Druivenoogst
Mijn man is als een kind zo blij met zijn druivenoogst.
Nu alleen nog een goede bestemming vinden.
Tips voor deze druiven zijn welkom!
Mijn man is als een kind zo blij met zijn druivenoogst.
Nu alleen nog een goede bestemming vinden.
Tips voor deze druiven zijn welkom!
Nicole Orriëns studeerde psychologie aan de Universiteit Utrecht. In 2011 begon ze haar eerste blog, en nu werkt ze alweer jaren als fulltime blogger. Ze onderhoudt diverse blogs.
Haar academische achtergrond gebruikt ze voor het schrijven van geweldige artikelen, en het vinden van antwoorden op vragen over van alles en nog wat.
Ze is getrouwd en heeft samen met haar man vijf kinderen. Ze woont op het Achterhoekse platteland.
Ik durfde niet eens te gaan douchen, want PostNL had beloofd dat ze tussen 9.20 en 11.20 een pakje kwamen bezorgen. Dus zat ik braaf te wachten op dat pakje, als een hond op zijn…
Meer dan vijftig procent van de mensen heeft er last van: obstipatie op vakantie. Bij sommige mensen kan puur de reis van A naar B al voor obstipatie zorgen! Bijvoorbeeld omdat je urenlang moet zitten,…
Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn man een abonnement op de Gelderlander cadeau. Dus nu kan ik onder andere, dagelijks de columns van Thomas Verbogt en Angela de Jong lezen! In een recente column…
Ik ben helemaal blij verrukt van de kaart die ik voor Moederdag kreeg met de tekst: ‘Ik hoop voor je dat het een normale dag is.’ Mijn kind begrijpt mij! Ik ben namelijk dol op…
Vandaag heeft mijn jongste dochter haar eerste examen. Nederlands. Ze vertrok flink op tijd, want ze wilde niet te laat komen. Het zou om 9 uur beginnen. En toen kreeg ik om 8.40 dit appje:…
Een tv in de keuken… Als kind ging ik graag op bezoek bij de buren, en die hadden dan vaak de tv aan, die in de keuken stond. Dat vond ik als kind eigenlijk best…
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Uhm… jullie buik?
Of zijn ze zuur?
Ik help mijn oudste zoon elk jaar met zijn druivenoogst. Die belanden allemaal in de ontsapketel. Het druivensap wordt opgevangen in schoongemaakte wijnflessen en voorzien van een rubberen weckdopje. In deze gepasteuriseerde toestand zijn ze lang houdbaar. Vorig jaar waren het 30 flessen.
Wat een grappig ding een ‘ontsapketel’. Ik wist niet dat die bestonden.
Gewoon jam van maken met geleersuiker
Ik doe dat ook met gevallen appels die nog niet geheel rijp zijn met succes
Dat is heel wat. Zuur?
In een gistingsfles met gist en water? Heb je over een paar maanden wijn :)
Ik ben alleen niet zo van de wijn… Anders zou het zeker een optie zijn.
haha, wat kunnen die mannen trots zijn! Ik heb geen idee wat je ermee kunt. Ik ben wel nieuwsgierig naar de tips!
Ooh… ik zou ook blij zijn als een kind. Love it
Ohh wat lekker! Ik zou niet weten eigenlijk wat je er allemaal mee kunt doen, misschien leuk idee voor een artikel?
Mooie oogst. Zijn ze zo eetbaar of beter om er wijn van te make?
lekker je eigen wijn er van maken. Wel tof hoor je eigen druiven! Super stoer! Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon lekker op eten?
Door de smoothie als er geen beslissing wordt genomen en de fruitvliegjes kometen. Kan ook met de staafmixer!
Wijn natuurlijk, wat doe je anders met druiven behalve eten of limonade van maken?
Mijn moeder maakte er vroeger “druivenmost”van een soort druivensiroop. Ze perste de druiven uit en deed het sap in flessen met suiker.. Ik vond het vroeger lekker, nou ga ik liever voor een echt wijntje! ;-)
Druivenmost. Dat kende ik ook nog niet!
Als bijgerecht bij de avondmaaltijd:
In de boter gesmoorde druiven met gember.
Halveer de druiven en haal de eventueel aanwezige pitten eruit. De boter (ik vind in de roomboter toch echt het lekkerst) in de pan langzaam laten smelten, maar niet bruin laten worden. Voeg de druiven toe, schep ze regelmatig om tot de druiven een beetje glazig beginnen te worden. Naar smaak een paar eetlepels gesneden gember op suikersiroop toevoegen (ik vind Australische lekkerder dan Chinese, de eerste is zachter van smaak). Warm het geheel nog even door tot de druiven een beetje beginnen te kleuren. Klaar! Wel goed blazen of even een beetje laten afkoelen want, heet! Ik vind het gerecht daarom lauwwarm het lekkerste.
Eventueel zou je ook porties in kunnen vriezen (denk ik, bij ons komt het nooit zo ver ;) ) en dan later op kunnen warmen.
Bedankt Lily! Dat is een bijzonder recept zeg!
Ik ben benieuwd of je het gaat proberen en dan natuurlijk ook of het voor herhaling vatbaar is?