Netflix prijzen 2022: dat is even schrikken!

netflix prijzen
Met mijn premium abonnement kunnen 4 mensen kijken

De Netflix prijzen zijn omhoog gegaan.

Tenzij je een simpel basis abonnement hebt. Dan blijft het 7,99 per maand.

Maar omdat mijn hele gezin meelift op mijn Netflix abonnement, heb ik het duurste abonnement: premium.

Netflix prijzen 2022: een stukje duurder

Ik heb het premium abonnement op Netflix omdat het een paar keer voorkwam dat mijn man en ik een serie wilden kijken op Netflix, maar dat dit niet kon! En de reden dat het niet kon, is omdat diverse andere gezinsleden al via mijn abonnement Netflix zaten te kijken!

Gezinsleden verbannen of upgraden?

Toen kon ik twee dingen doen: de rest van het gezin sommeren onmiddellijk te stoppen met kijken, of mijn abonnement upgraden. Ik besloot dan maar te upgraden… Voor een premium abonnement op Netflix betaalde ik tot nu toe 13,99 per maand. Dit wordt twee euro duurder. Oftewel vanaf 2022 ben ik 24 euro duurder uit per jaar.

Netflix wat kost het? Prijzen 2022 overzicht

Hieronder zie je het Netflix prijzenoverzicht voor 2022. Deze gaan voor mensen die al een abonnement hebben eind december 2021 in.

 • Basis abonnement: 7,99 per maand
 • Standaard abonnement: 11,56
 • Premium abonnement: 15,99

Op Netflix prijzen bezuinigen?

Omdat ik 15,99 per maand eigenlijk best veel vind, zit ik te denken of ik hierop kan besparen. Als ik terug ga naar een basisabonnement halveer ik mijn kosten! Wel lever ik dan blijkbaar in op beeldkwaliteit, maar volgens mij zal ik amper het verschil merken. Wel kan er dan nog maar 1 persoon Netflix kijken.

Kies ik voor het standaard abonnement, dan kan er nog één ander gezinslid Netflix kijken, als mijn man en ik een serie of film volgen.

Filosofisch dilemma

netflix prijzen

Maar is het zo erg als niet iedereen apart zijn of haar programma kan kijken?! Is het eigenlijk niet een teken des tijds dat verschillende gezinsleden tegelijkertijd, op een schermpje iets anders kijken?

Is mijn hele Netflix dilemma een schrijnend teken van alles wat er mis is met onze maatschappij?!

Is het een symptoom van een steeds verdergaande individualisering?! Moet ik niet juist gaan voor het basisabonnement zodat we wel sámen moeten kijken, en ik interesse in andere programma’s wreed de pas afsnijdt?!

Hoe Netflix opzeggen?

Als je Netflix wilt opzeggen, of je abonnement wilt aanpassen, dan kun je dat doen via je profiel.

 1. Je gaat naar netflix.com
 2. Dan klik je op het plaatje van je profiel
 3. Vervolgens klik je rechtsboven op het plaatje van je profiel, en klik je op Account.
 4. In het daaropvolgende scherm zie je linksboven: ‘Cancel Membership’!

Goedkopere alternatieven van 10 euro of minder per maand

Als je Netflix te duur vind, dan zijn er diverse alternatieven: NPO Plus, Videoland, Disney+, Apple TV+ en Amazon Prime.

Tot slot

Ik ga mijn overwegingen denk ik maar eens in de gezins-app gooien.

Leestips

Similar Posts

26 Comments

 1. Het is niet verkeerd om het centraal te houden en over te gaan op de basic, ook al zou daar niet iedereen het mee eens zijn.

  Love as always
  Dimario

 2. Goed idee, om het met de anderen te overleggen. Ik heb geen Netflix, maar nu ik die prijzen (weer) zie, is dat een extra reden om er niet aan te beginnen. Ik vind het vrij prijzig. Als je dat eruit wilt halen, moet je wel echt trouw kijken, zou ik denken.

 3. Renske schrijft wat ik ook dacht, betalen de kinderen niet mee? Misschien stellen ze dat zelf wel voor in de gezinsapp.

 4. Ik heb Netflix opgezegd. In het begin keek ik wat vaker, ik kan nog tot 5 januari kijken. De bedragen van prijsstijgingen vallen per maand wel mee, maar vermenigvuldig ze eens met 12!!! Het pensioen wordt al ruim 10 jaar niet geïndexeerd. Dus volgend jaar alleen al door dit abonnement op te zeggen 124 euro extra om anders te besteden of te sparen.

 5. Als er zoveel mensen meekijken kun je natuurlijk ook met z’n allen de kosten delen! Wij hebben gewoon een basisabonnement, we kijken nooit tegelijkertijd iets anders, en met het beeld is niets mis. Ik heb overigens geen vergelijkingsmateriaal wat beeld betreft, misschien zie je het verschil wel degelijk als je een ‘minder’ abonnement neemt, maar ik heb nooit meer dan basis gehad.

 6. Ik ga er vanuit dat degene die kijkt ook meebetalen maar als je de prijs te hoog vindt waarom stop je er dan niet gewoon mee? Ik heb het vorig jaar weer een maand volgehouden en werd moet van het scrollen naar wat ik wilde kijken.

 7. Dat is met een gezin in veel dingen zo, je wilt elkaar het leven zo aangenaam mogelijk maken.
  Het is afwegen wat je gaat doen, je kunt ook een bijdrage aan ze vragen voor het maandelijkse multimedia gebruik.
  Een avondje naar de bioscoop gaan kost meer en is nu ook lastig door de corona. Hans

 8. Ik heb al drie keer voorgesteld om te downgraden maar ben weggehoond. Ik denk er nu over om een mediabijdrage te vragen van de kinderen.
  Deze situatie is voor mij de belangrijkste reden om geen Spotify te willen. Voor je weet, vindt iedereen het geweldig en ben ik degene die kan gaan betalen.

 9. Wij hebben Netflix opgezegd omdat we het aanbod vonden tegenvallen en van de series die wij dan wel leuk vonden duurden het zolang tot het volgende seizoen kwam (The Witcher bijvoorbeeld). Nu hebben we Disney+ (op de xbox one) en we kijken bijna elke avond. Het aanbod is vele malen beter, vinden wij dan. ;)

  In jouw geval, zou ik gewoon een bijdrage vragen aan ieder gezinslid die meekijkt. ;)

 10. Ik deel de kosten met mijn kinderen. Binnenkort ga ik weer helemaal voor netflix zitten, er zijn weer een paar goede series qua detectives bijgekomen. Helaas is Dynasty weer afgelopen voor ons, keek ik graag naar samen met mijn dochter. Echt een aanrader! We wachten weer op een nieuw seizoen.

 11. Ik heb geen neflix en ook geen andere extra services. Dat vind ik te duur.
  Ik heb bij ziggo internet + TV + vaste telefoon met onbeperkt bellen. Niet dat ik veel bel, maar ik wil me niet te veel ergeren aan de nummers die je in de wacht zetten terwijl de tikken doorlopen. Ik wil best wel eens een filmpje kijken, maar ik heb te weinig tijd om elke avond te kijken. Dus een film service is aan mij niet besteed.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.