Wasknijpers die geen afdruk achterlaten

Wasknijpers die geen afdruk achterlaten

Zoek jij wasknijpers die geen afdruk achterlaten?

In deze post vind je het antwoord!

Mijn man gebruikt nooit wasknijpers….

De simpelste manier om een wasknijper afdruk te voorkomen, is simpelweg geen wasknijpers gebruiken. Mijn man heeft de gewoonte om de schone was over de waslijnen te smijten.

Volgens hem ‘kan dat best’. Maar volgens mij is hij gewoon te lui om de was netjes op te hangen met wasknijpers.

Het nadeel van zijn methode vind ik bovendien dat de was minder goed droogt als hij dubbel over de lijn hangt. En als ik de was heb opgehangen, keurig met wasknijpers, en ik vraag mijn man om de was af te halen, dan laat hij alle wasknijpers aan de lijn hangen…

Dat brengt mij op twee vraagstukken:

 1. Is het beter om de was met wasknijpers op te hangen?
 2. En kun je wasknijpers aan de waslijn laten hangen, of moet je ze netjes opbergen in een doos?

De was ophangen met wasknijpers: voordelen

Ik heb verschillende redenen om de was met wasknijpers op te hangen.

 1. Op nummer 1 staat dat de was dan beter en sneller droogt. Want je hangt een kledingstuk aan de uiteinden op en het hangt dus helemaal uit. Hang je het óver de waslijn dan hangt het dubbel, waardoor het minder snel droogt.
 2. Een ander voordeel van wasknijpers gebruiken is dat de was niet van je waslijn waait! Bij een stevig windje kan de schone was zo van je waslijn blazen en op de grond. Met een beetje pech moet je de was dan zelfs opnieuw doen.
 3. En last but not least: het staat netter als je de was met wasknijpers ophangt. Vind ik.

De was ophangen met wasknijpers: nadelen

 1. Het grootste nadeel van wasknijpers gebruiken om de was op te hangen mag duidelijk zijn: het kost meer tijd en moeite dan als je de was gewoon over de lijn gooit. Dat geldt voor het ophangen én het afhalen van de was.
 2. Een ander nadeel heeft te maken met zorgvuldigheid: als je de wasknijpers op verkeerde plekken aan je schone was bevestigt, dan kan dit gevolgen hebben voor de pasvorm. Die wordt bijvoorbeeld een beetje scheef. Het is dus belangrijk om kledingstukken op de juiste manier vast te maken met wasknijpers. Doe je dat niet, dan kun je hem misschien inderdaad beter gewoon over de lijn draperen…
 3. Sommige wasknijpers laten afdrukken achter op kleding. En dat wil je natuurlijk liever niet.

Wasknijpers die geen afdruk achterlaten

Maak jij je zorgen over een wasknijper afdruk in je kleding? Kies dan voor de wasknijpers die vroeger gebruikt werden!  Dat zijn houten bol wasknijpers.Ik kocht ooit een mooi doosje van deze bolwasknijpers bij de Wibra.

houten bol wasknijper

Ik weet niet of de Wibra ze nog verkoopt… Maar je kunt ze in ieder geval vinden bij handiggoed.nl.

Zogenoemde soft grip wasknijpers zijn ook wasknijpers die geen afdruk achterlaten!

Wil je geen geld uitgeven aan wasknijpers die geen afdruk achterlaten?

Dan kun je ook je huidige wasknijpers als volgt gebruiken: zet ze in de zijnaden van kledingstukken als je ze ophangt aan de waslijn. Dit zou afdrukken van wasknijpers voorkomen. De wasknijper knijpt dan namelijk precies in de naad van het kledingstuk.

En hoe zit het met opbergen van wasknijpers?

Mijn man en kinderen laten de wasknijpers dag en nacht aan de waslijn zitten. Zelf haal ik ze er altijd netjes af, en doe ze in de Curver box met deksel die bij de waslijn staat. Persoonlijk denk ik dat dit een behoud is voor de wasknijpers. En dat opnieuw luiheid en gemakzucht de belangrijkste reden zijn om ze te laten zitten.

Een tegenargument is dat het handig is als de wasknijpers al aan de waslijn zitten. Want dan hoef je niet telkens wasknijpers te pakken.

Conclusie

De was ophangen met wasknijpers heeft zowel voor- als nadelen. Het grootste voordeel van ophangen zonder wasknijpers is dat het makkelijker en sneller is. Wat betreft de wasknijpers laten hangen of niet: ook hier speelt tijdswinst een grote rol. De wasknijpers laten zitten maakt het was ophangen makkelijker. Maar het lijkt mij niet goed voor de kwaliteit van de wasknijpers.

Hoe hang jij je was op: met of zonder wasknijpers? En haal je ze na gebruik van de waslijn of laat je ze zitten?

Similar Posts

73 Comments

 1. Ik haal de knijpers er altijd af. Maar als een van de kinderen een kledingstuk er tussenuit pakt laten ze meestal de knijpers zitten.
  Ik vind dat juist lastig, want dan moet je de knijpers eerst van de lijn halen voor je hem weer kan gebruiken.
  Ik heb 2 speciale knijpertasjes. Die hangen met een haak aan de waslijn. Daardoor hangt hij zo voor de pak. En anders zet ik hem naast de wasmand. Dan pak je het ook samen met de was.
  Zeker als je de was buiten hebt kun je volgens mij de knijpers beter niet laten zitten. Als ze natregenen kunnen ze gaan afgeven. Dat wil je echt niet….

 2. Al die kleine dingen (shirtjes, hemdjes en ons ondergoed) hang ik over 2 lijnen – dan droogt het namelijk wel goed. En het scheelt veel tijd.
  Onze shirts en broeken hang ik met knijpers helemaal uit.

  Knijpers haal ik er niet af, maar het wasrek staat ‘s nachts altijd binnen ????

 3. Ik gebruik alleen wasknijpers als kledingstukken anders echt niet blijven hangen. Anders hang ik ze gewoon over de lijn. Ik laat de knijpers ook nooit zitten. Staat zo rommelig vind ik. Hihi.

 4. Alleen op het droogrek binnen wil ik het wasgoed soms erover heen hangen soms, inderdaad is dit voor mij dan gemakzucht en/ of voor shirts en jurken dat ik geen punten krijg.
  Knijpers buiten aan de lijn laten hangen vind ik slordig,
  De knijpers worden vies en ijzer gaat roesten wanneer ze in weer en wind blijven hangen.
  Ik gebruik een knijpermandje.

 5. Mijn vriend doet dus precies hetzelfde he! En vaak zet hij er dan nog een knijper op! Hoewel ik het fijn vind dat hij dan zo’n taakje op zich neemt (hij heeft er een behoorlijke hekel aan), vind ik dat echt héél irritant (dat deel houd ik dus voor mezelf ;-), want het droogt zo gewoon niet goed! Je hebt dan twee natte flappen tegen elkaar, soms nog extra tegen elkaar gedrukt met een knijper. Met houten wasknijpers heb je lang niet zoveel ‘indrukken’ als met plastic. En ik ruim ze ook op, anders worden ze smerig en dat geeft af op de schone was. Ik snap ook niet hoe het minder werk is om ze er niet af te halen, alsof je ze als ze aan die waslijn zitten niet weer opnieuw open moet knijpen en verplaatsen/verschuiven? Bovendien kunnen er dan nog ineens vieze spinnen ofzo in zitten.

  Dus ik ben kamp wasnijper + opruimen. Best uitzonderlijk denk, want over het algemeen ben ik alles behalve een goede huisvrouw ;-)

  1. LOL. Dubbel over de lijn hangen en dan ook nog eens met wasknijpers vind ik ook niet ideaal. Maar hij maakt zich er in ieder geval niet gemakkelijk af ; )

 6. ik heb geen problemen met knijpers, hier gaat de was in de droger, knijpers gebruik ik voor andere dingen in de keuken, zoals bijv. aan de labeltjes van de theezakjes dat ze niet in de pot vallen, zakjes dicht houden.

 7. Ik hang was om te drogen altijd op kleerhangers zodat ze zeker in de goede vorm hangen. Ik vind de indrukken die wasknijpers achterlaten de grootste belemmering om ze te gebruiken. Mijn kinderen zijn dol op was knijpers en spelen er graag mee. De oudste sorteert op kleur en de jongste graait het liefst gewoon in de bak!

 8. Ik gebruik knijpers, houten binnen en plastic buiten. Kleding die geen knijperafdruk mag of lastig is om op te hangen, hang ik aan een klerenhanger op.
  Ik ben een muts met kleuren, dus mijn wasgoed wordt nooit met twee verschillende kleuren knijpers opgehangen, dat is een tic, maar helemaal ongevaarlijk gelukkig.
  Als je plastic knijpers buiten laat hangen komt er door zon en regen verkleuringen op en breken plastic knijpers sneller. Houten knijpers kan het weer in gaan zitten. Buiten haal ik de knijpers dan ook altijd weer weg.

  1. Wat een intrigerende gewoonte dat je een kledingstuk met twee dezelde kleur wasknijpers wilt ophangen : ) Nu je het zo zegt kan ik me er ook best wat bij voorstellen. Het staat natuurlijk ook wel netter.

 9. Geen wasknijpers! Maar de was hangt binnen op een wasrek. Het is gewoon sneller zonder wasknijpers, niet pakken en ook niet opruimen.Dekbedhoezen gaan op een ander rek maar dan met knijpers.

 10. Binnen zonder, buiten mét. Moet ook wel, want we wonen aan het water, dus als er iets af waait ligt dat zo in de plomp!
  Manlief doet het dus ook maar heeft wel de vervelende gewoonte de knijpers te laten hangen én de wasparaplu niet binnen te zetten!

 11. Ik gebruik wasknijpers door in een emmertje gaan na gebruik. Sommige kledingstukken bang ik het liefst direct aan een hanger op. Dit droogt netjes en het kan direct de kast in. Lekker weinig werk dus.

 12. Ik gebruik wasknijpers buiten aan de lijn , op het droogrek binnen niet ik laat de knijpers niet buiten hangen want die worden dan vuilen ik gebruik het liefst houten knijpers die houden beter de was vast.

 13. Wij hebben een droger en eerlijk gezegd hang ik niets meer op sinds hij in huis is. Maar die ene sporadische keer dat we wel was ophangen, doe ik dat met de kinderen. En dan gebruiken we altijd knijpers, omdat ze dat zo leuk vinden :)

 14. Ik heb een droger en alleen truien gaan over een wasrek per 2 spijlen, zodat er geen “vouw” in het midden komt.
  Ik kan gelukkig zeggen, dat het hier onmogelijk is om veel en grote was op te hangen, niet in de tuin en niet in huis, want ik heb echt een hekel aan was ophangen en daarna het strijken, zeker als het binnen gedroogd wordt.
  Wat ik wel vind, eerlijk is eerlijk, is dat buiten gedroogde was heerlijk ruikt!

  Groetjes Lily

  1. Ja, ik houd ook van de geur van schone, frisse was die net van de waslijn komt. Er gaat niets boven een nieuwe, schone dekbedhoes met de geur van buiten.

 15. Ik gebruik altijd wasknijpers, zowel buiten als binnen. Het droogt sneller en het staat netter. Wel oppassen waar je de knijpers doet, bijv. bij tshirts. Die doe ik sowieso binnenstebuiten (tegen verkleuren in zon) en dan doe ik de knijpers op de naden. Ik gebruik een droogmolen die ik na gebruik altijd weer in de schuur zet, dus dan laat ik ook geen knijpers hangen.
  Binnen heb ik een rek waar ik de knijpers gewoon laat hangen. Ik heb trouwens alleen maar plastic knijpers van de Lidl. Dat vind ik de beste knijpers!

 16. Ik gebruik altijd wasknijpers. Van die houten zonder ijzer die je eroverheen schuift. Ik weet niet hoe die genoemd worden. En altijd weer in de knijperzak. Hier wordt het altijd weer opgeruimd. Eega doet het net zoals de jouwe, over de lijn gooien geen wasknijpers.

 17. Ik gebruik knijpers en haal ze van de lijn af. Wij wonen dichtbij schiphol en alles wat buiten blijft word een beetje vies zwart. Als ik de knijpers buiten zou laten dan kan ik ze eerst schoonmaken anders laten ze vlekken achter op de kleding. Ik zet ook mijn droogmolen binnen overigens ik heb geen vaste lijn.

  1. Wat vervelend dat alles vies zwart wordt Hanneke. Komt dat door de stoffen van de vliegtuigen? En word je was dan wel goed schoon?

   En hoe doe je dat met tuinmeubilair?

