulke producten verkoopt.

 8. Ik vind het echt heel mooi, een goede vriendin van mij is ook bezig met poppenhuizen, en die verbouwt de poppetjes zelfs helemaal zelf, echt prachtig

 9. Leuk! En ik snap de voorliefde zeker. Ik kan zo genieten als ik mijn dochter zie spelen met haar poppenhuis. Alle kleine meubeltjes en rollenspellen, lief en leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.