Tips voor een vriendinnentrip naar Barcelona

barcelonaZoals je weet ben ik zelf helemaal geen vakantieganger. Maar veel andere mensen wel! Kim schreef een artikel over een reisje met vriendinnen naar Barcelona.

Door Kim

Soms is het tijd de boel thuis even de boel te laten en met een vriendin op stap te gaan. Even geen kinderen, even geen echtgenoot, weg van alles! Barcelona is een ideale stad voor een dergelijke vriendinnentrip. Bijkomend voordeel is dat FC Barcelona, en Camp Nou,  kunnen worden overgeslagen en je aandacht  kan gaan naar bezienswaardigheden die écht leuk zijn!

Reis en verblijf

Een vliegticket vinden naar Barcelona is geen probleem, er zijn voldoende maatschappijen die vanuit Nederland of eventueel Duitsland naar Barcelona vliegen. Let bij het boeken van de vlucht op de vluchttijden: als je vroeg vertrekt, heb je ter plaatse nog een hele middag en avond. Of misschien kun je zelfs wel de dag voor jullie vakantie begint ‘s avonds al vertrekken, zo profiteer je nog meer van je vrije dagen.

Hotels zijn er te over in Barcelona en het hangt vooral af van je eigen wensen én budget waar jullie voor willen kiezen. In Barcelona kun je op elke hoek van de straat voor weinig heerlijk eten, dus logies of logies en ontbijt is meer dan voldoende.

Bezienswaardigheden in Barcelona

Waarschijnlijk wil je tijdens een vriendinnentrip de bekende hotspots van Barcelona zien. Park Guëll en de Sagrada Familia zijn de moeite van het bezoeken meer dan waard, zeker niet overslaan! Ook lekker slenteren over de Ramblas met een ijsje voor het echte Barcelona-gevoel is een aanrader, let wel goed op je eigendommen want er zijn hier veel zakkenrollers actief.

Je kunt met de metro door de stad reizen maar een leuk alternatief is de Barcelona Bus die op alle bekende plaatsen stopt en waardoor je onderweg ook nog eens van alles van de stad ziet. En hebben jullie even helemaal genoeg van alle drukte? Stop een bikini en handdoek in je tas en neem de trein naar Sitges. Binnen een half uur ben je in een schattig badplaatsje met heerlijke strandjes.

Ga jij wel eens op vakantie met vriendinnen?

 

 

Similar Posts

11 Comments

 1. Nee, ik ga fijn met man en zoon op vakantie.

  En Fc Barcelona en camp Nou (wat dat ook moge zijn) slaan we sowieso over.
  Terrasjes en de Sagrada familia zijn ook leuk met man en kind.

 2. Nee, ik ga liever met mijn man op vakantie. Ik ben ook niet zo’n vakantieganger en met mijn gezondheid moet ik ook op vakantie rekening houden. Dus geen terrasjes, restaurantjes, veel rust, heel erg letten op glutenbesmetting. Wat een gedoe. Zou ik eerder een dagje op stap gaan met vriendinnen, al komt dat er ook niet zo snel van. Even een bakkie doen bij elkaar vind ik al helemaal leuk.
  Of zoals gisteren totaal onverwacht bij familie in de tuin zitten. We hebben gisteren een huis bezichtigd en een nicht van mij blijkt daar vlakbij te wonen en we liepen er op de bonnefooi even langs. Zo leuk en het voeldt alsof we gisteren een vakantiedagje gehad hebben :-)
  Ons huis is trouwens onder voorbehoud verkocht :-)

 3. Echtgenoot en ik hebben Barcelona nog wel op ons verlanglijstje staan. En daar staat ook Camp Nou bij, haha. Wij zijn inmiddels goed op elkaar ingespeeld dat we samen veel kunnen doen en zien. Hebben weleens vaker in een andere big city een voetbal stadion bezocht.

  1. Zit er nou nog veel verschil tussen die voetbalstadions?

   Als partners op vakantie is het denk ik een kwestie van elkaar de ruimte geven, en afwisselend dingen doen die je allebei leuk vindt. Dat geldt trouwens ook denk ik voor vriendinnenvakanties.

 4. Nog een tip over het boeken van een vliegtickets. Alleen bij lijndienst vlucht liggen de vluchttijden vast, ga je met een charter dan kunnen de vluchttijden nog tot enkele dagen voor vertrek wijzigen. Vooral in het hoogseizoen naar Barcelona kan het zijn dat je een charter boekt, en denkt lekker goedkoop maar als je dan ineens ‘s avonds blijkt te vertrekken en ‘s morgens terug kan je weekendje weg ineens erg kort worden… toch zonde.

  Groetjes Susanne

 5. Ik ga graag met mijn partner op vakantie! Maar ook graag met een of twee vriendinnen op een wandelvakantie ( mijn partner kan geen 30 km lopen) Ook ga ik om de paar jaar met een van mijn dochters op stap, laatste keren o.a. naar Moskou en St Petersburg en naar Kaliningrad! Mijn partner gaat regelmatig met een van onze dochters naar een concert of festival (dit jaar naar Pinkpop met jongste dochter, naar Lennard Cohen met onze oudste) . Omdat onze dochters in verschillende werelddelen wonen is het moeilijk om als gezin iets te doen maar zo af-en-toe lukt dat wel en dat is ook geweldig!

  1. Dat vind ik een mooie insteek: met vriendinnen kun je soms inderdaad dingen doen die met je partner niet kunnen. Wat leuk dat je partner je dochters meer naar concerten neemt!

   Het lijkt me niet niks als je dochters zo ver weg wonen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.