Reacties

Van welke docent heb je het meest geleerd? + Linkparty reminder — 19 reacties

 1. Tijdens mijn lerarenopleiding was er een docente psychologie. Een vriendelijke,eerlijke vrouw,die goed lesgaf. Zij is het voorbeeld geweest voor mijn eigen lesgeven

 2. Dat is toch wel wat zo'n meester die je bang maakt. Toen hadden de leraren nog overmacht, tegenwoordig is het net andersom. In mijn moeders tijd, de jaren veertig ... werden stoute kinderen nog wel op de vingers getikt met een latje.

  Vroeger had ik op de middelbare school ook zo'n strenge leraar Wiskunde, Nederlands. Die man was ook werkelijk waar nooit ziek. Vroegen wij hem "Mijnheer bent u wel eens ziek geweest?" Zei hij: Jawel, alleen in het weekend. En dan kom ik maandags weer naar school.

 3. Op de Mavo had ik onze klassendocent, Johan Zegers. Geweldige man, hij kwam zelf ook van het platteland en zorgde ervoor dat wij als brugpiepers een beetje onze draai konden vinden in de grote stad, op de grote school. Met veel tact en humor, hielp hij iedereen waar dat kon. Heb altijd contact met hem en zijn vrouw gehouden, helaas is hij bijna twee jaar geleden plotseling overleden, dat heeft me heel veel gedaan, en nog regelmatig denk ik aan hem en aan zijn vrouw. Echt een man uit duizenden. Zo'n leraar gun je iedere leerling.

 4. Ik ben uit het ULO-tijdperk. De leraar Frans. Reuze aardige, begripvolle man met aandacht en humor. Kon streng zijn, maar was altijd rechtvaardig. Ik herinner me zijn eerste les aan de nieuwkomertjes (brugpiepers bestonden nog niet) we kregen les in alle mogelijke spiekmethodes. Aan het eind zei hij: 'Ik ken ze dus allemaal, bij mij hoef je het niet te proberen.' Maar vooral zijn manier van doen is me altijd bijgebleven.

 5. Docenten hoeven zich echt niet op deze manier te gedragen en het waren wel uitzondering die het op deze manier deden. Wel hadden docenten vroeger gezag over hun leerlingen en dat was wel een goede zaak en dat speelde uiteindelijk in het voordeel van elke student. Orde, rust en aandacht zijn nodig om een boodschap over te brengen.
  Nu is er veel te weinig gezag en het zijn in sommige gevallen de studenten die meer gezag hebben dan de docenten. Geen wonder dat je het niveau van het onderwijs er op ziet achteruit gaan.... al wil ik dit zeker niet veralgemenen. Het aanvaarden van gezag is trouwens niet enkel een probleem bij studenten :-)

 6. Heb geen goede herinneringen aan geen enkele docent van de middelbare school.Had toen het idee dat ze niet in mij geinteresseed waren . De school waar ik op zat was enorm groot dus dat kan best zo geweest zijn.
  Wel goede herinneringen aan wat toen de lagere school werd genoemd.De juf van de 2e klas,ze vertelde op een morgen dat president Kennedy was vermoord. En een meester die heel leuk zangles gaf.

 7. Eigenlijk zal een meester op de lagere school me het meeste hebben geleerd. Had die man van klas 3 t/m 6. Kon niet met hem opschieten omdat ie te serieus was. Op de Mavo had ik een prima wiskundeleraar. Maar ik had sowiso weinig problemen met exacte vakken. Hij liet ons in 1976 al ruiken aan het programmeren omdat ie tijd over had. Op de MTS had ik een oudere leraar die erg veel tijd en ook wel humor had. Was ook gek op Bommel. Bij repetities moesten de boeken op tafel. Met simpel weg veel leren kwam je er bij hem niet. Hij wilde dat je nadacht. Vooral op de Mavo zat een stel tragische exemplarer uit het eigen dorp. Daar had ik medelijden mee, die hadden nooit leraar mogen worden. Denk aan overspannen en geen orde kunnen houden. Ook nog wel een leuke anecdote, maar die staat onder m'n naam.

 8. De leraar die mij meteen te binnen schiet is meneer Chatreou leraar Nederlands.
  Hij heeft me de grammatica perfect uitgelegd.
  Heb ik nog steeds profijt van!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>