Terrarium bij de Hema mét deksel!

IMG 20191109 101640

Ik kwam een Hema terrarium tegen!

Hema terrarium

Het terrarium van de Hema had, anders dan het terrarium van Albert Heijn, een deksel/dop. Dus is die van de Hema zelfvoorzienender! Je kunt overigens geen losse Hema terrarium planten kopen bij de Hema. Maar de potten zijn prima gevuld, dus dat is ook eigenlijk niet nodig.

Het lijkt wel alsof ik ineens overal planten in potten zie. Lees hier wat een terrarium is.

Ecosysteem plant Hema

Bij de Hema kun je ook een plant met ecosysteem kopen. De slimme plantenpot heet dit. Het gaat dan om een zelfwaterende plantenpot. Deze zelfwaterende plantenpot van de Hema creëert in feite een micro-ecosysteem rond de plant, waarin het water en de voedingsstoffen worden gerecycled. Hoewel het op een kleinere schaal is dan bijvoorbeeld een bos of een moeras, heeft het alle belangrijke elementen van een ecosysteem:

Slimme plantenpot Hema

ecosysteem plant hema

De slimme plantenpot van de Hema bestaat uit twee delen:

  • het terracotta deel waar je de plant in zet.
  • de onderkant van geglazuurd aardewerk waar je het water in doet

De terracottapot zuigt zichzelf vol met water en geeft de plant precies de hoeveelheid water die hij nodig heeft. Het design is geïnspireerd op een natuurlijk proces en gemaakt met natuurlijke materialen. De slimme plantenpot kan zowel binnen als buiten staan, en is verkrijgbaar in 3 maten: S, M en L. In theorie hoef je maar ± 1 keer in de 3 weken of zo het water aan te vullen.

Ook een leuk cadeau voor iemand zonder groene vingers.

Hema kweekkasje

Ze hebben ook dit leuke kweekkasje bij de Hema:

hema kweekkasje

Hierin kun je groenten, kruiden, bloemen en andere tuinplanten kweken. Bijvoorbeeld de eenjarigen die de Tuinplanner adviseert om binnenshuis te zaaien in februari. Als het zeker niet meer gaat vriezen kun je ze naar buiten doen. Dat is meestal ergens tussen april en juni.

Heb jij een terrarium in huis?

Similar Posts

14 Comments

  1. Nou, ik wil ze allebei! Bij 'mijn' Hema nog niet gezien, maar eerlijk gezegd ook niet op gelet. Volgende keer even goed kijken, want ze hebben ze daar vast ook.

  2. Persoonlijk vind ik deze echt wel t toppunt van lelijkheid. Heb ze wel eens gezien waarbij er als t ware een minilandschap in een pot was gemaakt die vond ik wel mooier. Maar naar een plant die zonder water in een vaas staat die drie maten te klein is...nee al mocht ik hem voor 5 euro meenemen dan liet ik hem nog staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.