Bespaar geld met behulp van vergelijkingssites

prijzen vergelijken met vergelijkingssites

Hoewel vergelijken met anderen in je persoonlijk leven meestal leidt tot narigheid, is vergelijken voordat je iets koopt juist heel verstandig!

Daarom ben ik dan ook dol op vergelijkingssites. Voordat ik iets koop kijk ik standaard op een vergelijkingssite waar een product het goedkoopst is. En vervolgens kijk ik natuurlijk ook nog kritisch, want je moet zelf ook blijven opletten.

Maar een vergelijkingssite is op z’n minst een mooie springplank om prijzen te vergelijken.

vergelijkingssites
Vergelijkingssites zijn een mooie springplank om prijzen te vergelijken.

Vergelijkingssites: er zijn er heel veel!

Een vergelijkingssite is een website waar je producten en diensten met elkaar kunt vergelijken. Er zijn een heleboel verschillende vergelijkingssites. Zo heb je de algemene vergelijkingssites zoals beslist.nl en kieskeurig.nl. Maar daarnaast heb je ook een heleboel gespecialiseerde vergelijkingssites. Denk aan vergelijkingssites voor:

 • energieleveranciers
 • smartphones
 • zorgverzekeraars
 • vliegtickets
 • elektronische producten
 • meubels
 • laptops
 • vakanties
 • hotels
 • politieke standpunten
 • blog themes

Behalve prijzen, bieden vergelijkingssites vaak ook informatie over de service van een winkel, verzendkosten en hoe lang het duurt voordat een bestelling aankomt. Kortom, ze zijn een uitstekende bron van informatie!

Vergelijkingssite voor meubels in de praktijk

Laten we eens een vergelijkingssite voor meubels uit proberen! Stel ik wil een lectuurbak kopen. Maar ik heb geen idee wat zo’n lectuurbak zou kunnen kosten, of wat er zoal te koop is. Als startpunt kies ik daarom voor furn.nl een site die is gespecialiseerd in meubels vergelijken.

Ik type krantenbak in, en krijg de volgende 25 resultaten:

vergelijkingssite

Omdat ik vooral geïnteresseerd ben in de laagste prijs, maak ik een selectie op ‘laagste prijs:

Zo kom uit bij deze lectuurbak voor 20,30:

present time diamond tijdschriftenrek goud 85219

Omdat deze lectuurbak een vintage uitstraling heeft vind ik hem nog leuk ook. Dus ik klik er op, en krijg de mogelijkheid om naar de webshop te gaan waar deze lectuurbak verkocht wordt:

Screen Shot 2018 03 21 at 14.08.39

Fun Fact: 1 meubel = 1 boom

Voor elk verkocht meubel boven de 100 euro, plant furn.nl een boom!

vergelijkingssite meubels

Conclusie over vergelijkingssites

Vergelijkingssites zijn een snelle, en gemakkelijke manier om een idee te krijgen van prijzen voor een bepaald product. Je kunt ze dan ook prima gebruiken als springplank voor je zoektocht. Je kunt kiezen uit algemene vergelijkingssites, of gespecialiseerde vergelijkingssites.

Eventueel kun je zelfs nog vergelijkingssites vergelijken : )

Als je vergelijkingssites verstandig en kritisch gebruikt, kunnen ze een grote hulp zijn.

Welke vergelijkingssites gebruik jij?

Similar Posts

33 Comments

 1. Gebruik je altijd vergelijkingssites als je op zoek bent naar iets. Er zijn namelijk heel veel meer keuzes aan lectuurbakken dan de 25 die deze site aangeeft. Voor elektronische apparaten gebruik ik wel vaak vergelijkingssites, omdat ik dan het type al weet wat ik wil hebben.

