Taunting op Fitbit: wat is het, en pas op wie je ‘taunt’

TauntingEén van de leuke eigenschappen van de Fitbit is dat je je fitbit vrienden kunt bemoedigen. Of uitdagen. ‘Taunting’ heet dat. Taunting op fitbit wordt veel gedaan. Omdat mijn oudste dochter, die ook een Fitbit heeft, had gezegd dat ze mij wilde ‘taunten’ schepte ik er veel genoegen in om háár te taunten. Voor de Nederlandse Fitbit app is taunting vervangen met porren. Ik vind dat een mooie variant op taunting. Iemand porren klinkt ook best plagerig vind ik.

Wat is taunting op Fitbit?

Als je de betekenis van taunting opzoekt in Google dan zijn de resultaten eigenlijk een beetje afschrikwekkend. Want de vertalingen voor taunting die je te zien krijgt zijn onder andere

 • beschimpen
 • uitschelden
 • belachelijk maken
 • bespotten

Zo klinkt taunting op Fitbit niet best. Als je volgens deze definities iemand taunt op Fitbit, dan zit je hem of haar dus eigenlijk te pesten. Weet je wat een mooi voorbeeld is van taunting op deze negatieve manier? Het treiterige jongetje uit de Rolo reclame dat net doet alsof hij een lief babyolifantje zijn laatste rolo geeft, en dan hem zelf gauw in de mond stopt.

Voorbeeld taunting negatieve betekenis

Toch is taunting op Fitbit beslist niet zo bedoeld. Taunting op Fitbit is bedoeld als een soort plagerige uitdaging of uitnodiging om in beweging te komen. Dus zeker niet om te pesten of om iemand belachelijk te maken. Met andere woorden: taunting op Fitbit heeft een positieve functie. Je kunt er Fitbit vrienden mee uitdagen om meer stappen dan jij te zetten en ze op die manier motiveren. En als iemand jouw taunt op Fitbit dan is dat ook niet bedoeld als pesten, maar plaagstootje.

Pas op wie je ‘taunt’!

Daarom vond ik het ook leuk dat mijn dochter mijn taunte. Vandaar dat ik haar op mijn beurt taunte op Fitibit. Maar vervolgens kreeg ik van haar het volgende bericht:

Screen Shot 2018 04 02 at 12.00.06

Lekker dan. Het voelt alsof Fitbit haar kant kiest ; ) Bovendien heeft ze nog steeds veel meer stappen gezet dan ik. Ik heb nu het volgende geleerd:

‘Gij zult niet taunten, als gij niet zeker weet dat gij méér stappen hebt gezet dan de persoon die gij taunt!’

Hoe kun je iemand porren via Fitbit?

Stel jij wilt iemand uitdagen, oftewel porren via Fitbit. Hoe doe je dat dan? Hieronder de stappen om iemand te porren via Fitbit.

 • Je gaat hiervoor naar de Fitbit app op je smartphone en opent die.
 • Klik onderaan op Community
 • Nu verschijnt een overzicht van je Fitbit vrienden.
 • Klik op de Fitbit vriend die je wilt porren.
 • Onder haar naam zie je in het midden een turquoise button met een gezichtje dat de tong uitsteekt. Als je daarop klikt por je hem of haar.

Leuk alternatief: je kunt iemand ook highfiven via Fitbit. Dat is minder uitdagend dan een por.

Conclusie over taunting op Fitbit

Hoewel de vertaling van het engelse woord taunten in het Nederland weinig sympathiek klinkt is het op Fitbit juist positief bedoeld. Taunten op Fitbit gaat over anderen motiveren en ondersteunen.

Taunt jij wel eens mensen met je Fitbit? Of moedig je ze aan?

Similar Posts

18 Comments

 1. Haha! Geweldig dit!
  Ik heb geen fitbit maar wel stappenteller op telefoon.
  Eergisteren had ik een geweldig moment. Het is me gelukt het hele jaar gemiddeld boven de 12.000 uit te komen! Echt heel blij, ik heb me er hard voor ingezet :-)

 2. Zou bij mij niet werken, want ik als ik weinig energie heb houdt het gewoon op. Wel een leuk idee trouwens.
  Mijn man en ik wandelen graag. Mijn man stelt dan vaak zijn smartphone in om te zien hoeveel we gelopen hebben en hoeveel calorien er zijn verbruikt.

 3. Haha! mooi dit! Ik heb geen fitbit maar wel stappenteller op mijn telefoon. Ik ben er niet echt mee bezig, maar kan me voorstellen dat dit zeker competitie oproept. Alleen maar goed, je gaat er dus wel degelijk meer van lopen ;)

 4. Fitbit hmmm ik dacht dat ik ooit gehoord heb maar geen idee wanneer en wat is dat. Nou..dan gaan weer snel wandelen. Hier heb ik geen fitbit.

 5. Ik vind dat wel leuk dat je alles kan volgen van je vrienden via de fitbit app! Taunten doe ik nu wel niet, maar ‘cheeren’ doe ik wel!

 6. Ik had geen idee wat fitbit is, haha. Soms is het al moeilijk om mezelf meer uitdaging of doelen te kunnen geven. Laat staan dat ik dat nu voor een ander moet doen haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.