Schat, zal ik de was doen? Leuker dan verwacht!

Schat zal ik de was doen?

In Schat, zal ik de was doen? beschrijft huisman Rudolf Hunnink in duidelijke eenvoudige stappen het proces van ‘de was doen’.

Het boek lag al enige tijd in mijn kast stof te verzamelen, want eerlijk gezegd leek het me een nogal duf boek. Alsof er niet al genoeg van die Oma weet raad boeken zijn. Maar toen ik het boek eindelijk ging lezen werd ik aangenaam verrast!

Schat, zal ik de was doen?

Rudolfs aanpak van de was doen is dermate recht toe, recht aan dat ‘Schat, zal ik de was doen’ een heuse aanwinst is voor iedereen die wel eens de was moet doen. Zelfs de meest onnozele ziel kan met dit boek de was doen, simpelweg door de stappen te volgen.

Naast een grondige basiscursus ‘de was doen’ biedt het boek verder interessante informatie over de geschiedenis van de was. Wist jij bijvoorbeeld dat het eerste wasmiddel bestond uit een combinatie van vet en as van geofferde dieren? En als je vindt dat de was doen veel werk is, lees dan vooral eens over het wasproces in de vorige eeuw.

Tip uit Schat, zal ik de was doen?

Van sommige tips vraag ik me wel stiekem af of Rudolf die zelf toepast. Zoals altijd eerst met een doekje over je waslijn gaan voor je de was ophangt, of je wollen trui drogen met een föhn. Persoonlijk zie ik mijn man nog niet met de föhn in de weer om een trui droog te blazen.

Schat, zal ik de was doen? Als Vaderdagcadeau?

Rudolf prijst zijn boek aan als leuke vaderdagtip, maar ik vraag me af of zijn seksegenoten hem dit in dank afnemen, want met dit boek kan echt iedereen de was doen! Feitelijk is het een ultiem moedercadeau, niet om te krijgen maar om weg te geven. Geef het bijvoorbeeld ook aan je kinderen cadeau als ze op kamers gaan.

Mijn conclusie over dit boek

Rudolf Hunnink heeft een leuk en praktisch boek geschreven, dat handig is voor iedereen die de was moet doen. Als je dit nog nooit gedaan hebt, is dit boek een heel fijn naslagwerkje. Het helpt je dan echt op weg.

Praktische informatie

Schat zal ik de was doen? is voor 4,99 te koop bij bol.com! Rudolf Hunnink beheerde destijds de website huismannen.nl. Helaas is deze website er niet meer. Je komt nu terecht op alimentatiestart.nl.

Meer leestips over de was doen

Similar Posts

19 Comments

 1. Ik deed op mijn veertiende de was al zelf. Als ik de was buiten ophang, dan maak ik inderdaad altijd even de lijn schoon. Je moet eens weten hoeveel viezigheid er op kan zitten.

  Love As always
  Di mario

 2. Daar zou zelfs ik aan denken om eerst de waslijn schoon te maken. maar dat was hier destijds ook hard nodig als je in de buurt van een kolenmijn woonde. Anders had je in ieder stukje wasgoed een zwarte streep zitten.

 3. De waslijn schoon maken deed ik vroeger ook altijd. Nu doet mijn dochter de was en ik heb gezien dat zij het niet doet.

 4. Wij gebruiken wasmachine en droger. Soms hangen we op. Niet altijd. Lakens en dekbed overtrek gooie we in droger. Het word dan zacht. Mannen komt weinig voor om te doen.

 5. Ahum, met een doekje over de waslijn voor je iets ophangt. Ik denk altijd maar zo: de vorige was is er net af, dus er kan nooit veel vuil op zitten;).

 6. Haha, als je dit boek aan je kinderen geeft als ze op zichzelf gaan wonen brengen ze juist iedere week de was bij jou. De titel nodigt daar toe uit toch.

 7. Kom uit een tijd dat je zulke dingen nog thuis leerde…
  En ach 1 x een rode sok bij de witte was en je vergeet dat nooit meer
  Krijg je roze luiers van hihi
  Groetjes en fijn weekend

 8. Ik denk dat ouders het hun kinderen moet leren. Ik vind het zo sneu als iemand het niet kan of niet doet omdat ze bang zijn het te verzieken. De waslijn hier is schoon, de houten knijpers daarentegen…

 9. Altijd met een doekje over de lijn?
  We hebben een droogmolen, met een hoes er overheen als die niet gebruikt wordt.
  Als die lange tijd niet gebruikt is pak ik een doekje, maar anders niet hoor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.