Kerstdorp gratis bij Albert Heijn

Kerstdorp Albert Heijn

Twee maandagen kreeg ik bij het afrekenen van mijn weekboodschappen bij AH, een onderdeel van een kerstdorp cadeau! Ik moet dan altijd denken aan Paul van Vliets gevleugelde uitspraak:

‘Dat zijn leuke dingen voor de mensen.’

Waar ik normaliter dit soort cadeautjes vaak afsla, of zeg: ‘De mevrouw achter mij mag ze wel hebben,’ neem ik het kerstdorpje van Albert Heijn gretig in ontvangst. Ik weet weliswaar niet wat ik ermee ga doen, maar nou ja, ik vind kerstdorpjes leuk.

Kerstdorp Albert Heijn

Op de site van Albert Heijn staat dat de ‘Winterdorp-mini’s’ geschikt zijn om mee te spelen en als decoratie. Ze zijn gemaakt van stevig recyclebaar plastic dat voldoet aan alle veiligheidseisen voor speelgoed, aldus AH. De Winterdorp min’s voor het kerstdorp krijg je gratis. Maar daarnaast kun je een winterplaat kopen om de mini’s op te zetten, en ledverlichting zodat je het kerstdorp kunt verlichten. Zo’n plaat kost 45 cent, en de ledverlichting 1,59. Ik heb dat niet gedaan, want ja, ‘niet gratis’. En bovendien vond ik hem niet zo mooi.

39 Winterdorp mini’s

Hieronder een overzicht van alle mini’s op handige alfabetische volgorde:

 1. AH supermarkt
 2. boerderij
 3. restaurant – heb ik
 4. bakfiets
 5. bakkerij
 6. bananenkraam
 7. barbershop
 8. bezorgbus
 9. bioscoop
 10. brug
 11. crèche
 12. draaiorgel – heb ik
 13. juicebar
 14. kapsalon,
 15. kerk
 16. kerstboom
 17. kersthuis
 18. koek-en-zopie
 19. koekwinkeltje
 20. koffiezaak
 21. oliebollenkraam
 22. pakhuis,
 23. parkbankje
 24. parkhuisje
 25. restaurant – heb ik
 26. rijtjeshuis – heb ik
 27. slagerij
 28. snackbar
 29. sneeuwpop
 30. stadhuis,
 31. tandarts
 32. Toilethuis
 33. truck – heb ik
 34. IJssalon
 35. wasserette – heb ik
 36. waterput
 37. windmolen
 38. Zaans huisje
 39. zuivelboerderij heb ik

Kerstdorp

Vooralsnog zet ik ze maar even op de schouw van onze afzuigkap.

Ik vind ze niet geweldig, en de reclame op sommige gebouwen maakt het niet beter.

Maar toch.

Praktische informatie kerstdorp

Je krijgt 1 mini per 15,- aan boodschappen.

Wat vind jij van kerstdorpjes?

Similar Posts

25 Comments

 1. Ik vind het er wel leuk uitzien, maar ik wist niet waar ik het moest laten, dus ik heb het niet aangenomen. Ga ik geloof ik de rest van de maand ook maar niet doen.

 2. Ik vond het in eerste instantie leuk, heel even maar. Het past niet meer in onze tijd om al die ‘rommel’ weg te geven/aan te nemen. Ik heb dit jaar een aantal zaken uit ons leven gebannen voor ‘het milieu’!

 3. Kreeg er ook ééntje bij de boodschappen, een sneeuwpop.. ga er niet voor sparen hoor daarvoor geef ik veel te weinig uit bij AH dit was echt toeval. De sneeuwpop staat nu te pronken op een 3D lijstje.

 4. Mijn kleine buurvrouw is er erg gelukkig mee, dus pak ik ze wel aan voor haar. Maar ik had ze veel liever in de vorm van een bouwpakketjes gezien. Dus van karton. Leuk om zelf in elkaar te zetten en te plakken knus bij de open haard met kruidnootjes en warme chocolademelk.

  1. Dat is een goed idee Wieneke!

   Ik neem die plastic rommel niet mee. Cassiere was erg verbaasd, dus blijkbaar is men er over het algemeen wel weg van.

   Misschien als ik kinderen had gehad, dan weegt hun plezier waarschijnlijk zwaarder dan het bezwaar tegen plastic…

 5. Ik ben niet zo van de Kerstdorpjes. Ik zou er vast wel iemand blij mee kunnen maken maar ik kom nooit meer bij Albert Heijn. De service (en het assortiment) holt achteruit daar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.