Reacties

Deurstijl, en hoeveel deuren heeft jouw huis? — 35 reacties

 1. 11 deuren. In het woon en slaapgedeelte paneel deuren. Dat geeft meteen uitstraling vind ik. Naar de keuken zelfs met glas/ ruitjes. Alles degelijk crème-wit. Dat mag ook wel, want de langste wand heeft blauw behang met rozen en is best heftig. De rest dus rustig. G

 2. Wij hebben dubbele deuren in de woonkamer, staat erg chic, ben er erg blij mee! Ook de voordeur bestaat uit meerdere deuren. Verder in het huis kom ik op 18 deuren. Meeste zijn van hout, sommige met glas erin. Ook in de garage schuifdeuren naar de gasten-badkamer, maar die vind ik niet zo mooi :-). Er zitten voor sommige deuren ook hor-deuren, om de vliegen etc tegen te houden, dat is wel erg praktisch, dan kan het lekker doorluchten zonder dat er van alles naar binnen vliegt!

  • Dat klinkt prachtig Maria! Heb je dan ook inderdaad een vrij grote woonkamer? Mag ik vragen waar je woont, dat je hordeuren hebt tegen vliegen? Woon je in een warm land?

  • Wij wonen op het moment in Australie. Het is hier goed te doen qua warmte, en we hebben ook zeker de vier seizoenen. Het is een zeeklimaat, dus lekker een briesje in de warmere dagen.
   Het huis is ruim, maar zeker niet overdreven groot voor Australische begrippen :-). De eetkamer is los van de zitkamer, waardoor er ruimte was voor de dubbele deuren.

 3. Als ik het aantal deuren tel, dan leef je in een villa :S
  Onze hal heeft ook alleen maar een deur, maar het geeft voldoende licht om een deur met voor de helft glas te hebben. Kunststof natuurlijk, lekker makkelijk in onderhoud. Ik kom verder op 11 deuren, een voordeur en twee schuifpuien.
  Alles super eenvoudig, maar ook heel oud. Dit jaar staat een nieuw pui naar de tuin op het programma, en zo werken we ons langzaam door de zaken in huis die vervangen moeten worden. Ook de deuren.

  • Ja hè?! Wij hebben echt absurd veel deuren. En toch wonen we dus in de helft van een boerderij en slaapt mijn zoon in een tot slaapkamer omgetoverde schuur omdat we niet genoeg slaapkamers hebben.

   Toen we in Arnhem woonden hadden we ook een pui. Openslaande deuren vind ik mooier.

 4. Als ik goed geteld heb, hebben wij 12 deuren.
  Echt van die saaie...
  Pimpen vind ik een goed idee, heb het er al eens over gehad met manlief maar ben er nog niet toe gekomen om het daadwerkelijk te doen.
  Misschien maar eens gaan inplannen voor dit jaar!

 5. Ik houd van modern, in een modern huis dan he (bij klassiekere huizen ook klassieke deuren). Ik vind die schuifdeuren wel een optie moet ik zeggen. We hebben zelf "gewoon" goedkope hardboard standaard bouw deuren boven en beneden die opdek met glas dingen van de bouwmarkt.

  Heb ook wel eens naar die deurstickers gekeken maar nog niet durven bestellen/beslissen welke dan en waar...

 6. Hier maar 7 deuren. 4 naar de slaapkamers, eentje naar de badkamer,1 naar de woonkamer, 1 naar de wc en 1 naar de kelder. De oudste dochter heeft geen deur, in haar kamer kom je zo als je de trap naar de tweede verdieping oploopt. Het tweede toilet staat in de badkamer, keuken en woonkamer zijn 1 geheel en de trap naar de eerste verdieping staat in de woonkamer. Dat maakt hogere stookkosten al vallen die nog goed mee aangezien ons huis goed geïsoleerd is en de nieuwe ramen scheelt ook heel wat. Ik vind dat we erg lelijke deuren hebben, maar als we die willen vervangen moet de trap ook meteen vervangen worden. Dus eerst nog wat sparen want we hebben nogal een dure smaak. De trap en de deuren willen we echt bij elkaar passend anders wordt het hier een miklak van stijlen en kleuren!