 2. Niet heel vaak eigenlijk. Ik zoek gewoon via Google. Al gebruikt H. wel veel vergelijkingssites. Daarin vullen we elkaar dan weer aan ;)

 3. Hier in België is testaankoop vaak een goede, die vergelijkt ook merken, specificaties, degelijkheid, kwaliteit enzo met elkaar…

  Verder ga ik zelf nogal op zoek. Ik tik wat ik wil in op Google en kan zo al heel veel vergelijken. Laatst wilde ik een GSM, ik tikte gewoon het merk en het type in, de gooedkoopste vond ik bij “los toestel”, het was enkel de GSM, niet meer of minder, wel t goedkoopste, ik moest niets meer hebben.

  Bij een boxsping, kwam ik uit op boxspringdeals… Ik doe het zoekwerk vooral zelf eigenlijk…

  maar vergelijken loont sowieso de moeite, echt wel!

 4. Ik vergelijk ook altijd. Ook als ik precies weet wat ik wil hebben, dan kijk ik waar online ik het ‘t goedkoopste kan vinden. En zo kun je vaak toch wel wat besparen.

 5. Als ik iets online koop dan vergelijk ik altijd sites en neem vaak waar het goedkoopste is. Waarom zou je meer betalen als wat nodig is? Handig artikel, ik denk echt dat je daar best veel geld mee kunt besparen.

 6. Ik vind ze zeker leuk vergelijkingssite. Maar dat komt ook omdat we er zelf ook een hebben voor bedrijfsverzekeringen.
  Maar dat is logisch wat minder bekend bij het grote bedrijf.

  1. Dat kan inderdaad ook. Zelf grijp ik toch wel vaak naar een vergelijkingssite omdat ik het gevoel heb dat ik dan in 1 oogopslag een overzicht krijg.

 7. Ik vergelijk ook altijd, maar bedenk wel dat op een vergelijkingssite staan niet gratis is voor de winkel en ook dat reviews soms gemanipuleerd worden door acties van de winkel/dienstverlener waarbij wat te verdienen valt door de reviewplaatser.
  Na de vglsite googelen op het product van je keuze kan echt lonen. Google ook op klachten en klachtafhandeling als het een duur ding betreft.

  1. Ja, dat is zeker waar. Om genoemd te worden op een vergelijkingssite moeten winkels betalen. Daarom schrijf ik ook dat je altijd kritisch moet kijken.

 8. Bij duurdere spullen gebruik ik altijd een vergelijkingssite omdat je dan al snel tientallen euro’s bespaart. Bij kleinigheden let ik er niet zo op.

 9. Ik vergelijk op mijn manier wel de prijzen maar gebruik daar niet altijd zo’n site voor. Meestal check ik zelf wat dingen en als het me dan aanstaat, dan koop ik het.

 10. Oh my! Ik leer echt super veel bij door jouw blog! Hier in België staan we op ht vlak van besparingssites écht nog niet ver .. Zit ook niet echt in onze cultuur denk ik. E-commerce is hier nog bezig met een opmars, en ik denk dat Nederland daar al VEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEL verder in staat!

 11. Oh wat handig! Vergelijken? Ik ben er super slecht in.. Ik koop vaak het eerste wat me aantrekt en even later zie ik bij het teruglopen dat hij elders goedkoper is. Super handig deze website! Bedankt x

 12. ik vergelijk eigenlijk ook altijd alles. als ik hetzelfde product ergens anders goedkoper kan aanschaffen, wie ben ik dan om dat te laten liggen :-)

 13. Wij zoeken altijd eerst een product op via de Consumentenbond. Vooral als het om duurdere producten gaat. Ik gebruik niet altijd vergelijkingssites omdat ik denk dat die niet ook altijd 100% onafhankelijk zijn, maar ik zoek vaak wel op verschillende websites naar prijzen. Vooral voor vliegtickets enzo.

 14. Dit doe ik meestal ook, vergelijken waar het goedkoopste en het beste is. Tegenwoordig is het vanzelf sprekend, aangezien we vaker online bestellen. :)

 15. Wij gebruiken het wel voor energie en elektronische apparaten. Maar ook naar (wat ik beangrijk vindt) recensies en eigen ervaringen.

 16. Ik zal dit echt wat vaker moeten doen, vaak kijk ik even op de bekende sites maar echt vergelijken doe ik eigenlijk alleen maar met vliegtickets haha!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.