Reacties

Was komt muf uit de wasmachine: wat nu? 3 snelle stappen! — 21 reacties

 1. Ernstige kwestie wel, dat je zoon hier het antwoord niet kon vinden:). Dat probleem met vuil dat zich af en toe ophoopt in het rubber is heel herkenbaar. Ik maak het regelmatig schoon, maar voorkomen doe je het niet.

 2. Gebruik (nadat ik last had van vetluis in het afsluitrubber) voor de witte en bonte was waspoeder i.p.v. vloeibaar wasmiddel. Geen last meer van vetluis.

 3. Ha Nicole,

  oeps, ja... vetluis!
  Wat stinkt dat.
  Ik dacht echt dat mijn riool verstopt was...

  Gelukkig heb ik hte op kunnen lossen.
  Jouw tips zal ik even doorsturen naar mijn dochter!

  groetjes!
  Marlou

 4. Nare geurtjes in uw wasmachine worden inderdaad veel veroorzaakt door een combinatie van schimmel, meeldauw en bacteriën. Wanneer je kleding in uw machine stopt, komen daarbij ook lichaamsolie, vuil, haren en schuim vast te zitten in de pakking, de afdichting en het wasmiddelbakje. Een veelgemaakte fout bij het doen van de was is het gebruik van te veel of te weinig wasmiddel.

  Te veel kan betekenen dat het wasmiddel niet volledig uit de kleding wordt gespoeld en een slechte geur kan veroorzaken, terwijl te weinig kan betekenen dat uw kleding niet goed wordt schoongemaakt.

  Giet niet 1 maar twee kopjes witte azijn in de trommel, en draai dan een normale cyclus op hoge temperatuur - zonder kleren, natuurlijk. Het zuiveringszout en de azijn moeten alle resten die aan de trommel kleven verwijderen en eventuele schimmel verwijderen. Ze zullen ook helpen eventuele vieze geurtjes te verwijderen. En laat ook altijd de deur open want die doet men ook nog weleens dicht.

  Ruikt de wasmachine nog wat muf na de reiniging dan kan het zo wezen dat het niet volledig weggespoeld is uit het binnenste van de machine. Controleer dan ook de afvoer om er zeker van te zijn dat deze schoon is en dat er geen achterstand is met stilstaand water. Want ook dit kan geuren geven die je niet wilt. Een eenvoudige service was beurt kan je ook gewoon eens doen en dan gewoon de machine leeg laten lopen op een hoge temperatuur. Want bacteriën haten de hitte, en dus kan dit het doden. Als je extra reinigingskracht nodig hebt, kun je proberen sodakristallen aan de trommel toe te voegen voordat je de cyclus start.

  Dit probleem had ik ook eens en wellicht kunnen deze tips ook wat bijdragen.

 5. Nog nooit last van vetluis gehad! Mijn wasmachine is inmiddels 16 jaar oud, met een centrifugetoerental van 1600. Handdoeken, ondergoed en sokken was ik op 60 graden.
  En ik gebruik alleen waspoeder. Grote schoonmaak in de wasmachine is nog nooit nodig geweest.

  • Ik heb ook nog nooit last gehad. Was al 44 jaar met waspoeder en één keer per week een witte kookwas op 95 gr. Dan blijft je machine schoon zonder geurtjes!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder