Reacties

Marktplaats nieuw: beoordeling kopers en verkopers — 43 reacties

 1. Persoonlijk geef ik nog altijd de voorkeur mijn spullen in een gewone winkel te kopen.
  Ik word verdrietig van alle leegstand in de stad, daarbij is al dat af en aan rijden van koeriers slecht voor het milieu. Onlangs in de krant gelezen hoeveel geld er omgaat in die branche na retourneren.
  Er is veel verspilling. Sorry, voor dit negatieve antwoord, maar zo denk ik er nu eenmaal over.

  • Het voordeel van marktplaats vind ik dat het tweedehands is. Dat is goed voor het milieu en de portemonnee : ) De leegstaande winkelpanden ogen inderdaad triest, dat is waar.

  • De ervaringen met marktplaats zijn inderdaad heel wisselend. Maar ik hoor soms ook heel mooie verhalen over bijzondere ontmoetingen.

 2. Ik heb dit ook gezien op Marktplaats. Ik kom haast nooit op eBay, en vind het een beetje vreemd om kopers te beoordelen. Ik heb even bij mezelf gekeken maar er staat niets. Dat kan ik begrijpen aangezien ik het zelf ook een beetje raar vind dat in te vullen. Van een verkoper zou ik het eerder invullen.

  • Ik vind het wel grappig dat ook de koper wordt beoordeeld. Als verkoper is het natuurlijk best fijn te weten of een koper betrouwbaar is, snel reageert en ook echt betaalt.

 3. daar ben ik geen klant, Marktpaats is ook niet zo bekend in Belgiê

  en die sterretjes kunnen wel een indicatie geven, maar voor duurdere spullen zou ik er niet op afgaan

  groeten

 4. Ik kom nooit op Marktplaats. Het lastige van zo'n systeem met sterretjes vind ik dat ik me vraag afvraag hoe genuanceerd het beeld is. In mijn beleving gaan vooral ontevreden mensen nog terug om een beoordeling te geven, maar misschien (laten we het hopen!) zie ik dat verkeerd.

 5. Het jammere van het systeem is, dat je alleen sterren kunt geven als de ander dat ook doet.
  Zo werd ik laatst ontzettend onbeschoft en gemeen behandeld. Ik wilde die persoon graag 1 ster geven, maar aangezien hij dat natuurlijk zag aankomen gaf hij mij geen beoordeling en werd mijn ster niet zichtbaar.
  Dus eerlijk vind ik het systeem niet helemaal.

 6. Ik vind alleen jammer dat je niet kan zie of jezelf beoordeeld hebt of beoordeeld bent.
  Ik heb van iemand beoordeling en staat erbij, maar ik beoordeel iemand anders en staat ook bij mijn Mp erbij.
  Vreemd dus....

 7. Ik vind het niks. Als je iemand beoordeeld krijgt diegene een bericht en kan dit zien, en wordt aan diegene gevraagd om jou ook een beoordeling te geven. Je kan er bijna wel voor 100% van uit gaan dat als iemand een slecht oordeel geeft dat jezelf ook niet zo best beoordeeld wordt. Jou beoordelingen wordt pas geplaatst als de ander ook een oordeel heeft gegeven.

  • Hoe meer ik erover lees in de reacties, hoe minder positief ik me voel over het beoordelingssysteem. Het lijkt in de praktijk toch niet zo goed te werken als ze het brengen...

 8. Ik vind het niet eerlijk...ik kreeg een 1 terwijl ik geneens iets aan diegene had verkocht..ik zei dat ik het aan iemand anders met een hoger bod ging verkopen...ik vind dat je alleen sterretjes moet kunnen geven als je daadwerkelijk iets aan iemand verkoopt.

  • Je kunt idd iemand al beoordelen na een X aantal berichten, dan hoef je nog niet eens iets te hebben verkocht. Maar ja, hoe moeten ze dat ook controleren? Ik vond het ook wat bijzonder dat ik ineens een melding kreeg dat iemand me had beoordeeld waar ik alleen maar berichten mee had uitgewisseld.

 9. Ik heb tot nog toe 13 keer een vijfsterren beoordeling en dat is het. Dacht dat dit al wel even zo was. Dat je de koper kan beoordelen is volgens mij wel nieuw. Doe er zelf eerlijk gezegd niet zoveel mee....

 10. Ik vond het laatst bijzonder handig. Iemand deed een bod op mijn advertentie en ik ging akkoord. Daarna ging het raar. Berichten waar ik echt niks mee kon om de deal te sluiten. Heb daarna het account bekeken en toen snapte ik wel waarom ik er een vervelend gevoel bij had. Heb diegene geblokkeerd. Deal sluiten kan snel, hoeft geen dagen te duren en dan nog onduidelijkheden, zo moeilijk was het niet, ging om iets waar ik een paar euro voor vroeg, ik was er klaar mee.

  Ik kijk ook wel eens bij een interessante advertentie naar het aantal sterren van de gebruiker. Bij veel slechte bedoelingen dan reageer ik niet op die advertentie.

 11. Hoi Nicole,

  wat enig: Laura Ashley kleren!
  Heb ik vroeger ook heel veel gedragen...
  Alleen daarom al zou ik wel weer eens op het web willen snuffelen.
  Maar meestal koop ik in leuke 2de hands winkeltjes hier in de stad...
  Vind ik toch gezelliger...

