Vintage caravan gezien: wat zal ik er eens mee doen?!

vintage caravan

Tijdens mijn donderdagochtend rondje hardlopen zag ik in een weiland een vintage caravan staan! Ik vond hem echt prachtig! Wij kamperen weliswaar nooit, maar zo’n caravan zou ik natuurlijk ook op andere manieren kunnen gebruiken! Mijn fantasie sloeg op hol.

De vintage caravan als…

 1. Ik zou de vintage caravan bijvoorbeeld bij ons voor aan de weg kunnen zetten, en er een minibibliotheek van maken! In gedachten richtte ik hem in met van die leuke fifties meubels en natuurlijk een heleboel boeken. En dan zou ik ‘s ochtends een kan koffie en thee zetten, en die in een mooie thermoskan in de caravan zetten. En natuurlijk ook cake erbij. Zo zouden mensen lekker even kunnen pauzeren in mijn caravan, en wat drinken!
 2. Of…. ik zou de vintage caravan achter in onze tuin kunnen zetten, en hem als mijn kantoortje gebruiken! Zeker in deze tijden van corona loopt er nog wel eens een onverlaat mijn kantoortje binnen.
 3. Of…. onze jongste zoon zou er in de zomer in kunnen slapen als het op zijn zolderkamer weer veel te heet is!

Wat moet hij kosten?

Toen ik de caravan 3 weken achter elkaar had gezien, besloot ik dat ik natuurlijk altijd eens kon informeren! Naast de caravan stond een houten bordje met een 06-nummer. Omdat ik een hekel heb aan bellen, appte ik. Omdat ik geen idee heb wat caravans kosten, besloot ik maar geen bedrag te noemen, en eerst eens te vragen aan wat voor bedrag ze dachten.

‘Als ze er maar niet 695,- of zo voor willen hebben,’ zei ik bezorgd tegen mijn man. ‘Want dan is het te duur natuurlijk.’

Zelf zat ik te denken aan 150,-. (Caravan kenners happen nu wellicht verontwaardigd naar adem bij het lezen van dit bedrag…. Maar zoals ik al zei: ‘Ik heb geen verstand van caravans, en er was een reden dat ik eerst naar de prijs vroeg.)

Het antwoord kwam snel en wreed.

Eind aan de droom

En daarmee kwam ook een eind aan mijn droom. De vraagprijs was namelijk 2950,-. ‘Het is een oldtimer Eriba uit 1978 in bijna originele staat,’ lichtte de eigenaar toe. Ben ik even blij dat ik zelf niet een bedrag had genoemd! Dan had ik ze ongetwijfeld zwaar beledigd.

Afgelopen donderdag was de vintage caravan weg.

Er is vast iemand anders heel blij mee.

Tip

In het boek Happy Campers zie je allemaal prachtige vintage caravans!

Similar Posts

30 Comments

 1. ja, weg was de droom, ik had hem in bloemen geschilderd, je ziet zoveel vintage busjes
  Ik denk voor die prijs dat die rap verkocht was, koop al eens een occasie wagen
  -€en @->- voor jou.

  1. Ouwe meuk haha maar goed de nachtwacht is ook ouwe meuk!! Ik vind het wel een supermooie caravan maar ik zou er geen bibliotheek in doen waar jan en alleman dan in mijn mooie caravan zal zitten maar als kantoor super! Ik heb ook geen verstand van caravans maar voor een paar honderd euro heb je er vast een die je mooi kan opknappen met mooie stofjes op de bekleding en misschien er een behangetje in? Leuk opgeschilderd ooh je kunt helemaal los gaan Nicole!

 2. Voor mijn vintage caravan betaalde ik al ruim tien jaar de stallingskosten zonder er gebruik van te maken. Enkele zomers terug had de meneer van de stalling nog twee jaar stalling, in totaal € 300,- van mij tegoed. Voor de grap vroeg ik of mijn schuld betaald was als ik hem de caravan gaf. Een volmondig ja was zijn antwoord. De caravanboer blij en ik blij. Maar ik heb dan ook geen verstand van prijzen. Ik heb even je foto geleend want het gaat om deze, maar dan nog in de oorspronkelijke kleur.
  https://www.huisvlijt.com/wp-content/uploads/2018/09/Screen-Shot-2018-09-20-at-18.53.39.png

 3. Een vintage caravan is voor de liefhebber betaalbaar.
  Je ziet ze ook wel als ‘foottruck’, net als oldtimers, ze trekken klanten. Hans

 4. Haha voor 150 euro had ik hem ook wel gewild ;) Maar inderdaad leuk voor in de tuin als logeerkamer. Niet dat ik er hier de ruimte voor heb maar zou er wel bij weg kunnen dromen ja.

 5. Nicole, als je een kleine goedkope caravan wilt, moet je zeker niet naar een klassieker, zoals deze, zoeken daar geeft de liefhebber namelijk goed geld voor.

 6. Ooh wat jammer zeg! Balen dat de prijs niet was wat je in gedachten had. Misschien komt er ooit nog één op je pad, ik hoop het voor je, keep on dreaming :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.