Reacties

Druivenoogst — 19 reacties

  1. Ik help mijn oudste zoon elk jaar met zijn druivenoogst. Die belanden allemaal in de ontsapketel. Het druivensap wordt opgevangen in schoongemaakte wijnflessen en voorzien van een rubberen weckdopje. In deze gepasteuriseerde toestand zijn ze lang houdbaar. Vorig jaar waren het 30 flessen.

  2. Mijn moeder maakte er vroeger "druivenmost"van een soort druivensiroop. Ze perste de druiven uit en deed het sap in flessen met suiker.. Ik vond het vroeger lekker, nou ga ik liever voor een echt wijntje! ;-)

  3. Als bijgerecht bij de avondmaaltijd:
    In de boter gesmoorde druiven met gember.
    Halveer de druiven en haal de eventueel aanwezige pitten eruit. De boter (ik vind in de roomboter toch echt het lekkerst) in de pan langzaam laten smelten, maar niet bruin laten worden. Voeg de druiven toe, schep ze regelmatig om tot de druiven een beetje glazig beginnen te worden. Naar smaak een paar eetlepels gesneden gember op suikersiroop toevoegen (ik vind Australische lekkerder dan Chinese, de eerste is zachter van smaak). Warm het geheel nog even door tot de druiven een beetje beginnen te kleuren. Klaar! Wel goed blazen of even een beetje laten afkoelen want, heet! Ik vind het gerecht daarom lauwwarm het lekkerste.

    Eventueel zou je ook porties in kunnen vriezen (denk ik, bij ons komt het nooit zo ver ;) ) en dan later op kunnen warmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder