Wil je wat vies horen?

tandenborstel

Ken je dat verschijnsel dat je een nieuwtje hoort, en dat je diezelfde informatie later die week nog een keer hoort? Dat had ik met met deze viezige en veronrustende informatie. En het gaat over de wc in je badkamer en je tandenborstel!

De wc in je badkamer en je tandenborstel

Als je een grote boodschap doet in de wc in je badkamer, en je hebt daar ook je tandenborstel open en bloot staan, dan is het belangrijk dat je bij het doorspoelen de deksel van de wc sluit. En wel hierom:

Als je doortrekt schijnen er microdeeltjes van je poep de lucht in te gaan, en die nestelen zich onder andere op je onbeschermde tandenborstel.

Dus drie keer raden wat jij later in je mond krijgt als je je tanden gaat poetsen.

Niet overdreven doen over een paar bacteriën?

Nou hoor je tegenwoordig regelmatig dat we met z'n allen niet zo hysterisch moeten doen over een beetje bacteriën. Maar noem me overdreven, ik heb liever geen poepdeeltjes op mijn tandenborstel. Zeker niet van een ander!

Voor het eerst ben ik blij dat onze sneue badkamer geen ruimte heeft voor een toilet!

Zie ook Badkamer schoonmaken en je wc schoonmaken.

Sluit jij de deksel van het toilet als je doorspoelt?

Vergelijkbare berichten

21 reacties

 1. Ik had dat al eens eerder gelezen. Ik weet niet wat ik van moet vinden. Het is in ieder geval een vies verhaal ;-)
  Mijn tandenborstel staat op mijn eigen slaapkamer. En van de kinderen staat de tandenborstel in de spiegelkast. Dus ook niet open en bloot.

 2. In onze badkamer is geen wc, maar ik denk dat het gevaar wel wat overdreven is. Vrijwel niemand heeft nog vlak spoelers en met een plons wc ligt "het spul"immers al onderwater en zou je tandenborstel er wel héél dicht bij moeten staan om spetters op te vangen.
  Het is net zo'n soort verhaal als dat je lichtknopje en de deurknop zoveel smerigheid zouden bevatten. Onzin als je tenminste een fonteintje in de wc ruimte hebt, bij binnenkomst zijn je handen schoon ( nou ja schoon van wc microben) en als je eruit gaat heb je je handen al gewassen dus zijn ze ook (redelijk) schoon.

 3. De microdeeltjes poep zwerven vrolijk in de hele ruime rond en komen ook o.a. in je neus terecht en dat ruik je ook.
  Ik heb juist een vlakspoeler om te zien wat ik produceer, vind het belangrijk in de gaten te houden hoe het eruit ziet.

 4. mijn kinderen mogen niet in de badkamer hun grote behoefte doen,dat is verboden,ik vind het ook heel vies als er net iemand naar de wc is geweest en de hele badkamer stinkt.En vooral als je dan onder de douche moet gaan,dat vind ik a-sociaal.

 5. Iets vies? Ik dacht van 'op welke website ben ik nou beland?'
  Ik moet dus een manier gaan bedenken om de sporen weg te borstelen zonder het deksel omhoog te doen :/

 6. Vlakspoelers vind je vrijwel alleen in Nederland en dan in oudere huizen. In badkamers tref ik zelden. Een plonzer heeft als voordeel dat het veel minder stank geeft en er minder water nodig is om goed door te spoelen. Zelf heb ik alleen een toilet in m'n douchekamer op 2 meter van m'n wasbak. Daar ruik ik dus vrijwel niets. Aan de andere kant ben ik gewend om m'n tandenborstel goed uit te spoelen voordat ik die gebruik. Neem aan dat vrijwel iedereen dat doet.

 7. Wat een onzin. Ik gebruik mijn tandenborstel juist om ook onder de rand van de plee te schrobben, Daarna een rondje mee in de vaatwasser en hij is weer gebruiksklaar voor de dagelijkse tandenpoetsbeurt.

 8. Vlakspoelers zouden verboden moeten worden. Doordat de uitwerpselen altijd in enige mate aan het plateau kleven, is het spoelwater al (te) veel van zijn kracht kwijt op het moment dat de uitwerpselen alleen nog maar van het plateau afgeschoven zijn. Maar dat is pas het begin van de reis: daarna moet de hele klont nog door de zwanehals. Daarvoor is vaak te weinig kracht overgebleven. Dat leidt tot stankontwikkeling in de afvoer.

  Vlakspoelers zijn alleen handig als je aan alfabetpoepen doet. Een I, L of O kan iedereen. Maar een puntgave A, een M of een W, ik geef het je te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.