Schat, zal ik de was doen?

In ‘Schat, zal ik de was doen’ beschrijft huisman Rudolf Hunnink in duidelijke eenvoudige stappen het proces van ‘de was doen’.

Het boek lag al enige tijd in mijn kast stof te verzamelen, want eerlijk gezegd leek het me een nogal duf boek. Alsof er niet al genoeg van die Oma weet raad boeken zijn. Maar toen ik het boek eindelijk ging lezen werd ik aangenaam verrast!

Rudolfs aanpak is dermate recht toe, recht aan dat ‘Schat, zal ik de was doen’ een heuse aanwinst is voor iedereen die wel eens de was moet doen. Zelfs de meest onnozele ziel kan met dit boek de was doen, simpelweg door de stappen te volgen.

Naast een grondige basiscursus ‘de was doen’ biedt het boek verder interessante informatie over de geschiedenis van de was. Wist jij bijvoorbeeld dat het eerste wasmiddel bestond uit een combinatie van vet en as van geofferde dieren? En als je vindt dat de was doen veel werk is, lees dan vooral eens over het wasproces in de vorige eeuw.

Van sommige tips vraag ik me wel stiekem af of Rudolf die zelf toepast. Zoals altijd eerst met een doekje over je waslijn gaan voor je de was ophangt, of je wollen trui drogen met een föhn. Persoonlijk zie ik Floris nog niet met de föhn in de weer om een trui droog te blazen.

Rudolf prijst zijn boek aan als leuke vaderdagtip, maar ik vraag me af of zijn seksegenoten hem dit in dank afnemen, want met dit boek kan echt iedereen de was doen! Feitelijk is het een ultiem moedercadeau, niet om te krijgen maar om weg te geven. Geef het bijvoorbeeld ook aan je kinderen cadeau als ze op kamers gaan.

Zie ook mijn post Beste wasmiddel witte was en de post over de discussie rondom droogtrommeldoekjes.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.