Reacties

We blijven thuis, grenzeloos vakantie vieren in eigen land — 22 reacties

 1. Wij bleven thuis. Wat we overigens vaker doen in de zomervakantie. Met dat hete weer hielden we een weekje vakantie en deed ik zo goed als niks aan het huishouden. 2x per dag naar een strandje met schaduw, gourmetten onder de parasol en picknicken op een strandje.... Héérlijk!

  Er zijn hier (Zeeland) alleen wel Héél erg veel toeristen dit jaar. Waaronder ook een aantal wat zich niet gedraagt.

 2. We zijn thuisgebleven, en zullen dat het komende jaar wel blijven doen. Bij thuisvakanties leg ik inderdaad een paar boeken apart, en ook een handwerkje, net als wanneer ik weg zou gaan. Het bed wordt op de eerste dag van de vakantie verschoond. Ook als de thuisvakantie maar kort duurt, wordt het bed ook op de "thuiskomstdag" verschoond. We wassen tussendoor alleen het hoognodige en we eten ook anders, dingen die we ook op vakantie zouden doen (stukje vlees of vis met een salade en fruit toe). We drinken onze koffie altijd buiten tenzij we wegregenen.
  Je kunt ook achterstallige klussen doen, maar dan is het voor mij meer een gewoon weekend.

 3. Die tips vind ik echt zó goed. Vooral ook het niet bereikbaar zijn. Ik denk dat ik dat het moeilijkst vind van thuis vakantie vieren, dat je toch nog bereikbaar bent. Brieven in de bus waar je iets mee moet, mailtjes, enz. Terwijl je, als je weg zou zijn, die brieven niet eens zou zien. Dus waarom inderdaad gelijk actie ondernemen? Vakantie is vakantie. Ik ga hier eens heel goed over nadenken de komende tijd.

 4. Wij bleven (en blijven) regelmatig de hele zomer thuis. Doen waar we ons prettig bij voelen is voor ons het belangrijkste. Soms was dat een trektocht door Engeland, wandelen in Polen of fietsen in Denemarken, vaak fiets- of wandeltochten in onze provincie,. Met het o.v. naar een museum in het westen van Nederland etc.etc. en soms dagenlang lekker thuis en in de tuin.
  Zonder smartphone wil ik niet ivm kinderen down under

 5. Als kind heb ik de mooiste vakanties gehad in ons eigen land.
  Toen nog was alles basic, er bestonden geen luxe campings.
  Gewoon op de fiets naar een vakantie tenthuisje en elke dag in de duinen en naar het strand. Hans

 6. De afgelopen jaren blijven we ook in eigen land en hebben hier van alles ook bij de hand. Mooie natuur en prachtige kleine hoeken en thuis een eigen dvd dieren bibliotheek met daarbij ook vele boeken. Vakantie houden doen we meestal op het platteland. Met een mooie wandeling of een fietstocht daarbij. Naar het buitenland hoeft niet meer voor mijn man en mij. Zelfs ook een klein tuintje vergaard op mijn balkon en daar genieten we nu ook van en trekken elke dag ook ons eigen plan.

 7. Wij vieren altijd thuisvakantie. Een groot voordeel hiervan is dat je in je eigen bed slaapt, in je eigen keuken kookt, ga maar door. Geen gestrest en/of gedoe. In Nederland is ook heel veel te zien en te doen.
  Voor de mensen die altijd naar het buitenland gaan is dit boek misschien een openbaring.

 8. Thuis, en hebben, overdag, toen het nog niet zo warm was de "avond"-4-daagse gewandeld!
  We hebben genoten! Veel mooie plekken gezien. Je mag zelf je route bepalen (wij gebruikten Google Maps), maar de 4 wandelingen moeten wel in een tijdvak van 14 dagen zitten. Je kan natuurlijk ook 's avonds of 's nachts wandelen. En tegen een geringe betaling kregen we ook nog een medaille opgestuurd!

 9. Die is grappig.. niet meer met je auto.. maar op de fiets.. leuk.. maar dan.. Ga naar een andere super dan anders.. Zie je mij al 10 kilometer heen en dan weer terug fietsen voor een pakje boter ;-)

  Love As always
  Di mario

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder