Reacties

Draag jij een onderhemd? — 72 reacties

 1. Ja, ik gebruik ook onderhemden. Al noem ik het zelf een top. Hier in Lanzarote is het wel nodig als "extra" laagje tegen het zweet. Als het te warm word kan ik mn tshirt uitdoen en in mn hemd/top verdergaan. Want er zijn nu zoveel leuke en mooie te koop. Dat het niet lijkt of je in je ondergoed loopt????

 2. Ik draag ze bijna altijd. De laatste keer kocht ik zachtgrijs gemeleerde hemden. Eigenlijk zijn het herenhemden. Dameshemden waren toen of te duur, of veel te kort voor mij. Ik vind het fijn zitten en idd in de zomer is het fijn als het wat zweet opvangt. Maar als het echt warm is, draag ik ze niet.

 3. In de zomer draag is ze niet. En september begint het weer indien nodig, Ik kan niet zo goed tegen blote huid, die wordt snel pijnlijk. Ook bij mijn benen heb ik snel een panty onder broek.

 4. Tijdens de wintermaanden draag ik altijd een thermisch onderhemdje van Damart. Er zijn meerdere warmtegraden in de onderhemdjes beschikbaar, basic of met kant afgewerkt, verschillende kleuren. Het zien er dus zeker geen "bommahemdjes" uit.
  Tijdens de warme maanden draag ik geen onderhemdje (onderlijveke wordt dat hier genoemd)

 5. In de winter draag ik altijd een katoenen hemd. Model zoals van de Zeeman.
  Daarover een tshirt met lange mouwen en meestal een niet te dik vest. Vroeger droeg ik nooit hemden, maar nu griezel ik bij het idee van een trui met niets eronder brrr.

 6. Ik draag merino onderhemden.Zeker vergeleken maat katoen vind ik die fijner, katoen houdt vocht vast(klam,nat) en merino voert vocht af.Zowel zomers als swinters zorgt dat voor meer comfort.Ja ze zijn duur, maar een goede investering in comfort.

 7. Ik draag regelmatig een top/hemd, ligt ook een beetje aan de rest van mijn kleding voor die dag. Onder een wat strakker shirt vind ik het niet fijn zitten maar dan is dat shirt eigenlijk het hemd want daar gaat altijd wel iets overheen.

 8. Jep en het is zo handig. Warme rug en buik maar ook vooral als je toch eens vertrekt en het word super warm. Hop t-shirt uit en je hebt nog een topje aan! Lekker gemakkelijk

 9. Ik maak schoon bij een zorginstelling en op een kantoren locatie, op beide plekken is het zo warm dat je er zomer en winter hetzelfde kunt dragen. Een hemd zou dus echt te warm zijn. Omdat ik op de fiets naar mijn werk ga draag ik in de winter wel iets met lange mouwen, maar niet te dikke truien en een vest dat ik op mijn werk uit kan trekken.

 10. Vroeger droeg ik ze nooit, nu bijna altijd...ik vind het prettig zitten ( behalve die corrigerende dan, dat was eens maar noooooit weer ) Inderdaad slurpen hemdjes ( zo noem ik ze ) best wel wat zweet en zo op...

 11. Ik draag in de winter wel vaak een overhemd omdat ik een thermo te warm vind en met alleen trui soms te koud dus dan is een singlet als onderhemd ideaal. vaak een witte of zwarte van de hm

 12. Ah, de onderhemden toen ik puberde waren vreselijk. Van die degelijke witte dingen waar ook van die borststukjes in zaten, die natuurlijk nooit op de juiste plek bleven.

  Tegenwoordig heb je de prachtigste modellen en kleuren, maar als je net als ik elk labeltje en naadje voelt, is een eenvoudige gladde toch het fijnst. Waarom een onderhemd zo lekker draagt? Omdat het op de huid blijft, waardoor je een extra isoleerlaagje hebt - perfect voor een koukleum als ik!

  • Bij de Hema heb je inderdaad ook van die speciale naadloze hemden die uit 1 stuk bestaan.

   Wat waren dat voor borststukjes op je onderhemden vroeger?

 13. Ik draag vrijwel altijd een hemdje.
  Ik vind ze van ten cate of mey het fijnst, wb draagcomfort en geen naden.
  Daarnaast draag ik bij kou vaak onder mijn bovenkleding een merino wollen shirtje met korte of lange mouwen. Wij noemen dat een wolletje, is comfortabel.
  In de zomer draag ik tijdens het wandelen ook dunne wollen merino hemdjes of een shirtje!

 14. Guilty as charged, van een top wel te verstaan... een hemd klinkt dan weer zo ouderwets ofzo. Of kinderlijk, ja dat is het: mijn kinderen dragen een hemd. Maar aangezien ik het altijd koud heb, draag ik super veel lagen waaronder dus ook een soort van hemdachtige top. :)

 15. Ik draag ook bijna altijd een onderhemd. Alleen in hoogzomer periode niet als ik bijvoorbeeld naar het strand ga. De reden dat ik er eentje draag is vooral om inderdaad het zweet op te vangen als ik hard naar mijn werk fiets. Maar ook om doorschijnen te voorkomen en nu met de kou is het ook fijn :)

 16. Jup! Vooral ook om lekker diep in mijn broek te steken dat als ik buk, je geen rug of een stukje begin van de billen ziet, haha. Ook willen mijn shirtjes nog wel eens omhoog kruipen en dan hoef ik in ieder geval geen huid te laten zien.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>