  2. Tuinmeubels worden ook vies. Die moeten of oogeborgen worden of afgedekt met iets. Wij hebben dan ook geen witte teunmeubels wnat die zien er al snel niet meer uit.
   De was wordt wel goed schoon dat is geen probleem. Het moet alleen niet al te lang buiten blijven. En wat het is? Kerosine resten? Roet? Geen idee ik weet wel dat het met Schiphol te maken heeft en dat het altijd zo geweest is. Ik ben geboren en getogen onder de rook van Schiphol.

  3. Dat klinkt eigenlijk best heel mooi: ‘geboren en getogen onder de rook van Schiphol’.

   Slim om het tuinmeubilair daar gewoon op af stemmen. En fijn dat de was wel buiten kan drogen.

 18. Ik hang de was eigenlijk altijd binnen op. Ik las laatst hier op jouw blog dat dat niet verstandig is vanwege de luchtvochtigheid in je huis, maar daarom werk ik nooit met wasknijpers…

 19. Dat is lang geleden dat ik was heb opgehangen haha dus laat staan wasknijpers in mijn handen hebben gehad. Wij hebben gewoon heel lui een droger die wij altijd gebruiken

 20. Ik gebruik altijd wasknijpers en als de was buiten hangt haal ik de knijpers er altijd weer af. De weerselementen doen knijpers geen goed, lijkt me.
  Op een rek binnen laat ik altijd de knijpers hangen. Twee per lijn. Ik hang daar altijd shirts of handdoeken aan en dit werkt lekker snel.
  Was ophangen zonder knijpers vind ik om dezelfde redenen niet fijn. Gelukkig luisteren de mannen hier wel naar mijn suggesties.

 21. Op zolder hang ik de was zo op dat de lijn die ontstaat door het over de lijn hangen een vouwlijn is. 80% van de tijd hangt de was op zolder daar heb ik geeneens knijpers, wel hangers voor vestjes en overhemden.
  Buiten hang ik de was ook op deze manier op en alleen als het hard waait haal ik mijn knijperemmer uit de bijkeuken. Of je de was nu dubbel hangt of er een knijper oozit maakt geen klap uit wat droogtijd betreft, tenzij je na een uur of wat de knijpers verplaatst.
  Bij mijn ouders hangt de was op lijnen waar de wind vrij spel heeft, ergens in the middle of nowhere zonder windbrekende gebouwen en bosranden. Daar hangt alles met knijpers, en mijn moeder strijkt alle knijperafdrukken zodat ze drogen en minder zichtbaar zijn.
  Bij mijn vorige huis kon ik 12 kleine handdoeken op de twee parallele lijnen hangen, maar met wasknijpers hing ik ze ertussen en kon ik er drie hele trommels met handdoeken, shirts en broeken kwijt. Wel was het nog te nat onder deknijpers om het op tekunnen ruimen.

  Mijn man maak de lijnen niet schoon, met als gevolg grijze strepen op de schone was. En hij hangt het niet glad en strak op, maar met kreukels, dubbele stukken en zo dat er een streep vanaf de schouder naar deheup loopt. Hij mag dus geen was meer ophangen.

  Argument drie van de redenen voor knijpers is geen goede reden. Ik vind knijpers namelijk lelijk en was die zonder knijpers hangt vind ik veel netter. Knijpers gebruik je om de was op een plek vast te knijpen en dat is de enige reden ze te gebruiken.

  1. Dat lijkt me nog een hele klus voor je moeder om alle knijperafdrukken er uit te strijken. Ik moet wel een beetje glimlachen om de methodes van je man.

 22. Ik heb zo’n rekje in huis staan en ja, daar drapeer ik het allemaal zo overheen. Het bakje met felgekleurde knijpers staat er wat werkeloos bij… Maar als het buiten zou hangen, ja… dan gebruik ik ze natuurlijk wel.

 23. Ik was ook altijd gewend de was met wasknijpers op te hangen. Dat van die pasvorm die scheef wordt, wist ik echter niet en ik ben absoluut niet zo netjes. Nu mijn man meestal de was ophangt, gooit hij het over de lijn.

 24. Reuze handig natuurlijk die wasknijpers. Hier gaat met mooi weer ook veel aan de waslijn, maar meestal in de droger.

 25. Ik ben zelf ook een fervente ‘wasknijper’, het laat inderdaad wel soms een afdruk achter maar ik vind het voornamelijk voordelig als er wat wind staat (en dat is er echt vaak), het mag dan wel langer duren maar ik zou vast en zeker meer tijd verliezen door de was te moeten gaan zoeken in de tuin als ie wegwaait!

 26. Ik hang de was ook altijd op met wasknijpers. Simpelweg omdat het dan inderdaad sneller droogt en omdat er dan de minste kreukels inkomen (als je het goed ophangt tenminste). Als de was droog is, berg ik de wasknijpers weer netjes op.

 27. Hier gaat veel in de droger. Puur uit tijdswinst. Delicate, kleurrijke of dure dingen gaan op het wasrek zonder wasknijpers over 2 koorden zodat het niet dubbel hangt of aan een kapstok dan scheelt het in strijk

 28. Voor het ophangen van de was dienen de waslijnen met een vochtig doekje schoongemaakt te worden. Gebeurt dat niet, of niet regelmatig dan krijg je vieze strepen in je was. Wasknijpers dienen droog bewaard te blijven. Ook na een regenbui eerst laten drogen anders geeft het vieze vlekken vanwege de schimmelvorming. En nog een tip voor je man. Witte was krijgt hij superwit als hij ze op de bleek mooi uitspreid. Na ruim een uur wel even omdraaien zodat de andere kant ook mooi kan bleken.

 29. ik gebruik altijd houten knijpers, we wonen in Zeeland in de polder en het waait hier altijd. plastic knijpers waaien er af.
  ik haal ze er ook altijd af ivm verkleuren.
  gr Roos

 30. Hahahaha. Ik laat de wasknijpers altijd hangen en ik hang de was altijd op met wasknijpers. Soms is er geen plek mee aan de lijn dan gaat de rest van de was op een rekje.

 31. Ik heb een droogmolen, haal de knijpers er af en was droog droogmolen in de schuur. Verder hang ik alles heel hysterisch op, alles van manlief bij elkaar, alles van mij, een kant voor het textiel (handdoeken, keukendoeken, vaatdoeken) en een voor de kinderkleding (2 jongens zelfde maat ondergoed en shirts)
  Dat is heel handig met afhalen en vooral met vouwen, heb je alles bij elkaar.
  Sokken hang ik niet op die drogen op de rand van de wasmand.
  Oh en lakens en grote handdoeken altijd aan de buitenkant. Deed mijn moeder vroeger voor de buren(zagen ze haar onderbroeken niet)

 32. Wat een fijne blog weer, heerlijk die huishoudelijke dillema’s en wat enorm herkenbaar ook. Hier ook een man die het over de lijn gooit. En zo typisch vrouwelijk om dat ‘niet netjes’ te vinden staan. Zoals mijn manlief dan zegt, alsof dat wat uitmaakt hoe iets ‘netjes’ aan een waslijn hangt die toch niemand ziet… tja. Soms wou ik dat ik wat meer van een man had hoor.

 33. Netjes gesorteerd ophangen en geen punten over de lijn. Was hang ik met knijpers tegen de lijn. Ook op kleur dus geen rood endan groen en weer rood. Knijpers haal ik af en doe in knijperzak en volgende was pak ik ze w3r. Ben geen super huisvrouw maar met was ben ik precies. Brom op kinders die was slordig ophangen.

 34. Wat grappig, lees ik net een reactie van mijn achterbuurvrouw Hanneke. Ik herken het zwart worden van de knijpers. Als ik witte was ophang ga ik eerst met een vochtig microvezeldoekje over de waslijn. Anders krijg je vieze strepen op je was. Het schoonlopen van de lijnen noemde mijn oma dat vroeger. Zij woonde in Aalsmeer en had hele lange (ik denk wel een meter of 15 per lijn) waslijnen in de achter tuin, daar liep je dus letterlijk langs om ze schoon te maken. Behalve knijpers gebruik ik een klein droogrekje met 16 knijpers, het lijkt op een octopus, en heet bij ons thuis dan ook zo. Ze zijn van de Ikea, en super handig om sokken, per twee aan een knijper, en ander klein goed aan te hangen. Ik hang het het hele droogrekje gewoon aan de punt van de droogmolen.

 35. Ik ben helemaal gecharmeerd van houten wasknijpers. Die van kunststof gaan snel kapot en zijn niet zo sterk in knijpkracht. Het is genieten als alles netjes op de lijn hangt met een rij mooie, schone houten knijpers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.