Reacties

Achtbanen zijn eng + 5 x de engste achtbaan ter wereld — 20 reacties

 1. Ik vind sommige wel leuk, maar het hoeft van mij ook weer niet te gek. Snel naar beneden kan ik bijvoorbeeld niet tegen, dan komt m'n maag er bijna aan de bovenkant weer uit. Dat heb ik bijvoorbeeld ook in dat schip. Maar dingen in het donker vind ik juist weer veel minder eng, want dan zie ik toch niet wat er gebeurt.

 2. Aan mij kun je beter vragen in welke ik niet geweest ben! Ik vind achtbanen namelijk geweldig! En het maakt me niet uit hoe steil of hoog ze zijn en of er veel loopings of kurkentrekkers inzitten. Maar het moet wel snel gaan, anders vind ik het niet leuk.

  • Oh, wat leuk om iemand tegen te komen die gek is op achtbanen! Wat is daar nou zo leuk aan? Daar ben ik echt benieuwd naar. En probeer je ook in verschillende landen zoveel mogelijk achtbanen te proberen?

  • Tja, wat is er leuk aan? Ik denk de spanning en toch ook de kick. Ik ben ook in andere landen in achtbanen geweest. Een pretpark is voor mij alleen maar leuk als er een beetje spannende achtbanen zijn.

   Mij krijg je dan weer niet zo snel in dingen die ronddraaien of in een schommelschip, want daar kom ik misselijk uit.

  • Ik heb ook gelezen dat achtbanen belangrijke trekkers zijn binnen een pretpark. Zo'n schommelschip zou ik geloof ik eerder durven. Omdat je dan niet over de kop hoeft. Maar ik kan niet instaan voor mijn maag!

 3. De achtbaan van de efteling, daar ben ik ooit een keer in geweest. Ik vond het toen al vreselijk. Een jaar of 15 geleden was ik mijn meiden op vakantie in Canada, bij familie. We gingen naar een groot pretpark en daar waren maar liefst vijf achtbanen. De meiden wilden er heel graag in, maar wel met mij! Ik heb ze allevijf gedaan, maar er wel bijgezegd dat dat voor mij de allerlaatste keer zou zijn... Echt nooit meer gedaan daarna...
  Fijne dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 4. Als tiener vond ik ze geweldig. Maar nu hoeft het van mij echt niet meer. Onze kinderen vinden ze ook leuk. Gelukkig hebben ze een vader die wel met ze mee gaat. Ik blijf wel met de kleintjes op de grond. Of in de paardenmolen, die gaat mij nu hard genoeg. ;-)

 5. Ik durfte tot mijn achtiende nergens in, totdat ik naar Six Flags ging. De El Condor was de eerst en daarna was ik verkocht. Vind het superleuk!
  Goliath vooraan vond ik het leukst. :)

 6. Achtbanen zijn gaaaaaaaaaaaaf! Ik ga echt overal in, helemaal leuk! Vooral die in Walibi. Overigens sla ik de El Condor over want daar wordt je nek zowat van je romp geschud, het gevolg is dat je bijna niet meer kunt bewegen. Dat gaat te ver. In het schommelschip vind je me ook niet, daar word je misselijk van. Walibi stond deze week op het lijstje maar dat moeten we uitstellen want zoonlief heeft een ongelukje gehad en zit nu met 5 hechtingen in z'n scheenbeen :-(

  • Och wat vervelend voor je zoon! Vijf hechtingen klinkt heftig zeg! Hoe kwam het?

   Goed dat ik dit weet van de El Condor. Die sla ik dus in ieder geval ook over, als ik ooit toch in een achtbaan ga!

  • Die El Condor is dat je met je voeten los hangt, ook al geen feest.
   Christian heeft de trapper van z'n crossfiets (waar dus uitsteeksel aanzitten vanwege meer grip zegmaar) in z'n been gekregen. Ik ging echt zowat neer toen hij brullend de tuin in kwam, ik zag meteen dat het geen gezellige wond was. Doe mij maar een achtbaan, minder eng. Inmiddels is de pleister van de wond af (dat moest van de huisarts) en het ziet er best mooi en rustig uit. Een flink litteken zal het wel blijven denk ik. Hij heeft daar niet zoveel last van. Hij heeft meer last van de kleinere wonden waar zwaluwstaartjes overheen geplakt zitten. Het is gewoon een pechvogel! Hij maakt zich alleen maar druk om z'n voetbalcarrière want er moet 3x per week getraind worden voor de selectie. Hij wil zo graag in de D1. Hopelijk mag hij eind volgende week als de hechtingen eruit zijn weer voetballen. Stil zitten is niet zo aan hem besteed haha!

  • Zo zie je inderdaad dat een simpele fiets tot ergere ongelukken kan leiden dat een ritje in de achtbaan! Fijn dat de won er mooi en rustig uit ziet. Hopelijk kan hij snel weer voetballen.

 7. Leuk artikel, weer eens wat anders!
  Ik vind achterbanen best leuk zolang ze maar niet extreem hard, over de kop gaan en ik niet afgeschoten wordt. Normaliter wordt ik nogal snel wagenziek namelijk, de meesten achterbanen zijn voor mij daardoor geen pretje. Misselijk zijn kan je dagje uit aardig verpesten namelijk.
  Mijn favoriete achterbaan is de Big Tunder Mountain in Disneyland Parijs. Vooral omdat de ambiance en Western sfeer eromheen zo leuk gedaan is.
  Je maakt mij niet blij met een dagje Walibi. Ik ben meer van de thema en 'belevingsattracties' zoals in de Efteling.
  Groetjes Susanne

  • Bedankt voor het leuke complimentje Susanne!

   Afgeschoten worden lijkt mij ook geen genoegen! Dat klinkt heftig. In de Efteling vind ik het sprookjesgedeelte mooi. Zijn dat de belevingsattracties?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder