Reacties

Ebike minder gezond: gewoon fietsen bijna 2x beter? — 21 reacties

 1. Ik zou zonder e-bike minder fietsen.
  Hier in het dorp fiets ik nog wel op mijn gewone fiets.
  Maar ff verse melk tappen (10 km enkele reis), paardrijden (20 km enkele reis), ikea/bouwmarkt/stad met kledingwinkels etc (14 km enkele reis).
  Op de e-bike ligt met fiets snelheid op 18 km/uur. Op mijn gewone fiets met moeite 11 km/uur. Het is hier heuveltje op en af en dan kan ik beter lopend de helling op gaan.
  Dus ja, met e-bike fiets ik 4 keer zoveel. Anders zou ik geen melk halen en geen paardrijden.
  Ik wandel ook nog 50-70 km met de hond.

  • hier hetzelfde. Gewone fiets in het dorp en langere afstanden de e-bike

  • Zowel qua afstanden als landschap heb je dan goede redenen voor een ebike Maaike. En wat wandel je grote afstanden met je hond! Ik ben onder de indruk!

 2. Ik kocht een e-bike.
  Op een gewone fiets ging prima maar omdat mijn man ivm reuma een e-bike aanschafte en we toch vaak 50 tot 60 km. fietsen heb ik ook maar een e-bike gekocht. Nu fietsen we veel vaker grote afstanden, pakken minder vaak de auto, zien niet op tegen een heuvel (die hebben we in Drenthe niet veel maar toch….de Hondsrug) en we nemen de fietsen ook mee als we naar Limburg of naar het buitenland gaan.

 3. De e-bike is bedacht voor mensen met een slechte conditie. Heet ook trap-ondersteuning. Heeft m'n broer goed geholpen. Hij fietste al 30 jaar niet meer en is door de e-bike weer begonnen. Na een jaar of 5 kwam er spontaan een steekvlam uit de accu en zijn ze nog bezig het huis te herbouwen. Inmiddels fietst ie nu op een gewone fiets. Zonder e-bike was dat niet gebeurd.

  Zelf begin ik (nog) niet aan de meetrapbrommer. Een e-bike levert tot 250 watt, de gemiddelde gebruiker doet daar 80 watt bij. Dat is voor mij geen ondersteuning, maar een beetje meetrappen. Een e-bike neemt me daarbij teveel tijd. Ik moet 3x zover fietsen voor het verbranden van dezelfde hoeveelheid energie. Ben daar 2,8x zo lang mee bezig dan op een gewone fiets.

  De meeste mensen zijn al geholpen door de banden wat harder op te pompen (heb je ook minder kans op lekrijden) en het goed gebruiken van de versnellingen. Terugschakelen voordat je bij een stoplicht stopt bijvoorbeeld.

 4. Wat ik fiets gaat nog prima op mijn 20 jaar oude sportfiets. Eigenlijk loop ik alles hier in het centrum van Deventer, alleen daarbuiten pak ik de fiets.

 5. Bij mij heeft de ebike ervoor gezorgd dat ik veel vaker de fiets pak, dus ik denk dat ie voor mij toch wel gezond is;). En de ondersteuning gaat bij mij nooit hoger dan één. Ik fiets dus ook nog wel 'zelf'. Althans, dat vertel ik mezelf altijd;).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder