Reacties

Baking soda: doodt het bacteriën? Ontsmetten met soda? — 26 reacties

    • Dat is zeker waar! Op Huisvlijt vind je veel artikelen over wat je allemaal met zuiveringszout kunt doen. Onder andere een post met maar liefst 51 toepassingen van baking soda : )

  1. Een warm sopje met groene zeep is veel effectiever om je aanrecht mee schoon te maken. Hoe heter het water hoe beter het is. Een aanrecht hoef je normaliter niet te desinfecteren.

  2. Ik ben altijd verbaasd waar je making soda wel allemaal niet voor kan gebruiken. Ik dacht ook niet dat het bacteriën zou kunnen doden, maar je weet het natuurlijk nooit.

  3. Pfff, ik zet gewoon mijn reactie in het verkeerde veld, is me ook al een keer eerder overkomen op je blog. Maar goed, ik heb me hier nog nooit in verdiept, maar wel grappig om nu te weten dat het dus niet alle bacteriën doodt.

  4. Prima om voetzool slippers mee te reinigen . Birkenstock ziet er weer fris uit .papje dik erop en als het vuil in pap is getrokken afspoelen .

  5. Helaas worden er in het hele verhaal, door diverse personen, twee verschillende soda's door elkaar gehaald! Baking soda, wordt voornamelijk gebruikt om baksels te laten rijzen.
    De soda die voor bv het ontsmetten van kleine snijwonden wordt gebruikt, ligt in de supermarkt bij de wasmiddelen. Deze laatste soort soda is een belangrijk ingrediënt van zachte/groene zeep. Deze soda MAG NIET in gebak gebruikt worden!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>