Panic: serie over jongeren en een gevaarlijk spel

7851f7e113a3081f05421010e3d2386145b941a64b1dcddb346373705b044762. RI V TTW 50

De serie Panic gaat over een groep jongeren in hun laatste jaar van school in het fictieve plaatsje Carp. Gedurende het hele jaar is er geld verzameld, en aan het eind van het schooljaar wordt het spel Panic gespeeld.

Degene die de meeste punten haalt bij het spel wint de prijs van maar liefst 50,000 dollar.

Carp is nogal een gat, waar weinig gebeurt, dus iedereen wil de prijs heel graag winnen om weg te kunnen uit Carp. Maar het spel Panic is nogal gevaarlijk, en er zijn in eerdere jaren zelfs doden gevallen.

Panic

Panic gaat dus over een groepje jongeren, waarbij je als kijker een aantal van hen beter leert kennen. Centraal staat Heather Hill. Heather is een lief meisje, met een vreselijke moeder die haar geld dat ze moeizaam bij elkaar heeft gespaard voor school, jat! Dat is ook meteen de reden dat Heather meedoet dit gevaarlijke spel.

De karakters

Heathers beste vriendin, Natalie doet ook mee aan Panic, maar houdt er zo haar eigen geheimen op na. Dan is er nog de nieuwkomer Dodge Mason, die ook zo zijn eigen redenen heeft om mee te doen.

Verder is er nog Bishop, waarmee Heather is opgegroeid, en voor wie ze verliefde gevoelens voelt. Tot slot is er ‘bad guy’ Ray Hall, die een oogje heeft op Heather, en zij ontwikkelt ook gevoelens voor hem.

Dan zijn er nog een aantal randfiguren, waaronder de volwassenen.

Trailer Panic

Mijn conclusie over Panic

Ik had best zin om deze serie te kijken, want ik vond het een leuk gegeven. Maar eerlijk gezegd vond ik het vrij saai. Het is allemaal nogal standaard, en bovendien werd ik op een gegeven geïrriteerd door alle geheimen die iedereen had. Vooral omdat je die als kijker onmogelijk kon weten.

Trashy romance

Het leukst aan de serie Panic vond ik eigenlijk nog de ontluikende gevoelens tussen Heather en Ray Hall. Die verhaallijn deed me denken aan een trashy romance novel. Je weet wel, zo’n verhaal over de stoere bad guy, die stiekem smacht naar liefde.

Op IMDb krijgt Panic maar een 6,5. Tsja, daar kan ik me wel in vinden. Veel meer is het ook niet waard. De serie is niet bepaald vernieuwend, maar slecht is het op zich ook niet.

Er is gewoon niet zoveel aan.

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek!

De serie is gebaseerd op een boek! Het boek is voor 11,49 te koop bij bol.com.

Praktische informatie over de serie Panic

Je kunt Panic kijken op Amazon Prime. Heb je geen Amazon Prime? Dan kun je eventueel een gratis proefabonnement nemen van 30 dagen. Even in je agenda noteren dat je het weer moet opzeggen rond 27 dagen!

Een leukere serie is The Wilds!

5 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh