Een beetje God in een geschenktasje

kerk

De afgelopen weken waren er geen ‘live’ kerkdiensten. Maar afgelopen zondag was er in een naburig dorpje warempel een échte kerkdienst.

Handen ontsmetten en telefoonnummer geven

En omdat ze normaliter ook geen 100 bezoekers hadden, stond er geruststellend op de website dat je gewoon mocht binnenlopen. (Meestal ga ik naar de Vrijzinnige Gemeente, maar die hebben nog geen kerkdiensten helaas.)

Bij binnenkomst moest ik mijn handen ontsmetten en mijn naam en telefoonnummer opgeven, en daarna kon ik gewoon plaatsnemen.

Ik vond het fijn om weer in een kerk te zijn. Het is toch een moment van rust en bezinning in de week.

Verrassing bij de uitgang!

Aan het eind van de dienst wachtte bij de uitgang een leuke verrassing. Daar kreeg iedere kerkganger een cadeautasje met daarin een kaart met gedicht waarop de dominee je persoonlijk een gezegende zondag wenste, én een zakje met ‘Kwebbelkoekjes’!

N.B. De dominee had er zelfs haar 06-nummer opgezet!

Ik vond het hartverwarmend!

Ik zou er bijna de Vrijzinnigen ontrouw van worden.

Lees ook: Denkt u dat God ons begrijpt?

Similar Posts

11 Comments

 1. Ik was zondag in een pinkstergemeente waar de dienst kan doorgaan. Daar heb je een grote ruimte voor pakweg 10 gelovigen die afkomen.

 2. Mooi gebaar.
  Mijn moeder gaat morgen in de katholieke kerk het naamkruisje van mijn vader ophangen. Heel verdrietig dat mijn vader al is overleden. Nog geen drie maanden na de diagnose. We zijn dankbaar dat meer leed hem bespaard is gebleven, maar we missen hem enorm.

 3. Wat leuk om te horen dat je naar de Vrijzinnigen gaat. Ben zelf ook vrij zinnig:)

  Miste het ook enorm, geen diensten op zondag. Via de laptop een dienst volgen is toch anders. Afgelopen zondag eindelijk weer eens een dienst. Schoot meteen vol, toen de muziek klonk. En binnensmonds neuriën. Want zingen mag nog niet…

  Groetjes Jacqueline

 4. Onze kerk was nooit gesloten,er konden in coronatijd 15 mensen aanwezig zijn,wel heel attent in die kerk waar je bent geweest.een goed gebaar.

 5. Dat is erg aardig. Vooral dat telefoonnummer erbij. Ik ga nooit naar de kerk dus ik heb geen idee of er bij ons alweer diensten zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.