'Zag je hoe Ruttes haar zat?' en hoe coronaproof is jouw beroep?

kip zonder kop

Soms lees je tussen alle narigheid in de krant, ook dingen die je doen glimlachen.

Zoals een uitspraak van ene kapper Hosseini in een artikel in de Volkskrant

'Zag je hoe Ruttes haar zat?'

Het artikel gaat over het feit dat door de coronacrisis enorm veel banen in rook zijn opgegaan, maar dat er ook (nieuwe) beroepen zijn waar juist kansen liggen. Kapper Hosseini ging hierover te rade bij loopbaanadviseur Angelique Bloemberg.

Hosseini kon zijn beroep van kapper 7 weken niet uitoefenen, en werd zich pijnlijk bewust van zijn kwetsbaarheid. Maar aan het eind van het gesprek realiseert hij zich hoe goed het beroep van kapper eigenlijk bij hem past.

Aan het eind van het artikel zegt hij vol goede moed en optimisme:

'Zag je hoe Ruttes haar zat tijdens die ene persconferentie? Die gaat ons echt niet meer helemaal dichtgooien.'

Wat een mooie vorm van beroepsdeformatie : )

Mijn beroep en de coronacrisis

Mijn beroep als fulltime blogger lijkt vooralsnog redelijk coronaproof. De maand april ging even een stuk minder, maar nu ben ik weer vervuld met optimisme.

Hoe is jouw beroep beïnvloed door de coronacrisis?

Bron: 'Kansberoepen' genoeg, nu nog even omscholen 

Dit artikel las ik overigens via Blendle!

Similar Posts

24 Comments

 1. Ben sinds begin-anuari niet meer bij een kapper binnen geweest Mijn haar werd me veel te lang en te vol op het moment dat de kappers nog niet open mochten. Met een tondeuze werd het niets, maar met een gewone schaar en 2 spiegels lukt het me aardig. Bedach het ook net zo te doen al de nagels die ik ook zelf bijhou. Dus veel frequenter een beetje bijwerken. Vervolgens had ik wat ziekenhuisbezoekjes en wilde ik voor die tijd geen corona daar mee naar binnen bregen en nu knip ik nog altijd mezelf. Vind het wel leuk en spannend. Vooral achter is lastig. Aan de andere kant lijkt Boris Johnson het al jaren zelf te doen met veel minder succes. ;-)

  1. Ik vind het knap van je Ximaar! Je eigen haren knippen lijkt me niet eenvoudig. Maar je bent in goed gezelschap als de prime minister van Engeland het ook zo doet ; )

 2. Qua werk geen veranderingen. Het enige wat anders is dat ik nu vanaf maart thuiswerk. Als in september de tweede golf begint, dan denk ik dat ik nog langer thuiswerk. Om je heel eerlijk te zeggen vind ik dat geen probleem. Ik heb nu meer energie vergeleken dan toen ik nog naar mijn werk ging.

  Maar ik heb niet opgelet naar het haar van Rutte, wel naar het haar van De Jonge. Eigenlijk werd ik afgeleid doordat Rutte onder de tafel kroop om de snoer van zijn telefoon in het stopcontact te doen. Dat ging niet helemaal soepeltjes.

 3. LOL om de opmerking van de kapper!

  En nee: de man zijn werk is absoluut niet coronaproof. Hij heeft een eigen bedrijf in de evenementensector. Er staan gewoon geen eigen opdrachten meer tot... nou... gewoon geen opdrachten meer.

  Gelukkig vond hij tijdelijk werk elders. Financieel leven we echter van week tot week.

 4. Ja mijn soort werk is wel anders geworden is ook eens tuk minder geworden ook. Ik heb trouwens totaal niet op Rutte gelet, maar waardeer het wel dat hij niet alsnog ergens een kapper bezocht heeft. Goed voorbeeld en zo. Maar heb volgen doe ik niet.

  1. Merk je dat nog erg qua inkomsten Liesbeth, of valt dat wel mee? Ik heb oprecht te doen met de mensen die ineens amper meer inkomsten hebben maar wel hun vaste lasten moeten ophoesten.

 5. Qua werk heeft corona voor werk gezorgd. Ik heb weer een baan als 55+ in de zorg. Daar had ik eigenlijk niet meer op gerekend. En een kapper heb ik al jaren niet nodig gehad. Ik heb nl lang haar.

 6. Mijn beroep als gepensioneerde zit ook in het slop. De pensioenen waar we al die jaren voor betaald hebben lijken als sneeuw voor de zon te verdwijnen...

 7. Ik werk bij een adviesbureau voor ondernemers. In opdracht van verschillende gemeenten voeren wij haalbaarheidsonderzoeken uit voor ondernemers die een lening of een krediet aanvragen bij de gemeente. Voor ze dat krediet krijgen, wil de gemeente natuurlijk eerst weten of het bedrijf van zo’n ondernemer de lening terug kan betalen.

  Afgelopen maanden hebben wij voor diverse grote gemeenten de Tozo-aanvragen beoordeeld. Het was dus heel, heel erg druk. Gelukkig wordt het nu wat rustiger. Ons ‘gewone’ werk (de haalbaarheidsonderzoeken) viel vrijwel stil. We hadden dus ‘mazzel’ met al die Tozo-aanvragen!

 8. Die kapper heeft dat denk ik heel slim opgemerkt. Ik was de afgelopen maanden soms blij dat ik het onderwijs achter me heb gelaten. Ik geloof dat al dat gedoe met halve klassen en onderwijs op afstand niets voor me was geweest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.