Mijn 2 suikerpotten

Ik heb twee suikerpotten.

Eentje kreeg ik bij de geboorte van mijn oudste dochter, inmiddels 22 jaar geleden! Het is een blikje van Nijntje. Het ziet er nogal gehavend uit, maar het heeft voor mij grote sentimentele waarde. Om die reden is het mijn favoriete suikerpot!

Kijk, dit is ‘m:

suikerpot

De suikerpot voor bezoek

Maar de ‘Nijntje suikerpot’ vind ik niet salonfähig genoeg voor bezoek. Dus als er mensen op de koffie komen, dan presenteer ik de suiker in deze suikerpot:

suikerpot xenos

Deze kocht ik ooit bij de Xenos.

Heb jij suiker in huis? En waarin zit het jou?

Similar Posts

22 Comments

 1. ik ben de enigste die hier suiker in de thee drinkt, dus heb ik een potje met suikerstaafjes en die gaat ook gewoon op tafel als er een keer visite komt.

 2. Voor mij geen suikerpot meer, geen gedoe meer met lepeltjes, maar een suikerstrooier.
  Een glazen flesje met een soort tuitje erop, wat gedoseerd suiker geeft als je het omkeert, heel handig vind ik zelf ;)

  Groetjes Lily

 3. Niemand hier gebruikt suiker, dus alleen ergens suiker boven in ML’s kast voor als ‘ie een keer een “gewone” taart bakt.
  We hebben honing en dadelstroop in de keuken.

 4. Ooit vroeger, maakte ik me daar druk om. Er zou een damesgroepje thuis komen en ik wilde net als bij anderen een suiker en melksetje. Ik naar het centrum, maar ojee wat waren die dingen duur.
  Thuisgekomen legde ik mijn sleutels op het dressoir…het dressoir met daarop mijn unieke verzameling glazen suikerpotten met zilveren schenktuit.
  Ik was helemaal vergeten dat ik die had!

  De dames kregen dus suiker uit een glazen suikerpot, zelfgebakken koekjes en opgeklopte melk. Men vond het bijzonder en uniek.

 5. Ooit kocht jongste dochter bij een rommelwinkel ‘n nep-kristallen suikerpot met deksel! Daar heb ik kleine suikerklontjes en meestal staat de nep-zilveren klontjestang erin. Jouw blikje vind ik erg mooi!

 6. Zelf drink ik tegenwoordig honing in de thee, dus de suikerpot blijft voor mij in de kast. Onze suikerpot is wit met blauw en hoort bij een serviesserie, ben de naam even kwijt maar je komt het vaak bij kringlopen tegen.

  1. Heb even op de onderkant van de suikerpot gekeken… “Jäger Eisenberg blau saks” Als je dat bij Google intypt dat zie je welke ik bedoel.

 7. Mijn suiker zit in zakjes…

  Ik heb wel suikerpotten in huis maar die gebruik ik eigenlijk nooit. Die staan mooi te wezen in de servieskast (zijn herinneringen aan mijn ouders en grootouders).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.