Reacties

Positief getest op ziekte van Lyme — 56 reacties

 1. Oei, dat is niet leuk. Ik ben 2 keer gebeten door een teek. De eerste keer heb ik de bekende rode kring gehad en ook antibiotica gekregen de tweede keer ook een reactie, een kleine blauwe plek. Maar geen antibiotica. Bij beide keren bloed laten prikken en gelukkig was alles goed. Maar goed dat je toch je bloed hebt laten onderzoeken. Altijd belangrijk om te doen want lome heeft hele nare gevolgen.Ik hoop dat je er na de kuur vanaf bent!

 2. Dat was even schrikken. Ik ben zelf ook wel iemand die te lang wacht met naar de huisarts gaan, deels omdat ik niemand tot last wil zijn en deels omdat ik me soms juist zorgen maak.
  Sorry, ken alleen enge verhalen.

 3. Ja je leest en hoort altijd de enge verhalen.En dat je het vergeet dat begrijp ik ook. Bij anderen ben ik allerter op dan bij mezelf.
  Gelukkig ben jij er op tijd bij en komt het goed!

 4. Wat vervelend. Dat lijkt me schrikken. Goed dat je man je toch heeft aangespoord om naar de huisarts te gaan. Ik wacht zelf ook altijd (te) lang voordat ik naar de huisarts ga. Ik hoop voor je dat de antibiotica werkt en dat het verder geen gevolgen voor je heeft. Beterschap!

 5. Goed dat je het toch maar hebt laten testen. Ik zou dat namelijk ook een beetje wegwijzen onder het mom hoe groot is de kans. Sterkte met je antibiotica kuur en hopelijk bestrijdt je deze ziekte

 6. Ik vond het er al heel verdacht uitzien, want ik heb zelf de nodige tekenbeten gehad, alweer jaren geleden en die zagen er nooit zo uit.
  Je bent in dit geval een pechvogel, dat deze teek de Lyme-bacterie bij zich droeg.
  Alert van je huisarts om een bloedtest te laten doen, ik denk niet, dat veel artsen dat doen, een antibiotica-kuurtje voor de zekerheid, maar dat is het dan ook wel.

  Ik hoop oprecht voor je, dat deze kuur aanslaat en daarna Lyme verleden tijd is.

  Groetjes Lily

 7. Mijn vriendin op de middelbare school had het en ze werd eigenlijk verdacht van die ziekte waar je altijd zo moe van bent. Het heeft wel even geduurd voor ze va de klachten af was maar dat is al dertig jaar geleden. Beterschap indien nodig

 8. Mijn zus heeft al jaren die antistoffen in haar bloed na een tekenbeet (én een antibioticakuur) maar ze heeft gelukkig helemaal nergens last van. Wel houdt ze eventuele 'rare' verschijnselen erg goed in de gaten. Haar bloed wordt ook regelmatig getest of Lyme er nog in zit.

 9. Beterschap en wat ben ik blij te lezen dat je je hebt laten testen. Al is positief getest worden geen goed nieuws. In mijn gezin geen ervaringen met Lyme. Wat ik wel weet (ik lees nogal veel over oa van alles wat met gezondheid te maken heeft) dat er in Duitsland veel meer kennis is over Lyme en een betere behandeling. Ik hoop dat de kuur afdoende is, maar mocht je onverklaarbare klachten krijgen, je woont gelukkig dichtbij Duitsland en zoek daar een arts.
  Sterkte met je penicilline.

 10. Oei dat is schrikken!
  Ik ben als kind eens gebeten door een teek, dat was tijdens een vakantie in Luxemburg. Ik schaamde me daar heel erg voor, want ik vond het vies en heb het nooit tegen mijn ouders gezegd. Ik had naderhand zo'n rode kring, maar zover ik weet heb ik gelukkig geen klachten gehad.
  Laten we hopen dat de antibiotica-kuur aanslaat!

 11. Je zou anders eens op de site van lisanneleeft.nl moeten kijken zij vertelt er heel veel over. Aangezien zij zelf ook ziek is door de ziekte van lyme. Hopelijk werken de tabletten. Heel veel beterschap!!

 12. Kijk je uit in de zon met die antibiotica? (Nee ik doe er geen eng verhaal bij)Doe verder rustig aan...een virus,ziekte, en antibiotica maakt moe. Dan maar lekker met een boek op een lekkere stoel bijkomen.

 13. ik vraag me bij dit soort dingen af, hoe komt het toch dat die teken die ziekte dragen!
  Heeft het niet iets te maken met de natuur die uit balans is door de onnatuurlijke manier van ingrijpen in de landbouw, het bosbeheer en ga zo maar door. Ik lees veel interessante boeken over een andere manier van natuurbeheer waar gelukkig al veel over bekend is door persoonlijk onderzoek door bevlogen mensen.
  Ik snap dat dit voor jou nu niet echt aan de orde is, eerst deze stap en dan gezond blijven!

 14. Hoi,ik heb vorig jaar zelf Lyme gehad. Laat je vooral na de antibiotica weer testen. Niet altijd ben je dan schoon. Blijf ook daarna attent op allerlei kwaaltjes. Bij mij kreeg mijn gebit een geweldige opdonder. 15 gaatjes

 15. Schrikken zeg! Wel fijn zo'n oplettende man en huisarts ;-)

  Je bent er kennelijk vroeg bij en je huisarts is kennelijk pro-actief- dat zijn goede voorwaarden om die vervelende Lyme-ziekte goed weg te werken.

  Sterkte en succes gewenst!

 16. Oei, dat is schrikken. Ik had een vriend met Lyme door een teek. Maar die had zich nooit getest dus na de uitval van zijn arm onderzoek gehad en idd Lyme. Met wat medicatie is hij weer volledig de oude! Het is dus goed dat je er op tijd bij bent!

  Veel beterschap.

 17. Oh wat balen. Ik heb me vorig jaar ook moeten testen op Lyme, maar bij mij was het gelukkig negatief. Ik ken mensen die de ziekte al langer hebben en hier heel veel last van hebben in het dagelijks leven. Ik hoop dat dit voor jou niet het geval zal zijn.

 18. Hè wat naar zeg. Goed dat je toch naar je man hebt geluisterd en dat je huisarts zo pro-actief was. Succes met de antibioticakuur en veel beterschap. Ik herken het trouwens dat je geen hypochonder wilt zijn en dat wel denkt te zijn. Bij mij heeft dit gelukkig nog niet tot vervelende situaties geleid.

 19. Goed dat je er zo vroeg bij bent en ervoor behandeld wordt. Ik ken helaas alleen de heftige verhalen, dus die zal ik je besparen (maar daarbij werd het dan te laat ontdekt). Wel een dingetje wat je in je achterhoofd kan houden (ook al is de kans nog zo klein): Lyme is ook seksueel overdraagbaar.

 20. Och wat een schrik. Ik hoop dat de antibiotica genoeg gaat zijn, wat goed dat je man heeft ingegrepen. ????????
  Heel toevallig heb ik zo'n 12 jaar terug een grote teek in mijn been gehad, die heeft er zeker een maand of wat gezeten, maar mijn toenmalige huisarts vond het niet nodig om me te laten testen.
  Op dit moment loop ik het ziekenhuis in en uit, vanwege vage klachten, maar ook nu vinden ze het niet nodig om me op lyme te testen, waarom? Geen idee eigenlijk ????, misschien moet ik het toch maar enigszins eisen, al is het maar om uitsluitsel te hebben.
  Jij veel sterkte met alles. Ik duim dat je klachtenvrij blijft. ????

 21. Waar is je bloed getest? In Nederland zijn de testen nog niet dusdanig goed dat negatief daadwerkelijk betekend GEEN lyme en positief ook niet altijd betekend dat je het wel hebt. Weird? Zeker, maar wel waar. Een antibiotica kuur er bij slikken is altijd verstandig na een tekenbeet. Na de kuur zou ik verzoeken je bloed in Duitsland te laten testen. Daar is een route voor via Nederland. Zij zijn veel verder en meer gespecialiseerd. Heb zelf een keer een beet gehad (toen ik klein was) daar werd niets aan gedaan. Later nog eens een rare kring gehad maar nooit een beest gehad. Daar hele zware medicatie voor gekregen. Helaas nog steeds rare vage en soms hele pijnlijke klachten en niemand weet waarom... Sterkte!

 22. Nicole,
  Wat vervelend voor je en dat je hiervan schrikt.
  Ik begrijp dat je dit liefst allemaal niet wilt.
  Toch is het goed pas op de plaats maken en dit niet te onder of overschatten.
  Ik heb regelmatig patiënten verpleegd met Lyme en daar ging meestal een lange weg van zoeken aan vooraf vanwege vage en vooral onbegrepen klachten. Degene die ik nadien sprak waren genezen.
  Lyme is geen normale ziekte maar is een tegenstander van ongekend formaat, een strijd tegen bacteriën en hun giftige afvalstoffen die je lichaam teisteren in elk orgaan.
  Je huisarts handelt mi adequaat.
  Naast de AB is een goede probiotica slikken voor mij een voorwaarde, daar AB een aanslag pleegt op je darmstelsel.
  Verder een vitamine C , een dosering van 3000 mg p/d kan geen kwaad
  Te koop bij een goede drogist of via internet , dit daar er bij de reguliere veel chemische hulpstoffen inzitten.
  Denk aan merken als Lamberts , Bonusan, Springfields etc.
  Verder neem wat extra rust, je lichaam moet nu de strijd aangaan tegen de bacteriën, ondanks dat je je misschien gewoon fit voelt.
  Extra groene groenten, veel fruit en dagelijks een uitgeperste citroen. Verder neem je je beweging.
  Doe wat bij je past en een goed herstel gewenst.

 23. Wat ontzettend vervelend! Een vriendin van me was al maanden moe en bij een bloedtest om uit te zoeken wat er aan de hand was bleek dat ze lyme had. De teek heeft ze nooit gezien. Na een antibioticakuur van 3 weken en een hoop tijd gaat het nu gelukkig goed met haar en zijn de meeste klachten ook verdwenen.

 24. Goed van je man! Maar wel heel vervelend. Weetje, in de blogwereld zijn er meerdere bloggers met chronische lyme. Ik ga het niet uitgebreid vertellen, maar wanneer je de lyme niet serieus neemt, denk daar dan aan, want lyme is echt geen grapje.

 25. Mijn man heeft chronisch lyme. Na 20 jaar klachten uiteindelijk vastgesteld. Beetje laat, maar toch lang antibiotica. Maar heeft de schade al onherstelbaar aangericht. Jij bent er sneller bij. Antibiotica en alert blijven op klachten. Om nieuwe test vragen om te checken of de bacterie nog actief is. Lastig.. het is een pad waar je goed voor jezelf op moet komen, want het is nog niet zo'n erkende ziekte en bekendheid bij alle huisartsen. Succes en sterkte.

 26. Je wilt geen enge verhalen dus alleen een tip. Houd goed je lichaam in de gaten. En word je ineens onverklaarbaar ziek, moe of heel snel vatbaar voor infecties, laat je dan aub testen in Duitsland idd.
  Ik weet dat er enorme stootkuren gegeven worden en hoe sneller je erbij bent, hoe groter de kans op genezing.
  Veel mensen die ooit diagnose ME hebben gekregen blijken lyme te hebben. De testen in Nederland zijn niet heel adequaat. En toen ze dan uiteindelijk via de Duitsland route getest werden, was t te laat voor de antibiotica kuren.
  Toch een beetje horror, sorry naar neem dit aub serieus.

 27. Nicole, in ons gezin hebben 3 mensen de borelliabacterie, namelijk mijn man, mijn dochter en ik. Mijn man had enkele maanden geleden een rode kring op zijn been (hij had deze zomer ongeveer 10 tekenbeten). Huisarts, antibiotica, en nu ook onder behandeling bij een natuurgeneeskundige, Martine Sira in Uffelte. Zij behandelt met biofotonen, bioresonantie en supplementen. Mijn dochter en ik zijn ook al een tijd bij haar onder behandeling, ook voor Lyme.

  Maak je geen zorgen: naast antibiotica zijn er op het 'alternatieve vlak' nog een aantal behandelmethoden, die werkelijk helpen en waar mensen enorm van opknappen.

  En de een heeft er ook veel meer last van dan de ander. Als je gezond bent en je immuunsysteem goed werkt, zorgt je lichaam ervoor dat de bacterie niet al teveel schade kan aanrichten.

  Groetjes,
  Liesbeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder