Libelle zomerweek 2019: wat is er te doen?

?wi=120064&ws=
De Libelle zomerweek. Het is een begrip geworden.

En dat terwijl de eerste editie in 1996 helemaal niet zo druk bezocht werd. De eerste Libelle zomerweek werd destijds gegeven op de Veluwe, maar sinds een aantal jaar is de locatie het Almeerderstrand. En er is sindsdien nog meer veranderd. Zo is de Libelle Zomerweek het grootste tijdschrift evenement geworden! Tijdschrift Margriet heeft de Winterfair in december, maar die is toch kleiner dan de Libelle Zomerweek.

De Libelle Zomerweek 2019: wat kun je ervan verwachten?

De Libelle Zomerweek 2019 heeft een thema. En dat is dit jaar Fiesta del Sol. Je kunt dus een zonnige sfeer verwachten. Op de speciale Libelle Zomerweek site kun je het programma bekijken. Ik ben nooit zo van de evenementen, maar zelfs mijn hart ging bij sommige dingen sneller kloppen. Zo ben ik sinds zijn reclame voor de Lidl fan van George Baker, en hij is ook te vinden op de Libelle Zomerweek 2019. Daarnaast is Anita Meijer er. Die vind ik leuk vanwege haar melancholieke liedje: ‘They don’t play our lovesong anymore.’ Ook vind ik het aanbod van workshops er aantrekkelijk uitzien.

Hieronder een overzicht van wat je zoal kunt doen, en zien tijdens de komende Libelle Zomerweek.

Artiesten

 • Lisa Loïs
 • Lange Frans
 • Workshops volgen
 • Edsilia Rombley
 • Trafassi
 • Alain Clark
 • Anita Meyer
 • Brownie Dutch
 • Shirma Rouse
 • Jody Bernal

Daarnaast lopen er ook auteurs en columnisten van de Libelle rond op het terrein.

Workshops die je kunt volgen

Elke dag worden er maar liefst 15 workshops aangeboden. Deze worden verspreid over de dag gegeven van 10:30 tot 17:15.

 1. Alledaags geluk
 2. Cupcakes maken
 3. De grote versiertruc
 4. De kracht van CBD-olie
 5. Diffuser-armbandje maken
 6. Doe mee aan het boodschappenspel
 7. Fraaie vogels
 8. Handletteren is hot
 9. Kies voor jezelf met mindfulness
 10. Nailart
 11. Poëzie voor altijd
 12. Speel het ADD-spel!
 13. Tangle tekenen
 14. Tropische hanger van klei
 15. Van stress naar succes

N.B. Voor sommige workshops moet je je eerst inschrijven. Zit jouw workshop al vol, dan zijn er ook gratis demonstraties en schoonheidsbehandelingen waarvoor je je niet hoeft in te schrijven.

Verder kun je ook nog winkelen tijdens de Libelle Zomerweek 2019. Er zijn namelijk allerlei stands van bekende winkels en merken. Een overzicht vind je op de speciale site van de zomerweek.

Impressie van de Libelle Zomerweek 2018: spot de man!

Om een goed beeld te krijgen van wat je kunt verwachten tijdens dit evenement, hieronder een impressie van vorig jaar. Het valt me overigens wel op dat er amper mannen rondlopen : )  Ik geloof dat ik er 5 heb geteld.

Libelle Zomerweek 2019 met de trein, bus of auto

Je kunt met de auto, een georganiseerde busreis of met de trein naar de Libelle Zomerweek. Voor de trein zijn er speciale aanbiedingen voor de Libelle Zomerweek. Het is de moeite waard om even prijzen te vergelijken.

Libelle zomerweek 2019 datum

De Libelle Zomerweek 2019 wordt gehouden van donderdag 23 mei tot woensdag 29 mei.

Opties wat betreft de tickets

Er zijn diverse soorten tickets te koop voor de Libelle Zomerweek. Wie voor 1 mei een kaartje koopt betaalt 15,95. Na 1 mei kost een ticket iets meer, namelijk 16,95. Maar je kunt ook een ticket voor de zomerweek  + treinretour kopen voor 28,- via NS. De leukste optie vind ik: Libelle Zomerweek! 10 nummers + 2 kaarten.

N.B. Er komen nog wel transactiekosten bij van 3,65.

Hoe zit het met kinderen?

Kinderen zijn welkom, maar er worden geen speciale activiteiten voor kinderen georganiseerd. Het is dus niet zo dat je ze meeneemt, en ze ergens achter kunt laten waar ze vermaakt worden. Ga je op een zondag, dan is het gratis voor alle kinderen. Op andere dagen betaal je voor kinderen van 4 t/m 11 8,95. Omdat de slogan van de Libelle Zomerweek ‘Een feest voor vriendinnen,’ zou ik er denk ik zelf niet zo gauw voor kiezen om kinderen mee te sjouwen.

De Libelle Zomerweek 2019 samengevat

De Libelle Zomerweek is een leuk dagje uit. Het is op het strand bij Almere en je vindt er een combinatie van artiesten, workshops en kraampjes van winkels. In theorie is de doelgroep dezelfde als voor het tijdschrift van de Libelle: vrouwen van 30 en ouder. Maar ook als je niet in de doelgroep valt, ben je natuurlijk vrij om er naartoe te gaan : )

Als je nog een cadeau zoekt om te geven of krijgen voor Moederdag, en je houdt van dit soort evenementen, dan zou je een ticket kunnen vragen/geven voor Moederdag. Dat is ook nog eens ‘helemaal van nu,’ zoals dat  heet: belevingen gaan voor spullen.

Libelle zomerweek

Ik ben benieuwd: ben jij wel eens naar dit evenement geweest? En hoe was je ervaring?

Similar Posts

37 Comments

 1. Hm, ik word altijd ‘gek’ op dat soort feesten, dus ik ga er niet heen. Veel te veel mensen en herrie in één keer. Maar sommige workshops klinken wel heel erg leuk! Ik krijg ineens ideeën voor een vriendinnendag.

  1. Zoals ik het begrijp is de Libelle Zomerweek daar inderdaad ook echt voor bedoeld: een uitstapje met vriendinnen. Maar ik herken wel wat je zegt, dat je ‘gek’ wordt van drukte. Het is dus even de vraag of het op de Libelle Zomerweek ‘goed te doen is,’ of toch gekmakend…

   Het ziet er wel gezellig uit, en er zitten leuke workshops bij.

 2. Ik ben geen Libelle vriendin :) Ik denk voor veel vrouwen wel heel erg leuk om heen te gaan, of misschien ook niet. Zal vast druk bezocht worden.

 3. Grappig om te lezen dat er zoveel aanbod is. Ik zou er zelf namelijk niet zo snel aan denken om naar zoiets toe te gaan. Maar ach, ik val ook pas volgend jaar in de doelgroep ;)

 4. Ik krijg wekelijks het tijdschrift van mijn zus. Vooral de col7ms van Sylvia Witteman en Wieke Biesheuvel vind ik erg leuk.
  Naar zo’n vrouwenfeest zal ik niet gaan. Niet dat ik iets tegen vrouwen heb, integendeel, maar zoveel en zo druk…..niks voor mij!

  1. De columns van Sylvia Witteman lees ik ook altijd graag. Wieke Biesheuvel wat minder. Wat betreft drukte: ik houd daar inderdaad ook niet van.

  1. LOL. Wat denk je zelf Sillie? Deze post is een beetje een experiment eerlijk gezegd.

   Zelf ga ik niet gauw naar iets waar het potentieel druk is, maar de workshops klinken wel erg leuk moet ik zeggen. En ik wil niet teveel van mezelf uitgaan, en mijn bezoekers ook informatie geven over dingen die ik zelf misschien niet zou bezoeken.

   Vandaar dit experiment : )

  2. Hm en t happinezfestival dan?? is dat niet leuker? :-) kun je vandaag nog naar toe gaan :-)
   Ik heb er serieus over getwijfeld, maar niemand wilde met me mee ….en dat vond ik dan weer iets ongezellig….

 5. Ik zou mijzelf daar nooit verwachten, maar dit klinkt dan toch wel weer leuk! Zeker omdat er dus best veel te doen is!

 6. Je beschrijft het leuk! Maar meer wat voor de wat oudere dames lijkt me! Wel leuke workshops, maar ik voel me net iets te jong als ik sommige namen van artiesten zie.

  1. Daar zeg je me wat Joyce. George Baker is inderdaad niet bepaald jong meer, en Anita Meyer ook niet. Dat ik ze goed ken, zegt dus ook meteen veel over mij : )

 7. vroeger deed ik dat soort dingen graag met mijn moeder, maar ik zie mijn dochters hier niet naar toe gaan. Het is ook te ver voor mij.Toch zijn er workshops die mij best leuk lijken!

  1. Ja hè? Ik vond de workshops ook erg interessant klinken. Gezellig dat je dit vroeger met je moeder deed. Daar lijkt het me ook heel geschikt voor.

 8. Ik denk niet dat ik snel op een dergelijk event te vinden zal zijn. Ik zou – in alle eerlijkheid – een beetje kriegelig worden van al die leuke “vrouwendingen”. Ga je er zelf naartoe?

 9. Wat klinkt het ontzettend leuk. Misschien ben ik een beetje een party poeper, maar ik ben nog nooit naar dit event geweest, terwijl ik het me elk jaar voorneem. Dit jaar ben ik hoogzwanger in de zomer. Dus ik ben bang dat het ook dit jaar weer niet gaat lukken. Maar iedereen die er wel heen gaat heel veel plzier!

 10. Ik ben er nog nooit geweest en ik moet eerlijk bekennen dat ik er een heel ander beeld bij had dan dat ik nu lees in je blog. Er is duidelijk voor ieder wat wils.

 11. Nee ik ben hier nog nooit heen geweest en zal dat denk ik ook niet doen. Ik lees nu een paar weken de Libelle ( met bladcadeau) en zag gisteren al een hele plattegrond er van. Het is niet dat het me niet leuk lijkt, maar mij veel en veel te druk, daar kan ik helemaal niet tegen.

 12. Oh wat klinkt die gezellig, ik hou niet zo van druktes en lawaai maar die workshops spreken me wel heel erg aan. Lijkt me toch wel leuk om heen te gaan

 13. Ik ben er nog nooit geweest. Ik denk ook niet dat het echt mijn doelgroep is? Ik zou eerder kiezen voor een leuk foodtruck festival :)

 14. Klinkt leuk zeg, ik ben nog nooit bij zoiets geweest maar het lijkt mij best leuk vooral cupcake maken en alle artiesten die komen spreken mij aan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.