  • Oh nog 2 extra deuren, de voor- en achterdeur???? voordeur in pvc met 3 ruitjes in lat glas en de achterdeur is een dubbele deur in glas. Die laatste is veel poetswerk aan met natte hondenneuzen en kinderhandjes!

 7. 23 en daar zitten veel verschillende soorten in, eenvoudige, paneeldeuren, dubbele, schuifpui, schuifdeur, vouwdeur en garagedeur. Omlijstingen ook verschillende, van geen tot met veel ribbeltjes.

 8. Ook ongeveer 20.. met nog 9 deuren van vaste kasten erbij wordt het 29. Dan heb ik het achterhuis niet meer meegeteld.
  Het zijn gewone gladde houten deuren, sommige met een ruit erin. We verven ze in de kleuren die we bij de betreffende kamer vinden passen. Wij houden nogal van lichte kozijnen en donkerder gekleurde deuren.

 9. Ik vind zo een dubbele deur heel mooi...best een droom om die ooit te hebben. Ik heb hier alle klinkers vervangen want de standaard klinker vind ik verschrikkelijk, verder heb ik geen bijzondere deuren in huis. Of nou eigenlijk wel, daar was glas in zit zie je afdrukken van kinderhandjes en soms een een vlek hier heeft mijn zoon dus met zijn tong aan gelikt ;-)

 10. In ons huis zijn 13 deuren die naar een ruimte leiden.
  En dan nog 12 deuren van de ingebouwde kasten die in de berging en op onze slaapkamer zijn.
  Plus de voor-en achterdeur.
  Best veel eigenlijk als je ze zo optelt!
  De meeste binnendeuren zijn erg simpel.
  Die van de woonkeuken naar de woonkamer is wel heel mooi vind ik.
  Daarin zit in de bovenste helft een ruit die gezandstraald is in een ruitmotief. Hier ben ik erg blij mee!

 11. Het zijn er 10 in totaal. Alle deuren zijn gewoon van hout, strak en wit. Alleen naar de woonkamer hebben wij een deur met glas, hier ben ik erg blij mee, geeft net wat extra aan de woonkamer.

 12. In het huis van mijn ouders vroeger, waren de deuren en de muren wit maar ze hadden de (hele simpele) kozijnen en plinten zwart geverfd. Ik vond het een mooi effect op een hele eenvoudige manier.

 13. Grappig artikel!!

  Wij hebben veel deuren volgens mij... even tellen:

  - Voordeur
  - Deur meterkast
  - Tussendeur hal/gang
  - Kastdeur gang
  - Deur ouderslaapkamer
  - Kastdeur ouderslaapkamer
  - Deur eerste kinderkamer
  - Kastdeur eerste kinderkamer
  - Deur met glas woonkamer
  - Kastdeur woonkamer
  - Balkondeur woonkamer
  - Deur tweede kinderkamer
  - Kastdeur tweede kinderkamer
  - Balkondeur tweede kinderkamer
  - Deur met glas keuken
  - Balkondeur keuken
  - Kastdeur keuken
  - Toilet deur
  - Douche deur

  19 deuren in een appartement, best flink :)

 14. 1) Een schuifdeur naar het terras
  2) Twee deuren naar de toiletten (1 boven en 1 beneden)
  3) Twee schuifdeuren naar badkamer en wasplaats
  5) Een voordeur.
  6) Een deur naar de woonkamer
  7) Een deur naar het bureau
  8) een deur naar de badkamer boven
  9) 4 deuren naar de slaapkamers

  13 in het totaal dus.
  Veel verfdeuren en nog een paar authentieke van ons huis uit 1964.
  Daar is dus nog wel werk aan...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder