Reacties

Vaatwasser van Atag nog steeds kapot — 37 reacties

 1. Hier nog een die het helemaal gehad heeft met de Atag vaatwasser. Die van ons is ca. een jaar geleden geplaatst samen met een nieuwe oven, gasstel en afzuigkap, totaalgrapje van € 4000. De laatstgenoemde apparaten drie doen het goed en daarover niks te klagen, maar die vaatwasser is een etter. Ik had een vaatwasser van 21 jaar oud en hij bleef wel eens 'hangen' in een programma. Dan gaven we hem een zetje en hij maakte dan het werk feilloos af. Hoe vaak ik niet geroepen heb: 'Ik wil dat ouwe ding weer terug'. Het Ekoprogramma doe ik nooit meer, want de boel wordt domweg niet schoon. Dus doe ik nu alleen maar 90 minuten en laat de rest van de programma's maar voor wat ze zijn, want resultaat is gewoon slecht. Klepje van wasblokje is nog nooit in orde geweest en blijft dicht. We gooien het blokje maar in het bestekbakje. Drie keer is er een monteur bij gehaald (wachtenwachtenwachten en ook nog eens afgebekt door klantenservice, maar het was wel garantie) want afvoerdeel in de machine was niet goed. Is wel gemaakt, maar toch idioot bij een nieuw apparaat. Dat de overige programma's geen goed resultaat geven kan Atag geen bal schelen kennelijk. Als iemand in mijn omgeving zijn vaatwasser wil vervangen gil ik meteen: neem geen Atag.

  • Ik snap je helemaal! Achteraf had ik ook veel liever een tweedehands Miele gekocht! Dan had ik minder stress gehad omdat het veel goedkoper was.

   Al drie keer een monteur nodig gehad in 1 jaar vind ik veel! Dat soort gestress en gedoe is gewoon stomvervelend.

   Hopelijk blijft je vaatwasser het vanaf nu wel gewoon doen Wieneke.

  • Ja, ik zit nu dus te wachten op monteur nummer twee... Maar inmiddels zitten we 4 weken zonder een vaatwasser terwijl ik deze juist had gekocht om dat te voorkomen.

   Er zijn ergere dingen, maar ik vind het spuugvervelend.

 2. Wat een gedoe zeg! En niet echt een goede service. Als het zo lang duurt voor er een monteur beschikbaar is, hoeveel problemen zijn er dan met die apparaten? Dat vraag ik me tenminste af.

 3. Neem ook nooit Bauknecht. Zelfde laken een pak. Nieuw toen we trouwden en snel kapot. Monteur zegt nieuwe klok maar nieuw systeem. Dus geen garantie????.
  Waste teveel haha.
  In winkel voor een nieuwe zeiden ze dat Bauknecht als beste uit de bus kwam. Nee al krijgt ik het voor niks dan Wil ik hem nog niet.
  Zus had hetzelfde problem.

 4. Ik kan me voorstellen dat je er klaar mee bent. 2 weken wachten op een monteur is lang.

  En voor dat geld en termijn dat jullie de vaatwasser hebben mogen ze er wel spoed achter zetten. Succes!

  • Nou dat vond ik dus eigenlijk ook. Als je zo'n dure vaatwasser koopt en die is binnen 4 maanden kapot dan lijkt het me ook dat je als bedrijf wat sneller loopt om het op te lossen.

   Maar we zitten dus al 4 weken zonder.

 5. Hier onlangs ook een paar slechte ervaringen met nieuwe apparaten die al snel kapot gingen (laptop en grasmaaier - beiden binnen het jaar kapot). Ik heb me suf gewacht en bij de laptop moest ik nog 175 euro zelf betalen ook omdat ik het defect zelf veroorzaakt zou hebben (wat niet klopte).

  Doe mij dus maar tweedehands! Net zoals mijn tweedehand Miele vaatwasser. Draait al jaren dagelijks. En mocht ie instorten en niet zelf te repareren zijn, dan gaat hij hóp naar de stort en binnen een week staat er dan een nieuwe tweedehands van 100-150 euro.

  • Nou, daar heb ik best zin in inderdaad. Maar ik hoop nog dat de tweede monteur het probleem kan oplossen en dat ik er dan noooooit meer problemen mee heb.

   Maar achteraf had ik veel liever net als jij gedaan: een tweedehands Miele.

 6. De tijd van degelijkheid is voorbij. Het lijkt wel alsof fabrikanten extra hun best doen om hun machines, ook de A merken, niet langer mee te laten gaan dan een jaar of zeven.
  De AEG Turnamat, bovenlader die ik in 1971 kocht doet het nog steeds. Maar die kwaliteit wordt niet meer geleverd. Een machine die het na 46 jaar intensief gebruik nog steeds doet verdient de fabrikant niets aan. Vandaar dus dat ze opzettelijk hun machines saboteren. Als consument dien je anders te gaan denken. Het allergoedkoopste kopen en bij een dure reparatie gewoon weggooien en een nieuwe kopen.

 7. Jeetje wat een gedoe. Want een aanfluiting van de ATAG. Slechte reclame zo, ze zouden je een andere moeten sturen! Hopelijk komt er gauw een oplossing! Want nog steeds met de hand afwassen is ook niet echt de bedoeling

 8. Ik zou het er ook wel mee gehad hebben....
  Ik ken ATAG eigenlijk niet (maar denk niet dat ik er iets van zal kopen als ik dit lees, daarvoor kan ik je alvast bedankt!)

 9. Bij een defect aan onze wasmachine van B... helaas een wachttijd van 3 weken. Witgoedwinkel hier dichtbij gebeld, die konden me nog dezelfde dag helpen. Drie keer raden wie ik heb laten komen. Alsof je 3 weken zonder wasmachine kunt.

  N.

  • Een kapotte wasmachine is inderdaad helemaal vervelend. Bij een vaatwasser kun je nog prima zelf afwassen op zich, maar alle was op de hand moeten doen is bijna niet te doen.

 10. Mijn wasmachine deed het na 3 maanden niet meer. Ik heb niet de fabrikant maar de witgoedhandelaar, waar ik de machine gekocht had, gebeld! De monteur kwam de volgende dag, constateerde een fabricage-fout en 3 dagen later werd de defecte wasmachine gehaald en een nieuwe geplaats: die nu 6 jaar probleeemloos draait. Misschien dreigen met Radar, Kassa, Consumentenbond of alle drie ????

 11. 4 uur over een wasprogramma !!!
  Die van ons is in 21 minuutjes klaar :-)

  Miele zijn de betere machines ook Bosch en Siemens is een aanrader de rest laten staan en gewoon met de hand anders afwassen.

  • Dat denkt hij maar monteur weet niet dat die van ons op heet water is aangesloten en zo altijd zuiniger is :-) En niet laten afschepen door witgoedhandelaar want daar heb je een overeenkomst mee, niet met ATAG.

 12. Da's echt irritant, dat de machine kapot gaat kan gebeuren (is al wel erg snel) maar dat de service dan zo slecht is is compleet waardeloos. Ze zullen het vast heel druk hebben met het repareren van hun machines bij iedereen !

  Goed dat je dit met ons deelt, Ik hoef dus van m'n leven geen Atag spul!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder