Bevrijdingsdag 2020: Hoe vrij voel jij je?

Bevrijdingsdag 2020Het is vandaag Bevrijdingsdag.

Ook als je de oorlog niet hebt meegemaakt, hoef je maar naar het nieuws te kijken, om te beseffen hoe fijn het is om in vrijheid te leven! We hebben het wat dat betreft maar goed in Nederland.

Vrijheid in tijden van corona

Tegelijkertijd zijn door de coronacrisis bepaalde vrijheden aan banden gelegd. Bijvoorbeeld de vrijheid om met meerdere vrienden af te spreken, of de vrijheid om met je gezin samen boodschappen te doen.

Het zijn maar simpele dingen.

En menigeen zal wellicht verzuchten of venijnig opmerken:

,Deine Sorgen möchte‘ ich haben, darin würd‘ ich mich gern leiden seh’n.'

Want ja, er zijn véél en véél ergere dingen.

Ik voel me op een bepaalde manier vrijer

Persoonlijk voel ik me misschien juist wel vrijer, nu er veel verplichtingen die mij van buitenaf werden opgelegd wegvallen. Het was vaak niet mijn keuze om naar feestjes en andere bijeenkomsten te gaan, maar ik voelde me (moreel) verplicht om te gaan.

Nu dat niet meer kan, vind ik dat eigenlijk wel bevrijdend.

Hoe vrij voel jij je? Wat doet de coronacrisis met je gevoel van vrijheid?

Similar Posts

22 Comments

 1. De coronacrisis beperkt zeker mijn gevoel van vrijheid, maar ik vind het 'niets' vergeleken met wat de mensen in de Tweede Wereldoorlog op hebben moeten geven. En dus vier ik vandaag, veilig thuis;), 75 jaar vrijheid.

 2. Vrijheid hebben we hier meer dan genoeg als je het vergelijkt met andere landen.
  Zelfs in corona tijdperk hoor je me niet echt klagen.

 3. Ik voel me vrij om zo goed mogelijk met alle nieuwe regels/beperkingen om te gaan. En er het beste van te maken

 4. Op dit moment zitten de ouderen die dit land hebben opgebouwd opgesloten net als vwel andere geoepen opgesloten. Te zien aan al het volk buiten denk ik dat er op dit moment teveel vrijheid is en dat we er straks weer voor mogen boeten.

 5. Zelf voel ik me vrij omdat ik een echte huismus ben dus geen probleem .Gewoon thuis en in mijn tuintje mijn ding doen . De beperkingen accepteer ik gewoon en we moeten gewoon heel voorzichtig blijven .

 6. Ik vind dit gevoel van je minder vrij voelen niet te vergelijken met het gevoel wat de mensen moeten hebben gehad in de oorlog.

 7. de vrijheid die we hier kennen is geen echte vrijheid, je denkt dat je vrij bent, maar vaak ben je slaaf van de zonde. De enige vrijheid die we hebben is als Jezus je waarlijk vrij maakt.

  1. mensen hebben vaak verslavingen zoals sex, drugs, en drank,dat is geen vrijheid.

 8. Vrijheid kenen we....... Het is zo anders dan anders. Zitten veel thuis op momenteel. Ik ben wel even de eruit geweest. Gewoon achter ons om te wandelen. Veel mensen voelen opgesloten... Het is ook zo door de toestanden.

 9. Voor mijn gevoel mogen we juist door corona nog blijer zijn met de vrijheid die we hebben. Natuurlijk is deze misschien wat ingeperkt nu, maar is dat een ramp? Nee. Wees blij dat we deze dingen normaal gesproken wel kunnen/mogen!

 10. Ha Nicole,

  ik voel me best wel vrij hoor.
  Zeker als ik hoor hoe er aan vrijheden beknot wordt in bijvoorbeeld Spanje.
  Het bevalt me prima zo. Ik kan lekker m'n gangetje gaan en genieten van de tuin en de frisse lucht...

  groetjes!
  Marlou

 11. Ik voel me redelijk vrij al mis ik theater, bioscoop en een terrasje wel. Maar het is inderdaad niets vergeleken bij 75 jaar geleden. Als je die beelden ziet: hoe ons land er toen uitzag, hoeveel slachtoffers er waren en hoeveel er kapot was, hoeveel mensen voor het leven getekend dan stelt het niets voor. En toen lukte de wederopbouw ons, dus dat zal nu ook gaan lukken (en veel sneller ook).

 12. Mijn dagen zijn weinig anders dan anders. Dat komt door mijn energiegebrek (ik heb ME) maar natuurlijk mis ik de lunches buitenshuis met m'n dochter. En ik had 2 april naar James Bond gewild in de bios.
  Ik ben ontzettend blij met onze tuin en de polder waar we in wonen. Zoveel vrijheid ondanks alle regels...
  Tachtig jaar geleden begon WOII. Mensen moesten vluchten of vechten. Wij hoeven alleen maar zoveel mogelijk thuis te blijven. Dat kunnen we toch zeker wel!

 13. het is wel jammer Nicole dat je weinig zegt over Jezus,je bent gelovig en je gaat naar de kerk,dus je weet wel dat alleen Jezus je vrij kan maken,maar je hebt het er nooit over,dat vind ik jammer,je zou hier zoveel mensen laten inzien dat je God echt nodig hebt in je leven .ook al is iedereen vrij om te geloven wat ieder wilt. Jij zou met deze blog veel mensen tot bekering kunnen laten komen,maar je praat er vrij weinig over.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.