  Groetjes van Marlou

  • Dat is ook leuk Marlou, maar hier in de Achterhoek zijn er niet zo veel tweedehands kledingwinkeltjes met Laura Ashley kleding helaas. Of ze zijn alsnog duur. Vandaar dat ik graag op eBay kijk.

 12. Niet echt goed. Een man had zijn pakket niet ontvangen en ga mij 1 ster. Nu bleek hij een verkeerd adres opgegeven te hebben.Wij bellen met de post en na 16 dagen toch aangekomen danzij mij. Maar de ster blijft staan Jammer, sta nu dus als niet betrouwbaar na 13 jaar op marktplaats.

  • Hi Tilly, heel vervelend inderdaad, geeft ook echt een rotgevoel vind ik. Wat kan helpen is bij marktplaats aangeven dat je dit niet eerlijk vind mocht je dat nog niet gedaan hebben. Ik heb er ook contact over gehad en aangegeven dat ze op zn minst mensen de gelegenheid moeten geven zich te kunnen verdedigen, door op een review te kunnen reageren. Ze zeiden als er meer gebruikers dit gaan aangeven dat ze het in overweging nemen. Al ben ik inmiddels wel klaar met marktplaats

 13. Ik heb hier ook ervaring mee.
  Wat de meeste schrijven dat als iemand jouw beoordeeld heeft en jij doet het niet bij hem of haar. Is uiteindelijk die sterren wel zichtbaar maar pas na 2 weken.

 14. Een zeer ONEERLIJK systeem! In mijn geval heb ik 20 beoordelingen van 5 sterren. Dik verdiend ook. Vorige week doet een 'dame' een bod op een paar schoenen en ik ging akkoord. Schoenen netjes op gereserveerd gezet en ze zou ze meteen gaan betalen. Na 6 dagen van beloftes nog niet betaald en geen reactie meer dus ik stuurde een net berichtje dat ik verder ging met de verkoop. Kreeg meteen een beoordeling met 1 ster en alles negatief ingevuld. Ze durfde zelfs zo ver te gaan door aan te vinken dat ik het product niet geleverd had, m.a.w ik ben nu weggezet als een oplichter. Daarna stuurde ze nog een lange mail in tokkie taal. Toen eens bij haar reviews gekeken en jawel, 11 x 1 ster. Contact gehad met marktplaats, situatie uitgelegd, aangeboden dat ze heel het gesprek terug mochten lezen om zodoende zelf te kunnen beoordelen maar nee ze gingen de review niet verwijderen. Als troost wilde ze wel gratis al mijn advertenties omhoog plaatsen waar ik vriendelijk voor heb bedankt gezien het me daar niet om te doen was maar om het onrecht. Dus nee, geen fan van reviews en ook niet meer van marktplaats. Vind daarnaast dat mensen steeds asocialer worden op marktplaats door te bieden etc etc en dan ineens nooit meer te reageren. Zal ook nooit meer een cent uitgeven aan adverteren op mp en ga overstappen naar the next closet

  • Wat vervelend inderdaad Mitu. Hierboven begreep ik juist dat mensen alleen een review kunnen geven als de ander dat ook doet. Had jij haar dan ook een review gegeven?

   Ik snap overigens heel goed dat je na 6 dagen tevergeefs wachten aangaf dat je verder ging met de verkoop. Dat is ook reëel dan.

  • Hi, bedankt voor je reactie. Nee dat klopt niet, als iemand jou een review geeft en je geeft die persoon geen review terug word deze na 2 weken automatisch geplaatst. Geef je elkaar een review is deze direct zichtbaar

 15. Toevoeging, marktplaats wil het review systeem eerlijk houden wat het dus niet is, willen ze het echt eerlijk maken dan geef je mensen de kans om te reageren op een negatieve review zodat het verhaal van 2 kanten belicht wordt.

 16. Sowieso niet prettig dat Marktplaats je hebt dat gelijk oversteken als je het pakje hebt ontvangen krijg MP een seintje maar of het pakket daadwerkelijk het gekochte item bevat maakt niet uit, ik kocht een paar schoenen voor Euro 50,00 (nieuw) direct betaald via gelijk oversteken; pakje ontvangen en er zaten i.p.v. de schoenen een paar zooltjes!!!!in die nog stonken ook. MP had het geld al naar de verkoper overgeboekt. Talloze mails gestuurd maar MP is niet thuis......en wegens privacybescherming mogen ze geen gegevens over de verkoper geven. Wel aangifte gedaan via internet maar of dat nou veel zin heeft.......Kassa had er volgens mij laatst ook een aflevering over. Ik ga het in het vervolg wel halen of ik koop het in de winkel....

  • Oh wat vervelend Ilona! En die methode klinkt nog wel zo betrouwbaar. Akelig dat er zelfs dan nog mensen zijn die anderen oplichten....

 17. waardeloos alreeds failliet systeem. iemand stuurt mij een bericht dat hij iets wil kopen. ik stuur een bericht terug dat het al verkocht is (meer niet dan dit letterlijk) en deze persson geeft me vervolgens jawel 1 ster...

  als je dan aan marktplaats via chat een bericht stuurt dat dit niet klopt, niet in de laatste plaats omdat er moeten meerdere berichten uitgewisseld moeten zijn, zijn zo zeggen ze zelf...
  dan kom je in een wirwar van auto-antwoorden terecht via een auto-antwoord-robot waaruit je moet opmaken dat ervaringen niet verwijderd kunnen worden... nou lekker dan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder