Reacties

En dáárom schiet het bij ons dus nooit eens op! — 18 reacties

 1. Goed zo, doelen stel je bij voorkeur concreet, duidelijk.Daar is een truukje voor,een ezelsbruggetje. SMART. Google dat maar eens, SMART doelen.Daarbij zit ook een tijdselement, je zou dus kunnen zeggen, de eerste van de volgende maand wil ik de offertes vergeleken hebben en een afspraak maken.

  Ach die twijfelende man...hij leek of hij liever de noodoplossing als oplossing zag. Hij zwakte het plan af. Alsof hij nog niet helemaal achter het besluit staat...of er nog niet aan het idee gewend is dat het huis gaat veranderen, dat er echt mannen komen klussen en dat ze ook nog betaald moeten worden. Wat natuurlijk ook pijn in de portemonnee doet, dat is echt wel even zo. Maar het comfort dat je er voor terug krijgt is enorm.Ik hoop dat als hij straks een oud man is, hij vast heel blij is dat hij vroeger al dat comfort van het huis verbeterde.

  Veel succes met de planning en houd vol Nicole.

 2. Ja, herkenbaar dat uitstellen.
  Wat ik mij afvraag bij jouw doelstellingen. Heb je een slimme meter? Na 2020 vervalt de financieel gunstige teruglevering. Dus waarschijnlijk krijg je geen drol voor je opgewekte stroom, maar moet je het duur betalen als je het van het net nodig hebt. Zoveel mogelijk dingen doen als de zon schijnt is natuurlijk altijd goed, helemaal voor het milieu als je panelen hebt. Maar het zal financieel dus minder aantrekkelijk worden.
  Een airconditioning kan flink herrie maken. Slaap je dan beter?
  wij hebben geen airco, maar wel de luxe van een zomer- en winterslaapkamer. We verhuizen over een paar maanden weer naar een koelere kamer en het kost geen stroom.
  Die combi boiler met collectoren. Geen idee, wij hebben het als mogelijke optie staan.
  Hoe is jullie huis geisoleerd? Met muurisolatie kun je al veel besparen. Net als met dikke, gevoerde gordijnen die je desnoods alleen in de winter ophangt.
  Ik wil niet negatief doen, hoor. Ik probeer alleen mee te denken. Verder ben ik bang dat de overheid in de toekomst zonnepanelen gaat belasten. Doen ze al in sommige gemeentes want dan gaat je WOZ waarde omhoog.

  • Dank voor het delen van je overwegingen VeggieMo. Wat betreft de zonnepanelen: ik ben er inderdaad ook nog steeds niet helemaal zeker van of ze een goede aankoop zijn of niet. Daarom schieten we ook niet mee op denk ik.

   Maar over anderhalve week komt er nu iemand om een offerte uit te brengen voor zowel airconditioning, zonnepanelen en/of boiler!

  • Ik ben benieuwd wat het zou moeten kosten inderdaad. Afgelopen zomer was het gewoon niet te doen op onze zolderkamer, vandaar dat ik serieus wil kijken naar airconditioning.

 3. Herkenbaar hoor! Wij zijn gestart met sparen voor onze specifieke wensen. €50,- in de maand en zodra de spaarpot 'vol' zit mag het product aangeschaft worden! Zo hebben we laatst een waterontharder gemonteerd. De airco staat ook op ons lijstje (nu is het saldo €50,-) en verder nog de badkamer en vervanging van de auto. Een spaarpot die er nog bij gaat komen is voor de diepvries. Vandaag schoongemaakt want het leek erop dat hij minder goed vroor. Nu maar goed in de gaten houden. We gebruiken hem héél frequent dus hij moet wel goed werken. Succes met alles, hopelijk krijg je een paar mooie offertes.

 4. Het liefst zou ik ook het e.e.a. aanpassen in ons aangekochte huis. Er is al airco in huis maar een aantal ramen zou ik het liefste gelijk omzetten naar HR-glas o.i.d. Ook zou ik wel zonnepanelen willen maar dan moet ik nog even doorsparen.

 5. Ik zou nog eens goed nadenken over de aanschaf van airco op je slaapkamer. Demk je echt dat je daar over 5 jaar nog moet slapen? Wij sliepen eens in een hotel in Madrid waar we moesten kiezen tussen benauwdheid zonder airco of proberen te slapen ondanks het lawaai van airco.. Het raam kon slechts op een kier open staan. Je kunt ook een draagbare airconditioning unit aanschaffen voor gebruik bij uitzonderlijke hitte.

  • Ja, ik verwacht daar toch wel te blijven slapen totdat ik doodga ; ) En het is daar op zolder echt niet te harden. Op dit moment denk ik dat ik het lawaai graag op de koop toeneem.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder