Reacties

Goedkope eBikes: zou ik meer fietsen met een elektrische fiets? — 53 reacties

 1. ik fiets graag, en toen ik 58 was kocht ik mijn e-bike, want het regende en stormde en ik dacht, waarom niet....
  Nu rijd ik nog graag met de fiets, en met die ondersteuning rijd ik nog meer en ik rijd graag een rondje om, maar ik zou nooit zo'n goedkope fiets kopen, ik had zo eens een gewone reserve, en doe dan maar een goeie fiets
  -€en @->- voor jou.

 2. Wat let je om zo'n ding voor een vastgestelde periode te leasen? Denk aan drie maanden, of vier als je nog een stuk herfst wilt meepakken om ook dat te kunnen beoordelen. Tegen die tijd weet je precies hoe het bevalt en of het je net zo tegenstaat als gewoon fietsen. Trouwens, een e-bike is een hoop gedoe als je de stad in gaat: je moet zo'n ding NOG beter op slot zetten dan een gewone fiets. Bij elke winkel opnieuw...
  € 750 lijkt me trouwens geen realistische prijs voor een e-bike. Dat kost een werkelijk goede non-e fiets ook.

 3. Ik hoef hem niet, ik fiets geen lange stukken. Maar zoals jij op het platteland en dan zonder auto zoveel fietsen. Ik zou het lekker doen! Helemaal voor als het minder goed weer is.

 4. Ik fiets in ieder geval veel meer sinds ik een e-bike heb. En dan vooral de afstanden van 15 - 20 km waarvoor ik eerder altijd de auto pakte. Wij hebben vorig jaar een e-bike voor onze dochter gekocht bij de Coop. Die was inderdaad 750 euro. Onze fietsenmaker wilde hem even nakijken en rijklaar maken. We hebben er tot nog toe geen problemen mee gehad, maar ik denk dat het comfort niet hetzelfde is als van een duurdere fiets. Maar dat is logisch natuurlijk.

 5. Heel herkenbaar van de wind. Ik woon in de polder en zodra buienradar windkracht drie zegt, is dat hier met fietsen al niet heel leuk meer. Ik ken wel mensen die echt meer zijn gaan fietsen met een e-bike. Zelf heb ik echter dezelfde problemen als jij. Als je het doet om buiten te zijn, kun je net zo goed op een scooter stappen, denk ik dan;).

  • Dat denk jij dan verkeerd. Als je een e-bike vooruit wil krijgen, dan moet je echt nog wel trappen hoor. En soms ook flink trappen. Beweging is belangrijk en dat heb je met een e-bike en niet met een scooter.

 6. Ik heb geen e-bike, maar ik fiets nooit zulke lange afstanden.
  Ik heb een rode fiets met een grote mand er voor op en fietstassen.
  Zo fiets ik het dorp door voor boodschappen.
  Ik kan heel veel meenemen als het moet.
  Ik ben een wandelaar.

  Maar, je kunt het wel mooi uitproberen of het bevalt op zo'n fiets door eerst te leasen.

  Succes Nicole.

  • Laat mij dan de uitzondering op de regel zijn. Ik fietste vroeger nooit. Ik pakte zelfs de auto om naar de bakker achter mijn hoek te rijden. Tot mijn cardioloog me aanmaande om meer te gaan bewegen en hij de e-bike een goed middel vond. We bewegen, maar nooit meer buiten adem. Sinds ik een degelijke e-bike heb fiets ik graag én veel. In de zomer gemiddeld toch zo'n 250 km per week. Vind ik best goed voor iemand die vroeger de fiets haatte.

 7. Maar he, je bent een geluksvogel als je steeds voor de wind hebt. Ik heb altijd de wind tegen en nooit voor. In Noord-Holland betekend de wind voor hebben dat je sneller gaat. Wij hebben het dan ook over tegenwind en niet over de wind achter wat jullie oosterlingen wel zeggen.
  Ongeveer hetzelfde maar gevaarlijker 'probleem' hebben we met Friezen: 'ken net' betekend bij ons dat het net wèl kan, bij de Friezen dat het niet kan. Fijn als je dan mag afrijden als Noord-Hollander met een Friese examinator.

 8. Voorlopig geen e-bike hier. Wil ik ook niet zolang ik best zelf kan trappen. Heb net een nieuwe racefiets gekocht (deze keer met een gewoon recht stuur) en ik ga als een speer met dat ding. Zo een goedkope e-bike is geen goed idee. Een vriendin kocht er ooit eentje in de Aldi en het is steeds wat met die batterij. Een toertje van minder dan 100 km haalt ze niet eens. En je wil niet met zo'n ding naar huis trappen met een platte batterij want dan hangt je tong op je tenen. Eerst leasen en zien of het je bevalt en dan goed informeren en bij een gespecialiseerde zaak eentje kopen. Anders is goedkoop duurkoop vrees ik.

 9. Net als bij een mobiel moet je de batterij onderzoeken. Hoeveel kilometers kun je rijden op een oplading.
  Ik heb al jaren een e-bike. Het is een zegen, vooral hier met heuvels. En altijd de wind mee!

  • Sinds ik een e-bike heb, fiets ik beduidend méér en pak sneller de fiets.
   Je moet echt wel zelf fietsen maar het is net alsof je wind mee hebt en dat is een heerlijk gevoel, ook hier in de polder.

 10. Ik ben 52 jaar en heb sinds een half jaar een 2e hands ebike gekocht van twee jaar oud, zo goed als nieuw voor de helft van de nieuwwaarde bij een goede fietsenwinkel in de buurt. Het idee was om hem voor woon werk verkeer te gebruiken maar ik fiets met plezier veel meer, terwijl ik altijd een auto tot mijn beschikking heb. Het is nu al duidelijk dat het bespaart op de brandstof kosten. Zelfs mijn man heeft er één gekocht, ook een 2e hands van twee jaar oud. Ook wij waren lange tijd van mening, als je gezond bent kun je toch 'zelf' fietsen, ook nog goed voor conditie enz.
  Wij hebben nu al veel plezier gehad van deze fietsen, wij draaien onze hand niet meer om voor een fietstocht van 60 km. Waar we voorheen onze fietsen op de auto zetten om door de bossen te fietsen, nu is het geen probleem om die afstand naar het bos er bij te pakken.

  • Dat klinkt ook heel positief Evi! En tweedehands vind ik ook een goed idee. Dan heb je wel de kwaliteit, alleen toch een wat vriendelijker prijs.

 11. Door gezondheidsproblemen kocht ik drie jaar geleden een e-bike, een goedkope van 700 euro bij de Decathlon. Ik had eerst eens goed rondgekeken en bedacht waar ik die fiets precies voor wilde gebruiken. De grootste afstand die ik er mee afleg is zeventien kilometer per dag. Op de accu van deze fiets red ik dat in twee keer. Als het mooi weer is, pak ik de fiets als ik naar mijn werk ga.
  Ik ben nog steeds heel erg blij met deze fiets. Hij doet wat ik wil en tot nu toe heb ik er totaal geen problemen mee gehad.

  • Wat een heerlijke prijs! Dat zou mij ook over de drempel kunnen halen. Ik zou er ook niet ver mee hoeven. Hoogstens zo'n 20 kilometer schat ik in.

 12. De anwb heeft tien goedkope ebikes van rond 1000,- getest. Staat misschien wel op de website. Zat ook een middenmotor tussen meen ik me te herinneren.

 13. Ik heb een e-bike, mijn tweede al. Mijn eerste had de motor in het voorwiel en daar fietste ik echt niet graag mee. Ik had altijd het gevoel dat de fiets met mij fietste in plaats van omgekeerd. Mijn huidige heeft een middenmotor. Sinds ik deze heb fiets ik heel vaak. Bij mooi weer toch zo'n vier keer per week 60 km. En dat voor iemand die fietsen (en sport in het algemeen) haatte vroeger! Maar ik moest meer bewegen van de cardioloog en daarvoor vond hij een e-bike heel geschikt. Je beweegt, maar je word er niet moe van. Bij die goedkope e-bikes heb ik mijn twijfels. Die zijn misschien goed voor boodschappen in de buurt maar ik zou ze niet vertrouwen voor lange tochten.

 14. Mijn man zei tijd terug; zullen we E-bikes kopen. Ik ; maar schat we fietsen nooit. Hij; maar dan misschien wel.
  Voor ons is het grote onzin, ik loop veel en veel liever en om zoveel geld uit te geven omdat we dan misschien wel gaan fietsen..... ECHT NIET! ik ken mijzelf.\
  We hebben ook geen zwemkleding want we zwemmen nooit dat zou echt niet veranderen als we het gingen kopen. ;-)
  liefs en fijne dag.

 15. Wij wilden er ook niet aan, maar toen we geen auto meer namen, vond 'mijn calvinistische ik' dat het mocht. En we genieten er van. Als ik vroeger iets vergeten was, een biebboek bijvoorbeeld, baalde ik als ik terug moest. Nu keren we fluitend om. Ik was geen fietser, nu wel en echt niet alleen omdat die auto er niet meer is. Ik vind dat leasen waar je over schrijft een heel goed idee. Dan weet je waar je het over hebt

 16. Een aantal vriendinnen en kennissen zijn overgestapt op de e-bike en fietsen nu veel meer dan voorheen. Van hen krijg ik ook altijd het advies om voor een e-bike te gaan. Ik twijfel nog steeds. Zeker nu mijn huidige werk op 5 passen is, de hooflocatie op 4 kilometer ligt, en de nieuwe locatie op slechts 3,5 km.
  Middenmotor is het prettigst heb ik wel van iedereen begrepen.

 17. Ik fiets elke dag tussen de 15 en de 20 kilometer, zonder ondersteuning en zelfs zonder versnellingen. Ik vind dat prima. Van mij hoeft het niet anders.

  Love As Always
  Di Mario

 18. Een eBike heeft veel aan populariteit gewonnen, onder alle leeftijdsgroepen.
  Zelf red ik het nog goed op mijn Hollandse fiets met drie versnellingen.
  Maar de accu is een aardige kostenpost als deze stuk gaat. Hans

 19. Ik heb geen auto maar wel een ebike. En ik heb nog een gewone fiets die ik echt nooit meer gebruik. Ik heb een Cortina ebike, Gekocht bij fietsenwinkel.nl. Hij koste ongeveer €1350,- Ik heb destijds ook nog bij Stella fietsen gekeken maar ik vond hun gegoochel met de prijs erg vervelend. En sinds ik mijn ebike heb ben ik nog meer gaan fietsen! Ik wil nooit meer iets anders!

 20. Ik zou niet meer zonder willen. Het heeft de actieradius aanzienlijk vergroot. Je moet ook hier je gezond verstand gebruiken en onder normale omstandigheden niet op turbostand fietsen. Als je ertoe overgaat zou ik kiezen voor een middenmotor, dat maakt het sturen minder zwaar. I.v.m. aanmeten, advies en onderhoud raad ik een fietsenwinkel aan. Tweedehands is een prima optie.

 21. Wij hebben allebei een E bike, ik zou hem niet willen missen.
  Allebei om gezondheidsreden dat we beter af zijn met een E bike.
  We fietsen veel meer.
  Echt veel meer.
  De auto, daar nemen we de fietsen op mee, halen we de jongetjes uit school en pakken we als we eens wat verder weg moeten wat niet aan te fietsen is.

 22. Mijn man is serieus meer gaan fietsen sinds hij een ebike heeft. Die had net dat duwtje nodig. Beter electrische fietsen dan niet fietsen. Ik weet niet of hij in mijn geval nut heeft... misschien zou ik alsnog de autpo pakken en staat het ding te roesten in de schuur...

 23. Ik fiets te weinig maar ik heb niks met die pacemakerfietsen. Ik zat van de week een man achterna (haalde me in en ging langzamer rijden bloedirritant) die bleek ook een bike te hebben maar ik hield hem gewoon bij. Oke was wel kapot toen ik thuis kwam maar ik weet dat ik niet vaker ga met zo'n fiets ik moet mn vent aansporen eens mee te gaan fietsen.

 24. Doen! Gewoon een tweedehandsje kopen (leasen zou ik niet doen, je kunt best goedkope tweedehandsjes vinden). Ik heb een bloedhekel aan fietsen. Altijd al gehad, ook in mijn jonge jaren, dus het ligt niet aan mijn leeftijd. Ik heb een tweedehands ebike gekocht bij de fietsenwinkel (450 euro) en ik heb ik die twee jaar meer gefietst dan in de rest van leven, schat ik. Tuurlijk krijg je minder beweging dan met een gewone fiets maar nog altijd meer dan met de auto. Nu ga ik soms gewoon 'voor de lol' een stuk fietsen. Ik moet daar zelf nog steeds om lachen. Ik! Een stuk fietsen voor de lol! Wie had dat ooit gedacht!

  • Ik heb ook de schurft aan fietsen. Ik vond het fietsen naar de middelbare school ook altijd waardeloos. Voor 450,- zou ik het zo willen doen zeg. Wat voor merk is jouw eBike?

  • Een union swift, met de accu onder de bagagedrager. Ik heb voor ik me kocht eerst uitgezocht of ik er een nieuwe accu voor kon kopen mocht dat al snel nodig zijn. Maar inmiddels fiets ik al meer dan twee jaar rond met dat ding.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>