Waarom een zwart-wit printer soms zuigt

Screenshot 2021 08 01 at 13.01.59

Ik heb geloof ik al wel eens vaker bericht dat ik een beetje spijt heb van onze zwart-wit printer.

Achteraf bezien had ik veel liever een kleurenprinter gehad.

Maar ik vond een zwart-wit printer goedkoper.

Waarom een zwart-wit printer soms zuigt

Dit weekend werd ik nog weer eens hardhandig met de gevolgen van mijn bezuinigingsdrift geconfronteerd. We zouden gaan wandelen met de kinderen en  ons hondjeTrixie. Ik had een mooie wandelroute gevonden van 4,1 kilometer. Hij stond op een kaartje met nog een aantal wandelroutes, maar was goed te herkennen aan de kleur.

Ik print de rode route wel even uit!

‘We gaan de rode route doen!’ riep ik enthousiast. ‘Ik print hem wel even uit!’

Had ik al gezegd dat we een zwart-wit printer hebben…?

P.S. Mijn jongste dochter kwam met een sublieme oplossing: gewoon even een screenshot maken van de route!

Dan maar gewoon wandelen

Helaas bleek ter plekke de route dermate onbegrijpelijk, dat we alsnog ‘zomaar’ gewandeld hebben. En dat was ook leuk! En na het wandelen hebben we een broodje gegeten bij Broods, naar eigen zeggen de eerste Broodjesbar en drive-thru van Nederland : )

Screenshot 2021 08 01 at 13.04.54

Het is tenslotte zomervakantie!

Ook als je, zoals ik, gewoon doorwerkt : )

Similar Posts

18 Comments

 1. Ik heb ook een zwart/wit printer.
  Ik heb hiervoor gekozen omdat het er eentje is met een heel grote cartouche en deze minder snel uitdrogen. En aangezien ik deze best weinig gebruik ben ik er tot op heden heel tevreden over. Ik doe met deze cartouche eigenlijk al een paar jaren.
  Als je een kleurenprinter koopt (dus met die kleine kleurencartouches) en deze zelden gebruikt dan drogen die cartouches snel op.
  Dus tot op heden, nog steeds tevreden over mijn zwart/wit printer.

 2. Lekker even wandelen in het bos. Ik kan me voorstellen dat jullie hier van genoten hebben.
  Voor die broodjeszaak voel ik weinig voor, dat is me toch te ver wandelen vanuit huis.

  Love as always
  dimario

 3. Kleurenprinters zijn dure dingen. Niet als aankoop, wel in het cartridge gebruik. En nieuwe daarvan zijn weer duurder dan een nieuwe printer.

  Iets anders: ken je de knooppunten app? De mooiste en leukste wandelingen via knooppunten.

 4. Een kleuren printer is ook geschikt voor zwart wit afdrukken, neem er een scan functie bij en je alle functies.
  Prijs verschil is tegenwoordig niet zo groot meer.
  Wandelen is goed voor een mens. Hans

 5. Had het op het printje niet opgelost kunnen worden door het met de afbeelding in kleur te vergelijken op het scherm en even met een rode (of kies een ander kleurtje ;) ) arceerstift de route even over te trekken? Of nog beter voor het milieu..even een foto maken van het scherm met je telefoon (of digitale camera), in kleur, en wanneer niet meer nodig zo te wissen..
  Maar ja, de beste stuurlui staan aan wal…natuurlijk ;)

 6. Ik heb al jaren een printer met lege cartridges. Die print helemaal niks. Dat blijft zo, denk ik. Ik maak ook screenshots. Werkt prima.

 7. Ik heb een kleurenprinter. Zet hem wel altijd op zwart-wit voor documenten en teksten om de kleureninkt te sparen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.